Ještě jeden domácí turnaj. Mládežníky z pěti zemí přivítá plzeňská Košutka

Ondřej Kos | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

22. března 2023, 14:47

Martin Voltr

Sezona se už blíží ke konci, vyjma Českých hokejových her se ale na naší půdě uskuteční také ještě jeden mládežnický reprezentační turnaj. Hokejisté kategorie U17 se v dubnu sjedou do Plzně.

Minulý rok se v Plzni hrály důležité mládežnické bitvy prakticky až do konce dubna, to však bylo na stadionu indiánů, jejichž dorostenci i junioři vyhráli mistrovský titul. V případě, že by se jim letos tak nezadařilo, se západočeští fanoušci stejně budou mít na co dívat.

Od středy 12. do neděle 16. dubna se totiž v Ice Areně na Košutce uskuteční turnaj pěti zemí hokejistů do sedmnácti let.

Místní stadion disponuje dvěma ledovými plochami a svůj domov na něm má klub Pilsen Wolves, jehož se také ještě týkají závěry soutěží – dorost se v baráži utká o postup do druhé nejvyšší ligy, devátou třídu čeká dokonce play off o mistrovský titul.

Česká reprezentace U17 pod vedením trenéra Václava Eismanna přivítá dvojici nejsilnějších evropských rivalů z Finska a Švédska, dále Švýcarsko a Slovensko. Turnaj zahájí Češi ve středu utkáním proti Švýcarům a završí v neděli proti Švédům. V pátek mají volný den.

Z domácích mezistátních bitev českých mládežníků to ale není všechno. Ve stejném týdnu bude na zimním stadionu v Písku finišovat přípravu na mistrovství světa národní výběr do 18 let, který v sobotu 15. dubna od 13 hodin vyzve Lotyšsko.

Ještě před klasickým reprezentačním termínem navíc čekají menší akce dva nejmladší celky. Jak šestnáctka, tak sedmnáctka přivítají pod Krušými horami hokejisty německého Jungadleru Mannheim. U16 se s nimi utká ve čtvrtek 6. a pátek 7. dubna v Sokolově, U17 ve stejných dnech v Chomutově.

Dvacítku čeká turnaj pětí zemí na Slovensku, šestnáctka zakončí sezonu turnajem čtyř zemí ve Švédsku. Ostře sledované mistrovství světa osmnáctek následně vypukne ve čtvrtek 20. dubna.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz