Hokejová extraliga zná prvního semifinalistu. Pardubice smetly Olomouc v sérii jednoznačně 4:0

Hokejisté Pardubic jsou prvními semifinalisty play-off extraligy. Dynamo vyhrálo v Olomouci 3:2, sérii ovládlo jednoznačně 4:0 na zápasy a potvrdilo roli favorita. Východočeši, kteří ovládli základní část soutěže, jsou v semifinále poprvé od roku 2012, kdy získali titul. Hokejisté Komety Brno zvítězili nad Vítkovicemi 2:1 a srovnali stav série na 2:2.

Tento článek je více než rok starý.

Olomouc (Aktualizováno: 22:17 22. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ani trenér pardubických hokejistů nesouhlasí se současným herním systémem extraligy

Ani trenér pardubických hokejistů nesouhlasí se současným herním systémem extraligy | Foto: Luděk Peřina | Zdroj: ČTK

Na čtvrté výhře Pardubic se gólem a asistencí podílel útočník Robert Říčka, dvě asistence si připsal Tomáš Hyka. Olomouc se prosadila až za stavu 0:3. Hanáci snížili zásluhou Lukáše Nahodila a Silvestera Kuska, vyrovnat se jim ale již nepodařilo.

Domácí začali lépe, Nahodil ale již v první minutě z kruhu nastřelil pouze tyč. Naopak hráči Dynama svou první šanci využili. Cienciala přihrál Říčkovi, který z úniku zamířil do horního rohu Konrádovy branky - 0:1. Vyrovnat mohl Navrátil, jenže hostující branku přestřelil. Z následné protiakce neuspěl Radil.

Pardubice, v jejichž sestavě chyběl potrestaný Sedlák, se podruhé prosadily pět minut před koncem první třetiny. David Musil se dostal za olomouckou obranu a vystřelil přesně nad Konrádovu vyrážečku - 0:2.

Vedení Pardubic navýšil ve 29. minutě Mandát, který po průniku Rákose dorazil kotouč do volné části branky - 0:3. Po přesilovkové kombinaci pak pronikl před Konráda Kousal, olomoucký brankář ale sklapl betony včas. Domácí ve 39. minutě snížili, když z mezikruží skóroval švihem Nahodil - 1:3. V poslední minutě druhé třetiny ještě při přesilovce těsně minul Knotek.

Olomouc si početní výhodu přenesla i do třetí části a Will se musel roztáhnout na brankovišti proti Orsavovi. Na druhé straně usměrnil Radilův pas Říčka, Konrád ale puk zvládl vyrazit. Zanedlouho to od modré čáry zkusil domácí Kusko a kotouč zapadl do sítě - 2:3.

Hanák kontaktní gól povzbudil a vynutili si přesilovku, ve které Orsava z první přestřelil. Ondruškovu ránu už při hře v pěti na obou stranách pak vyrážečkou zneškodnil Will. Olomouc tři minuty před koncem sáhla ke hře bez brankáře. Posledních 18 sekund hráala dokonce přesilovku šest na čtyři, vyrovnat už ale nedokázala a sezona pro ni končí.

Kometa srovnala

Hokejisté Brna porazili ve čtvrtém utkání čtvrtfinále play-off extraligy Vítkovice 2:1 a v sérii na čtyři vítězství vyrovnali na 2:2. Tým Komety si vypracoval dvoubrankový náskok zásluhou kapitána Martina Zaťoviče a Luboše Horkého, za hosty už jen snížil Willie Raskob. Pátý zápas o mečbol se odehraje v sobotu v Ostravě.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápasy:

HC Olomouc - HC Dynamo Pardubice 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 39. Nahodil (Bambula, T. Černý), 46. Kusko (Mareš, Plášek) - 4. Říčka (Cienciala, Hyka), 15. D. Musil (Hyka, Říčka), 29. Mandát (Rákos, Košťálek). Rozhodčí: Šír, Cabák - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 5500 (vyprodáno). Konečný stav série: 0:4.

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Ridera 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 18. Zaťovič (Ďaloga, Pospíšil), 26. Horký (A. Zbořil, Kundrátek) - 27. Raskob (Mueller, Koch). Rozhodčí: Květoň, Pražák - J. Ondráček, Zíka. Vyloučení: 7:9, navíc Pospíšil - L. Kovář oba 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 2:2

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme