<

Sáhl jsem si na dno, přiznává excelentní Pavlíček. Vsetínu pomohl týmový duch

Adam Pavlíček | Foto: Karel Švec, Český hokej

Zvučná jména byste na soupisce vsetínské juniorky nejspíš hledali marně, Valaši přesto dokázali už ve čtvrtfinále Ligy juniorů vyřadit jednoho z kandidátů na postup. Proti Slavii uspěli týmovou hrou, ale i tak byl na ledě někdo, na koho se upírala o něco větší pozornost. Gólman Adam Pavlíček čelil v každém z pěti utkání střelecké převaze soupeře, pražskou ofenzivu ovšem dokonale potrápil.

Adame, ve čtvrtfinále jste vyřadili jednoho z největších favoritů…
Hned po zápase v nás vypukla obrovská euforie. Všichni z toho máme velkou radost, je to úžasný pocit. Slavia od začátku sezony mířila na postup a myslím si, že nikdo nevěřil, že bychom ji dokázali potrápit, nebo dokonce vyřadit.

Vy jste navíc překvapili obratem hned v prvním zápase. Nakoplo vás to?
Určitě, vyhrát první zápas bylo důležité. V základní části to bylo hodně nahoru dolů, střídali jsme výhry s prohrami, ale teď jsme do toho šli s odhodláním. Chtěli jsme ukázat, že máme kvalitu. Věřili jsme si a v prvním zápase jsme si dokázali, že můžeme hrát i s nejlepšími týmy naší soutěže. A nejen to, my je můžeme i porazit. Byl to první krok, po kterém jsme si řekli, že by to mohlo vyjít.

Rozhodnout nakonec musel až pátý zápas. Jaký byl?
Pro zápas bylo rozhodující naše dvoubrankové vedení. Dali jsme první gól, potom se hra vyrovnala, bylo to nahoru dolů a my přidali druhý gól. Bylo to důležité, protože kdyby Slavia dala branku na 1:1, tak by se to mohlo odvíjet úplně jinak. Tím, že jsme vedli 2:0, jsme si trochu uklidnili hlavy. O přestávce jsme si řekli, jak budeme hrát dál, abychom vedení udrželi a postoupili.

V poslední době jste jako tým nebyli moc produktivní. Podepsalo se to i na zápasech play off?
Ano, střelecky se nám v posledních zápasech příliš nedařilo, ale to se někdy stane. Co se týče dvou proher 0:3 v sérii, tak Slavia má velmi kvalitní tým, to se musí nechat. Loni spadli z extraligy, a to ten tým měli úplně stejný jako teď. Měli opravdu dobrou obranu, stejně jako útok a brankáře. Nemyslím si, že by to bylo nějakou naší střeleckou neschopností. Byly to zápasy, které se nám herně povedly, jenom jsme bohužel nedali góly. A nakonec se to všechno povedlo i tak, v ostatních zápasech jsme šance dokázali proměňovat.

Foto: Karel Švec, Český hokej

Na druhou stranu Slavia se také trápila, i když měla střeleckou převahu. Jak jste se na to z brány díval?
Já si takové zápasy hrozně užívám. Čím víc střel, tak tím je to pro mě lepší. Takové zápasy úplně miluju. Byl jsem pořád v zápřahu, létala na mě jedna střela za druhou. Jenže to nebylo jenom o mně. Slavia těch střel mohla mít v každém zápase klidně ještě o dvacet víc. Kluci v obraně mi neskutečně pomáhali, hlavně co se týče blokování střel a uklízení dorážek. Kolikrát jsem si říkal, že už je to určitě gól, protože mi puk propadl. Nakonec se tam ale vždycky někdo objevil a vyhodil puk úplně mimo. Klukům moc děkuji za to, že jsme dokázali hrát obětavě jako jeden tým.

„Já už jsem posledních asi pět minut do konce tlačil hodiny očima, aby to uběhlo co nejrychleji.“

Hlavní trenér Jan Srdínko o vašem výkonu řekl, že byl excelentní. Ohodnotil byste sám sebe také tak?
Slyšet něco takového určitě potěší, ať už od trenérů nebo od kohokoliv jiného. Já osobně jsem se svým výkonem spokojený. Slavia nás přece jenom přestřílela, je to kvalitní soupeř a mám radost, že mě trenéři takto pochválili a kluci v kabině byli s mým výkonem spokojeni. A ještě větší radost mám samozřejmě z toho, že jsme dokázali postoupit.

Jak jste postup prožíval?
Já už jsem posledních asi pět minut do konce tlačil hodiny očima, aby to uběhlo co nejrychleji. Zrovna tady v tom posledním zápase jsem si sáhl na úplné dno svých sil a možností. Myslím si, že všichni jsme chtěli, ať už zápas co nejdříve skončí, abychom třeba ještě nedej bože nedostali gól na 2:2 a museli se s nimi tahat do prodloužení. Všichni jsme na ledě nechali všechno, co jsme mohli. Bylo to náročné. Ale po siréně ta únava úplně spadla a převážila euforie.

Foto: Karel Švec, Český hokej

Semifinále začíná už v neděli, vy mluvíte o únavě. Bude to náročné?
Všichni to máme stejné. Přerov hrál také na pět zápasů stejně jako my, takže v tomhle rozdíl být nemůže. Navíc je to play off, takže se počítá s tím, že únava ze sezony dřív nebo později dostihne každého. Potom už je to jen o tom, kdo se s tím jak vypořádá. Myslím si, že všichni na Vsetíně víme, o co hrajeme. Chceme si tu sezonu co nejvíce prodloužit a udělat tady co největší úspěch. Co se týče únavy, tak v pátek zregenerujeme, v sobotu si dáme lehčí trénink a v neděli na to opět vlétneme.

Jaký je podle vás Přerov soupeř?
Přerov vyhrál naší skupinu, je to velice kvalitní soupeř. Stejně jako ostatní, kteří se do semifinále dostali, takže tady se nedá mluvit o tom, že by některý z nich byl pro nás hratelnější. Nemá vůbec smysl se ohlížet na soupeře. Je to jenom o nás. Musíme se soustředit na svou hru a na to, jak se s tím vyrovnáme. Myslím si, že pokud budeme hrát celou sérii tak, jak jsme hráli ve čtvrtfinále, tak s Přerovem opět dokážeme hrát vyrovnaně.

„Samozřejmě, že tady máme šikovné hráče, ale když jste se podívali na soupisku Slavie, tak ta měla obrovskou sílu do útoku.“

Co to konkrétně znamená?
V náš prospěch proti Slavii rozhodně mluvilo to, jak jsme drželi pospolu jako tým. Bojovali jsme jeden za druhého a nechali na ledě úplně všechno. Věděli jsme, že Slavia má jednoznačně větší individuální kvality, ale my jsme je dokázali vyvážit týmovým výkonem a tím, jak jsme bojovali při napadání, při bránění. Kluci blokovali střely, navzájem jsme se podporovali, střídačka žila. Týmový duch nám pomohl nejvíc.

Budete na to spoléhat i nadále?
Určitě, je to jedna z klíčových věcí, na kterou se zaměřujeme. Jak říkám, my nemáme takové individuální kvality. Samozřejmě, že tady máme šikovné hráče, ale když jste se podívali na soupisku Slavie, tak ta měla obrovskou sílu do útoku. My máme obrovskou týmovou sílu. Když tam necháme všechno a budeme hrát ten nejlepší hokej, jaký umíme, tak rozhodně máme šanci uspět i v další sérii.

Foto: Karel Švec, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz