Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Veľký zvrat v počasí: Rúti sa na nás výrazné ochladenie, pripravte sa aj na výdatné búrky! Kedy to vypukne?

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Kým posledných pár dní si užívame naozaj luxusné jarné počasie s teplotami okolo 20 stupňov Celzia, dlho to už nepotrvá. Ak ste sa tešili na víkend, ktorý ste plánovali stráviť vďaka peknému počasiu v záhrade či niekde v prírode, sklameme vás. Meteorológovia upozorňujú na veľký zvrat, ktorý nás v najbližších dňoch čaká.

archívne video

Jarné rezanie ovocných stromov (Zdroj: TASR /Erika Ďurčová)

Tento týždeň máme na Slovensku najvyššie teploty od začiatku roka a dnes aj v piatok pôjdu ešte vyššie. Niekde ortuť teplomera vystúpi aj na 22 až 23 stupňov Celzia, na severe to bude okolo 15 stupňov Celzia. V porovnaní s dlhodobým priemerom sú teploty o 5 až 7 stupňov vyššie ako je dlhodobý normál.

Blížiaci sa víkend bude v znamení úplne iného počasia. Ako upozorňuje portál imeteo.sk, teplé počasie v piatok vyvrcholí a kým cez deň bude ešte nádherne, podvečer začne od západu pribúdať oblačnosť a na naše územie dorazí studený front.

Na víkend si veľké plány v prírode nerobte

Postupujúci studený front prinesie v noci z piatka na sobotu na viaceré miesta zrážky a zmenu vetra, ktorý sa stočí z juhozápadného na severozápadný. Zrážky budú ustávať až počas soboty, veľmi príjemne však nebude. Naša oblasť sa dostane do silného severozápadného morského prúdenia,výsledkom čoho bude veterné počasie.

I keď ešte nie je apríl, víkend s premenlivým počasím bude typicky aprílový.  Bude sa tvoriť kopovitá oblačnosť s častými prehánkami a búrkami. Tie sa objavia najmä na severe a východe Slovenska.

Maximálne denné teploty budú od 8 do 15 stupňov Celzia. Oproti nadchádzajúcemu týždňu, kedy príde ešte výraznejšie ochladenie, však budú stále relatívne príjemné. Ochladenie má byť také výrazné, že nie je vylúčené sneženie dokonca ani v nižších polohách. 

Viac o téme: PočasiePredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu