Lásky minulosti: Nicole Kidman a Tom Cruise věřili, že jsou si souzeni

Láska na první pohled

Láska na první pohled není v Hollywoodu ničím výjimečným. Potkala i krásnou hollywoodskou herečku Nicole Kidman a jejího kolegu Toma Cruise. Seznámili se v roce 1989 na natáčení filmu Bouřlivé dny. Zatímco Nicole Kidman tou dobou teprve začínala být slavná, Tom Cruise už patřil mezi vyhledávané hollywoodské herce. Nicole Kidman byla ze svého hereckého kolegy úplně paf, když jej uviděla prvně vystupovat z Porsche.

Vystoupil z auta a prošel kolem a já si jen řekla ach. Spadla mi čelist.

Naštěstí jiskra přeskočila i u Toma. Ten se později v rozhovoru z roku 1994 nechal slyšet, že „při setkání s Nicole cítil zvláštní spojení, jako když potkáte spřízněnou duši“. Oba byli tou dobou mladí a bláznivě zamilovaní. Zejména ze strany Nicole Kidman to byla opravdu první velká vášnivá láska, v pozdějších rozhovorech přiznala, že tehdy kvůli Tomovi úplně ztratila hlavu.

Hvězdné lovestory: Které vztahy celebrit měly trvat navždy?

elle.cz

Svatba po roce známosti

Pár se rozhodl nikterak neotálet a vzít se po roce známosti. Stalo se tak při soukromém obřadu v americkém Coloradu. Nicole Kidman tou dobou bylo pouhých 23 let, Tomovi Cruisovi 28 let. Zpětně Nicole Kidman přiznává, že se vdávala příliš mladá, ale tehdy to cítila jinak. V manželství jim to tehdy klapalo, což ostatně mohl vidět celý svět. Dvojice byla známá tím, že svou lásku okatě dávala na odiv. Chtivá dvojice se k sobě měla kamkoliv se hnuli.

Tom Cruise si díky Nicole dle svých slov uvědomil, že existují více než práce, dříve býval dost ponořený do natáčení, s krásnou herečkou po boku se ale naučil i odpočívat a užívat si. Mezi oblíbené koníčky páru patřily seskoky padákem i hraní kulečníku.

Nečekaný rozvod

V roce 1992 pár adoptoval dceru Isabellu a o 3 roky později syna Connora. Dvojice dlouhou dobu mlčela o tom, proč neměli své biologické děti, toto mlčení ovšem prolomila v roce 2007 Nicole Kidman. Promluvila o svých potížích. Herečka přiznala, že se jí tehdy podařilo otěhotnět, ale bohužel se jednalo o mimoděložní těhotenství. Nicole Kidman později potratila i podruhé. Namísto aby jí byl tehdy Tom Cruise oporou, šokoval ji i svět žádostí o rozvod.

3 rozchody, které rozesmutnily celý svět

elle.cz

O tom, že pár má trable v ráji se šuškalo sice už delší dobu, ale žádost o rozvod přišla jako blesk z čistého nebe. Za rozpadem manželství měly údajně být spory ohledně scientologické církve, jejíž je Tom Cruise stále součástí. Problémem prý bylo to, že Nicole Kidman odmítala konvertovat. Navíc její otec byl uznávaný psycholog a scientologická církev je známá svým odmítavým postojem k psychiatrické léčbě. Adoptované děti dnes už bývalého páru součástí církve zůstaly ještě dlouhou dobu. Ani jeden z dvojice se k těmto spekulacím nevyjádřil, není tedy jisté, co přesně bylo příčinou toho, že se rozhodli rozvést. Jeden čas se mluvilo i o údajné Tomově nevěře s Penelope Cruz, to ale španělská hvězda několikrát popřela. Tom Cruise románek také popřel, ale zároveň dodal, že ho Penelope velmi přitahovala během natáčení Vanilkového nebe.

Zdroje: The Mercury News, Nicki Swift, In Touch Weekly