Startuje rallyeová domácí sezona, Kopecký bude útočit na desátý titul

foto Ilustrační foto - Barum Czech rallye Zlín, podnik mistrovství Evropy a ČR. 27. srpna 2022, Slušovice. Česká posádka Jan Kopecký a Jan Hloušek s vozem Škoda Fabia Rally2 Evo.

Praha - Seriál mistrovství České republiky v automobilových soutěžích bude v letošním roce opět sedmidílný. Oproti loňsku z něj vypadla 3-Städte rallye, která měla centrum v německém Waldkirchenu. Na soutěž by však měla navázat Středoevropská rallye, jež se pojede v říjnu a bude součástí mistrovství světa.

Český šampionát odstartuje již příští týden, kdy se o víkendu uskuteční 41. ročník Kowax Valašská rallye. Součástí kalendáře je i nadále Bohemia rallye Mladá Boleslav a zlínská Barum Czech rallye, která je tradičně zařazena do seriálu mistrovství Evropy.

Titul absolutního mistra obhajuje Jan Kopecký. "Naše ambice jsou stejné jako v minulosti, chtěli bychom obhájit titul. Největší novinkou je, že máme nový vůz Škoda Fabia RS Rally2, za což děkuji automobilce i týmu a partnerům, že jsme jej mohli zakoupit," řekl dnes na tiskové konferenci Kopecký, který bude útočit na jubilejní desátý celkový domácí triumf.

Kalendář PSG MČR v ralye:

1. a 2. dubna: Kowax Valašská rallye.

21. až 23. dubna: Rallye Šumava Klatovy.

19. a 20. května: Rallye Český Krumlov.

16. a 17. června: Agrotec Petronas rallye Hustopeče.

7. až 9. července: Bohemia rallye Mladá Boleslav.

18. až 20. srpna: Barum Czech rallye Zlín.

15. až 17. září: Invelt rallye Pačejov.

Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 28.03.2024 ČTK

Reklama

15°C

Dnes je čtvrtek 28. března 2024

Očekáváme v 21:00 7°C

Celá předpověď