Opory se předvedly. Krčmář a Davidová ovládli exhibici, jsou mistry ČR v supersprintu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Opory se předvedly. Krčmář a Davidová ovládli exhibici, jsou mistry ČR v supersprintu
Markéta Davidová vyhrála i přes mizernou střelbu.
Markéta Davidová vyhrála i přes mizernou střelbu.Profimedia
Michal Krčmář (32) a Markéta Davidová (26) potvrdili roli lídrů české biatlonové reprezentace a na závěr sezony ovládli exhibiční supersprint v jabloneckém areálu Břízky. Při akci, která slouží jako setkání a rozloučení s českými biatlonovými fanoušky, zároveň získali titul mistrů republiky.

Krčmář musel ve čtyřpoložkovém finále na dvě trestná kola a nechal o 22 sekund za sebou loňského vítěze Tomáše Mikysku. Ten udělal o jednu chybu více. Doplatil zejména na trestné kolo po závěrečné položce, v níž byl Krčmář neomylný. Třetí skončil Jonáš Mareček, jenž po pěti chybách ztratil na Krčmáře téměř 53 sekund.

Do ženského závodu se nezapojila šestá žena sprintu na nedávném Světovém poháru v Oslu Tereza Voborníková, jež si po posledních závodech mezi elitou stěžovala na zánět achilovky.

Všechny finalistky hodně chybovaly na střelnici. Vítězství navzdory pěti chybám získala Davidová, která o necelých sedmnáct sekund porazila obhájkyni titulu Jessicu Jislovou. Ta se tentokrát neukázala jako spolehlivá střelkyně a rovněž musela na pět trestných kol. Nejlepší střeleckou bilancí v ženském finále byly čtyři chyby. Udělala je mimo jiné Tereza Vinklárková, která se dostala na třetí místo. Na Davidovou ztratila 29,5 sekundy.