Titlbachova kanonáda! Do semifinále dorostu letí Plzeň a Boleslav

Adam Titlbach | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

24. března 2023, 20:41

Martin Voltr

Známe všechny čtyři semifinalisty play off Extraligy dorostu! Třinec a Spartu doplnili po rozhodujících pátých bitvách čtvrtfinále hokejisté Plzně a Mladé Boleslavi, kteří se o postup do finále poperou spolu. Oceláři vyzvou Pražany.

Slavia si neporadila se skvělým Titlbachem

Dvakrát v sérii mladíci Slavie nad Plzní vedli. Vedli dokonce i v rozhodujícím pátém duelu – a přesto ho ztratili a s ročníkem se loučí. Obhájci mistrovského titulu naopak mohou snít o dalším zlatém úspěchu.

Plzeň po dobrém startu a prvním gólu Adama Titlbacha zpomalil pětiminutový faul Matyáše Berana. Slávista Tomáš Poletín využil ve 28. minutě druhou přesilovku hostů, ale jejich radost vydržela jen tři minuty. Pak si vzal slovo znovu Titlbach. Svou druhou trefou vyrovnal, Petr Makovec skóre otočil a jakmile Slavia díky Poletínově hattricku dorovnala, Titlbach dalšími dvěma góly v 57. a 60. minutě rozhodl!

Nervózní finiš přinesl ještě další vyšší tresty, slávisté pykali za napadání rozhodčích a Tomáš Skala se Štěpánem Grebeníčkem za bitku. Emoce planuly i v hledišti, na postupu Plzně už ale nic nezměnily.

Dušan Andrašovský (asistent trenéra Plzně): „Dneska to byl nejlepší zápas, vrchol celé té série. V zápase jsme předvedli hodně bojovnosti, hráli jsme srdcem. Hráči měli chuť vyhrát zápas za každou cenu. Myslím si, že ve hře pět na pět jsme byli lepší, ale to je pouze můj názor. Musím pochválit samozřejmě i Slavii, odvedla perfektní výkon. My jsme měli nejpíše více rozdílových hráčů, ti dnes opět ukázali svou velkou kvalitu.“

Ladislav Slížek (trenér Slavie): „Série to podle mě byla nádherná. My jsme samozřejmě byli v pozici outsidera, každopádně i když jsme prohráli, tak musím říct, že s hodně vztyčenou hlavou. Dneska byl náš největší problém, že jsme neproměňovali šance. Závěr bych nerad ani komentoval, tak to prostě v českém hokeji chodí. Rozhodčí si ty svoje fauly vždycky obhájí, to nemá cenu. Kluci cítili, že byli Plzni rovnocenným soupeřem, někdy i lepší, nechci se vymlouvat, ale to co se dělo, to je špatně.“

HC ŠKODA PLZEŇ – HC SLAVIA PRAHA 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Titlbach (Benák), 31. Titlbach (Benák, Jiříček), 38. Makovec (Slačík, Kamas), 57. Titlbach (Benák, Jiříček), 60. Titlbach (Slačík, Benák) – 13. Poletín (Kubánek, Curran), 28. Poletín (Matějovský, Kucharčík), 43. Poletín (Havlíček, Kubánek).
Rozhodčí: Jílek, Šperl – Jindra, Tvrdík.
Vyloučení: 7:9, navíc Beran, Prošek – Grebeníček všichni 5 minut a do konce utkání, Matějovský a Poletín 10 minut.
Využití: 2:2.
Střely na branku: 30:45 (10:16, 14:14, 6:15).
Konečný stav série: 3:2.

Boleslav těsné vedení udržela a slaví

Dvanáct karlovarských bojovníků se pralo s Mladou Boleslaví až do posledního dechu – ale nakonec marně. Drama ve městě automobilů bylo znovu o jednom klíčovém gólu, jejž vstřelil před koncem druhé třetiny z přesilovky Matěj Vojáček. Bruslaři tak těžili ze své střelecké převahy, kterou měli ve všech třech částech.

Po přestávce navíc jejich náskok zvýraznil Oskar Lisler. Boleslav si v závěru sama přidělala práci, dvěma fauly dala energetikům šanci, ale ti využili „až“ druhou početní výhodu šesti proti čtyřem. Po gólu Vojtěcha Čihaře zbývalo domácím jen 64 sekund a vyrovnat už nezvládli.

Mladá Boleslav tak potvrdila, že z těžké série po startu nového roku se plně oklepala a je připravena hrát o mety nejvyšší.

Jako by osud chtěl, aby semifinále bylo ke svým účastníkům z hlediska sil spravedlivé – Bruslaři vyzvou Plzeň a v souboji týmů, které oslavily postup už ve středu, se Třinec utká se Spartou. Třetí kolo play off startuje v pondělí 27. března v Třinci a Plzni.

HC ENERGIE KARLOVY VARY – BK MLADÁ BOLESLAV 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 59. Čihař (Wardas) – 38. Vojáček (Průšek, Hurt), 45. Lisler (Průšek).
Rozhodčí: Valenta, Kosnar – Sýkora, Hošťálek.
Vyloučení: 3:6.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 22:36 (7:12, 7:12, 8:12).
Konečný stav série: 2:3.

Nasazení týmů v play off

1. Bílí Tygři Liberec
2. HC Energie Karlovy Vary
3. HC Oceláři Třinec
4. HC Škoda Plzeň
5. HC Slavia Praha
6. Mountfield HK

7. BK Mladá Boleslav
8. HC Sparta Praha
9. HC VÍTKOVICE RIDERA
10. HC Dynamo Pardubice 
11. HC RT TORAX Poruba
12. PSG Berani Zlín
13. HC Motor České Budějovice
14. HC Dukla Jihlava
15. HC Kometa Brno
16. HC Olomouc

Program semifinálových sérií

Pondělí 27. března – 1. zápasy:
HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha
HC Škoda Plzeň – BK Mladá Boleslav

Úterý 28. března – 2. zápasy:
HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha
HC Škoda Plzeň – BK Mladá Boleslav

Pátek 31. března – 3. zápasy:
HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec
BK Mladá Boleslav – HC Škoda Plzeň

Sobota 1. dubna – případné 4. zápasy:
HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec
BK Mladá Boleslav – HC Škoda Plzeň

Pondělí 3. dubna – případné 5. zápasy:
HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha
HC Škoda Plzeň – BK Mladá Boleslav

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz