Fiala to pokryl. Tak ať jde s ním! Rajchl dupl na plyn

24.03.2023 20:20 | Ze sítí

Předseda strany PRO Jindřich Rajchl důrazně vystoupil proti ministru práce a sociálních věcí Marianu Jurečkovi (KDU-ČSL) v souvislosti s jeho skandálem kolem odvolání šéfa Úřadu práce. Jeho jednání naplňuje podle Rajchla znaky skutkových podstat hned tří trestných činů. Zaráží jej přístup politiků a „provládních“ médií, kteří se chovají jakoby se nic nestalo. Jurečku i Fialu, který se jej zastal, vyzývá k okamžité demisi. Vyjádřil se také k „vyhrůžkám“ ze strany prezidenta Petra Pavla vůči demonstrantům. „Jeho rétorika je čistý bolševismus,“ říká organizátor protivládních demonstrací.

Fiala to pokryl. Tak ať jde s ním! Rajchl dupl na plyn
Foto: Repro Facebook
Popisek: Předseda strany PRO, Jindřich Rajchl

Bývalý ředitel Úřadu práce Viktor Najmon vyšel ven s průběhem jednání ohledně jeho odvolání. Pořídil si nahrávku z rozhovoru s ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou, který mu říká, že pokud „odejde v tichosti a dobrovolně, dostane mimořádnou odměnu“.

Najmon také ve svých výpovědích uvádí, že po něm předseda KDU-ČSL chtěl, aby na úřad dosadil lidi, kteří byli vyšetřováni v souvislosti se šikanou zaměstnanců.

Anketa

Má Marian Jurečka vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 31380 lidí
Najmonovu nahrávku Rajchl označuje za velice vážnou věc. Zaráží jej přístup vládních politiků a mainstreamových médií, kteří se snaží, aby tato aféra rychle vyšuměla: „Je zde naprostá blokáda pravdy. Že se to vláda a média snaží ututlat neuvěřitelným způsobem a říkat, že nejde o nic významného, je jen ukázkou toho, jak u nás nefungují principy demokratického právního státu a principy nezávislých médií. Je to provládní propaganda a totální fake news,“ konstatuje.

Kdyby se takový skandál stál kdekoli jinde, třeba ve Velké Británii, tak média nebudou ten den informovat o ničem jiném, dodává Rajchl, který je rozhořčen, že Seznam tuto informaci zařadil až jako pátou zprávu.

Jurečka podle něj v této věci spáchal tři trestné činy najednou: „Trestný čin podplácení, trestný čin vydírání a trestný čin zneužití pravomoci úřední osoby,“ uvádí jako právník. „Nemůžete někomu říct, že jste s ním nespokojen a dát mu zároveň na odchod zlatý padák, nebo říct: ‚Buď si vezmeš peníze a odejdeš, nebo tě profesně zničíme.‘ To je prostě naprosto jasné vydírání, není lepší definice než tento případ,“ odmítá Jurečkovy zaznívající „výmluvy“, že postupoval dle zákona a snažil se hledat řešení situace na úřadu práce ohledně Najmona.

Neméně šokující je, že se Jurečky v této věci zastává předseda vlády Petr Fiala (ODS): „Premiér se pana Jurečky bez váhání okamžitě zastal, aniž by si cokoliv poslechl. Správný předseda vlády by řekl, že to prošetří a pak se rozhodne, jestli vyzve pana Jurečku k podání demise nebo ho sám odvolá z pozice,“ pokračuje Rajchl.

Fialu pro jeho počínání v této věci vyzývá šéf strany PRO k odstoupení: „Je to odpovědnost pana Fialy. Tím, že pokryl protiprávní jednání svého ministra Jurečky, tak by měl odstoupit s ním. Byl zde spáchán trestný čin a na ten má předseda vlády okamžitě adekvátně reagovat, to neudělal. Řekne, že je to v pořádku, že Jurečka našel řešení,“ hrozí se.

„Jurečkovi totálně teče do bot, vidíme jen jeho hloupou výmluvu, že nahrávku neslyšel a musí se přesvědčit, co tam Najmonovi říkal. Prosím vás, ten člověk moc dobře ví, co mu tam říkal, jen hledá únikovou cestu,“ podotýká Rajchl, který je přesvědčen, že se jednalo o „slíbenou trafiku“.

„Neexistuje jiné řešení, než demise Mariana Jurečky, ale i demise Petra Fialy a celé jeho vlády,“ opakuje Rajchl s tím, že jinak jde o výsměch do očí občanům České republiky.

Zarážející jsou pro Rajchla i slova exministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09), ten poukazuje, že informace zveřejnila Babišova média a podivoval se, že odvolání Viktora Najmona z čela Úřadu práce bude prověřovat Národní centrála proti organizovanému zločinu, když jde o „prkotinu“. „Pan Kalousek, ten co mluví…, ten by opravdu měl podle mě přestat asi být. Nemůže to myslet vážně, když říká, že to zveřejnily Babišovy noviny. Je jedno, kdo to zveřejnil, realita je taková, že je zde nahrávka, na které je páchán trestný čin. Je to absolutní odvedení pozornosti a nesmysl a demagogie ze strany pana Kalouska toho nejtěžšího kalibru,“ konstatuje Rajchl.

Pevně doufá, že se opoziční poslanci této kauzy ujmou a budou žádat jasné a tvrdé vysvětlení. „Tato kauze Mariana Jurečky je definitivní hřebíček do rakve této vlády,“ podotýká. „Proto se musíme 16. dubna sejít a vyvinout tlak na tuto vládu, aby skončila, už to není možné dále tolerovat,“ vyzývá Rajchl.

Reagoval také na sdělení prezidenta Petra Pavla, respektive na jeho vyhrožování občanům realizujícím právo shromažďovací, které jim zaručuje Listina základních práv a svobod. Podle něj tito lidé „přišli bořit a nemá smysl s nimi hovořit a je potřeba postupovat co nejtvrdším způsobem vůči organizátorům demonstrace, protože podněcují k násilí a k destrukci systému“.

„A já teď říkám, pane prezidente, jste lhář! Ani jedno z toho není pravda. Přicházíme s požadavky a lidmi této země a vytýkám vám nedostatek komunikace jako jste to vy vytýkal vládě. My jsme připraveni s vámi komunikovat, ale to neděláte. Jen nás nálepkujete jako proruské agenty,“ vzkazuje Petru Pavlovi.

Varuje před nástupem diktatury: „To je šílené, je to bolševismus v nejtěžším slova smyslu. Co se v mladí naučíš, ve staří jako když najdeš. Rétorika o destrukci systému je čistě bolševická. Neplatí to o nikom víc než o Petru Pavlovi a jeho proškolení,“ připomněl Pavlovo cvičení na komunistického rozvědčíka. Závěrem také vzkazuje, že se nenechá zastrašit a nesehne záda. „Je načase se postavit nástupu této nové totality. Oni si přišli vzít tuto zemi, ale ona jim nepatří, ta patří vám, občanům České republiky,“ doplnil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pro zasmání., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevomen , 24.03.2023 22:34:42
Teď na Primě se Zdechovský vyjádřil, že u nich na Vysočině říkají, že ryba smrdí od hlavy. Sice to bylo mířeno na šéfa Úřadu práce, ale jaksi zapoměl, že ta hlava je ministr práce a soc. věcí. Tyhle černoprdelníky miluju, dokáží se ze všeho vykroutit.

|  16 |  0

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…