Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Klus po fiasku v europarlamente: Veľké ospravedlnenie! Vládu žiada, aby stiahla jeho kandidatúru

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Poslanec Martin Klus a jeho kandidatúra do Európskeho dvora audítorov patrí v posledných dňoch k hlavným politickým témam. Za Klusa totiž nezahlasoval nik z členov výboru, v čom mali mať údajne prsty aj slovenskí politici, ktorí mali proti Klusovi zbrojiť, medzi nimi aj jeho niekdajší stranícky šéf Richard Sulík. Po cirkuse, ktorý sa okolo celej záležitosti strhol, Klus žiada vládu, aby jeho kandidatúru stiahla.

Video: Premiér Heger reaguje na nulovú podporu pre kandidáta Martina Klusa do funkcie európskeho dvora auditorov

Premiér Heger reaguje na nulovú podporu pre kandidáta Martina Klusa do funkcie európskeho dvora auditorov (Zdroj: newsroom.consilium.europa.eu)

"Žiadam Vládu Slovenskej republiky o stiahnutie mojej kandidatúry do Európskeho dvora audítorov," uviedol Klus na sociálnej sieti Facebook. Tvrdí, že chyby patria k životu a aj zlá skúsenosť je skúsenosť. "Ospravedlňujem sa všetkým, ktorých sa táto moja skúsenosť negatívne dotkla a ďakujem všetkým, ktorí ma pri jej absolvovaní podporovali, alebo akokoľvek pomohli," dodal. 

 

Žiadam Vládu Slovenskej republiky o stiahnutie mojej kandidatúry do Európskeho dvora audítorov ❗️ Chyby patria k životu...

Posted by Martin Klus on Friday, March 24, 2023

Dočasne poverený prmeiér Eduard Heger ešte pred týmto Klusovým krokom vyhlásil, že vláda stiahne nomináciu Martina Klusa za člena Európskeho dvora audítorov, pokiaľ tak neurobí sám a trval na tom, že Klus by sa mal k situácii postaviť čelom a stiahnuť kandidatúru. "To je aj odkaz, ktorý som mu dnes ráno tlmočil. Predpokladám, že tak urobí, a keď nie, tak, samozrejme, zasadne vláda a túto nomináciu stiahne," povedal Heger.  

Výbor Európskeho parlamentu pre kontrolu rozpočtu v stredu odporučil plénu neschváliť slovenského kandidáta Martina Klusa za člena EDA. Po vypočutí Klusa hlasovalo proti nemu 20 členov výboru, pričom nikto nehlasoval za a traja členovia sa hlasovania zdržali. Prezidentka Zuzana Čaputová následne požiadala Hegera, aby vláda Klusovu nomináciu stiahla.

Viac o téme: VládaMartin KlusEurópsky dvor audítorov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu