Teploty vystoupají až k 15 stupňům. Příští týden ale přijde ochlazení a sněhové jazyky

Proměnlivá oblačnost, ojediněle srážky. V sobotu dosáhnou teploty až 15 stupňů Celsia, na začátku příštího týdne ale přijde značné ochlazení, informuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). V úterý se lokálně mohou tvořit sněhové jazyky a náledí.

sobotu bude oblačnost proměnlivá, zpočátku dne bude většinou zataženo. Ojediněle může pršet, nad 1 100 metry meteorologové očekávají sněhové srážky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 11 a 15 stupni Celsia.

neděli bude podle meteorologů podobné počasí jako v sobotu. Očekávají však propad nočních teplot až na tři stupně. Přes den se může teplota místy vyšplhat i na 15 stupňů. Během dne začne od západu přibývat oblačnosti a dešťových srážek. Na horách půjde o srážky sněhové.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záhada na přehradě: Bájné monstrum vyděsilo plavce. Bytost vyfotili, pátrá po ní policie

Na začátku příštího týdne bude teplota nadále klesat. V pondělí se mohou noční teploty místy propadnout až na bod mrazu, v úterý by v noci mohly být až minus čtyři stupně. Od středy se zase začne oteplovat. Na začátku týdne se očekávají sněhové nebo krupkové přeháňky.

S návratem zimního počasí se vrací i možné nebezpečí na silnicích. Meteorologové varují, že od pondělí se mohou na horách tvořit sněhové jazyky. V úterý ráno by si motoristé měli dát pozor na náledí.

Tagy: