Fotbalová jednadvacítka v přípravě remizovala s Belgií 0:0, Kaloč byl vyloučen

foto Ilustrační foto - Odveta play off kvalifikace o mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let: ČR - Island, 27. září 2022 v Českých Budějovicích. Zleva Dagur Dan Thórhallsson z Islamdu a Václav Sejk z ČR.

Murcia (Španělsko) - Čeští fotbaloví reprezentanti do 21 let v prvním letošním přípravném utkání remizovali s dalším účastníkem mistrovství Evropy Belgií 0:0. Svěřenci trenéra Jana Suchopárka ve španělské Murcii hráli od 68. minuty bez vyloučeného kapitána Filipa Kaloče. "Lvíčata" nezvítězila ve čtvrtém zápase po sobě, ale částečně si spravila chuť po listopadových debaklech v přípravách s Portugalskem (1:5) a Norskem (0:4).

"Myslím, že jsme odčinili výsledky z listopadu, kdy jsme propadli. Ale tentokrát byl náš výkon proti Belgičanům velmi dobrý. Bohužel jsme ale šance a zisky, které jsme měli po napadání, neproměnili v branku, která by nám vítězství zajistila," citoval Suchopárka web repre.fotbal.cz.

Úvodní poločas mnoho zajímavých momentů nenabídnul. Ve 30. minutě po Sejkově přihrávce v šestnáctce zakončoval Valenta, ale střelu si pohlídal belgický brankář Vandevoordt. Jeho protějšek Kovář vážnější situaci neřešil, krátce před pauzou Demanovu ránu z dobré pozice zblokovala česká defenziva.

"Ke konci prvního poločasu už tempo hry trochu opadlo a bylo vidět, že způsob hry, který jsme zvolili, byl hodně náročný a stálo nás to hodně sil. Pustili jsme soupeře i do menšího tlaku a pár menších šancí, ale to bylo vlastně vše, co si vytvořili," řekl kouč české jednadvacítky.

Podobně vypadala hra i po změně stran. V 68. minutě ale záložník Kaloč tvrdým skluzem zastavil Ramazaniho a dostal rovnou červenou kartu. Belgičané v závěru početní výhodu nevyužili, ani se nedostali do většího tlaku.

"Červená karta mě samozřejmě mrzí po triviální chybě v rozehrávce uprostřed hřiště. Filip poté musel hasit rychlý brejk, ale asi to nemuselo být za cenu červené karty. Celkově v té situaci nebylo ideální ani postavení celého mužstva, tak se na to musíme podívat," uvedl Suchopárek.

V pondělí čeští mladíci v Murcii nastoupí od 14:00 proti Nizozemsku. Souboj s dalším účastníkem Eura pro ně bude generálkou na letní šampionát v Rumunsku a Gruzii, kde se ve skupině utkají s Anglií, Německem a Izraelem.

Česko - Belgie 0:0

ČK: 68. Kaloč (Česko).

Sestavy:

Česko: Kovář - Cedidla, Vlček, Hranáč, Pech - Valenta (86. Kolář), Kaloč, Pudhorocký (46. Daněk) - Šulc (73. Červ), Sejk (73. Ševčík), Ryneš (46. Kušej). Trenér: Suchopárek.

Belgie: Vandevoordt - Van der Brempt (46. Patris), De Winter (46. De Cyuper), Al-Dakhil (46. Nkuba) - Siquet (46. Keita), Engels (46. Ramazani), Vranckx (46. Pletinckx), Deman (46. Sardella) - Descotte (46. Samoise), Vaesen (46. Matazo), Balikwisha. Trenér: Matthijsen.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 23.04.2024 ČTK

Reklama

11°C

Dnes je úterý 23. dubna 2024

Očekáváme v 21:00 6°C

Celá předpověď