Fotbalové pohádky Zdeňka Folprechta nově i v audioverzi! 🎧 K poslechu zde

Trenére, proti Polsku to postavte takhle. Kde jsme našli reprezentační klenot?

23. březen 2023
Sdílejte:
Reprezentaci čeká první zápas roku 2023. Kdyby redakce Football Clubu seděla na její trenérské lavičce, takhle by v pátek proti Polsku vypadala základní sestava.
Nechá si Jaroslav Šilhavý poradit?Foto: Profimedia

Česko se v pátek od 20:45 utká v Edenu se sousedním Polskem. Pro osmifinalisty katarského mistrovství světa se bude jednat o první zápas pod novým trenérem Fernandem Santosem, který kromě jiného v roce 2016 vyhrál s Portugalskem Euro.

Proti němu bude stát Jaroslav Šilhavý, který český národní tým vede už od září 2018 a před startem kvalifikace na Euro 2024 překvapil omlazenou nominací, ve které je hned šest nováčků - Tomáš Čvančara, David Douděra, David Jurásek, Matěj Jurásek, Lukáš Sadílek a Martin Vitík.

Reprezentace je tak plná zajímavých mladých hráčů. V úvodním utkání roku 2023 s relativně silným soupeřem by ale ještě bylo vhodnější se spolehnout na už zavedené reprezentanty, u jednotlivých jmen v naší ideální sestavě si dál v textu vysvětlíme proč. Určitě platí, že zkušené jádro pomůže méně zkušeným fotbalistům s adaptací v prvním týmu Česka a založí tím vklad pro lepší budoucnost.

Nominace je postavena tak, že je prakticky každá pozice zdvojená. Bohužel z ní vypadl zraněný Patrik Schick. Složitější je obecně obsazení pravé strany hřiště, kde náš výběr může leckterého čtenáře překvapit.

Související články

Prohráli, a přesto si došli pro trofej. Tahle chyba rozhodčího vešla do dějin

Troufneme si tvrdit, že tenhle přes padesát let starý příběh je v době totálního profesionalismu neopakovatelný. Je o jediném vítězi evropského poháru, který na cestě za trofejí prohrál penaltový rozstřel.

Přímák

Pořád nechávejte výhodu! Slavný izraelský rozhodčí i o tom, jak si získat autoritu

Abraham Klein pískal první zápas mezi německým a izraelským klubem po 2. světové válce, i když část jeho rodiny vyvraždili nacisti. Dnes slaví 90. narozeniny. Tenhle velký rozhovor je zároveň exkurzí do zlatých časů mistrovství světa 70. a 80. let i skvělý rádce pro české rozhodčí, kterým do rozhodování hráči stále zhusta nepěkně mluví.

Rozhovor

Video: Pocem, kam jdeš! Španělský zázrak Lamine Yamal školil Brazilce

Je mu šestnáct let, válí za Barcelonu a na chleba si při reprezentačních zápasech maže hráče Brazílie. Seznamte se s kousky Lamine Yamala, největšího fotbalového talentu současnosti.

Zábava
Popup se zavře za 8s
Prémiový článek

Získejte přístup ke všem článkům. Nyní za akční cenu 99 Kč měsíčně napořád.

Získejte přístup ke všem článkům a podpořte redakci.