Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Mluvčí Petra Pavla vyjmenovala své trapasy: Nejhorší byl ten s lodičkami, říká

+ Další 4 fotografie

Mluvčí prezidenta Petra Pavla Markéta Řeháková byla od počátku v centru pozornosti. Přetřásalo se zejména její neformální vystupování a osobitý projev. „Mám na ně štěstí. Je jich spoustu, vždycky mě kamera vyhmátne v nějaký nevhodný moment. Třeba když si zrovna sundávám kabát a je vidět, že nemám upravenou šálu,“ řekla v rozhovoru pro CNN Prima News ohledně svých trapasů.

„Je to hodně rychlé. Jede se podle programu, který je na jednotky minut od osmi od rána do osmi do večera,“ popsala v pořadu Nový den na CNN Prima News mluvčí prezidenta Petra Pavla Markéta Řeháková, jak probíhá program během zahraničních návštěv. „Přesuny prezidentské kolony jsou velmi komplikované, vždycky trvá, než přeběhneme mezi vozy,“ dodala s tím, že je to ale pro ni skvělá zkušenost setkávat se se zahraničními státníky.

Přidala také historku, kterak na Slovensku kuchař Zuzany Čaputové uvařil jídlo podle toho, co si přečetl v médiích. Že to prý má Petr Pavel rád. „Udělal třeba zelnačku,“ zmínila Řeháková.

Na recepci se státníky v keckách

Řeč přišla také na trapasy během práce mluvčí. „Mám na ně štěstí. Je jich spoustu, vždycky mě kamera vyhmátne v nějaký nevhodný moment. Třeba když si zrovna sundávám kabát a je vidět, že nemám upravenou šálu,“ řekla Řeháková. „Je zajímavé, pod jakým jsme drobnohledem,“ dodala s tím, že jí pak lidé píšou na sociálních sítích.

Největší trapas se jí prý stal v Polsku. „Členové delegace se představovali slovenskému prezidentskému páru. Bylo to na konci dne a já jsem si sundala lodičky, protože mě strašně bolely nohy. Myslela jsem si, že půjde jen o recepci, tak jsem šla v normálních botách. Pak mě ale trochu zaskočilo, když šlo o osobní představování jednotlivých členů a šli jsme si ve velkém slavnostním sále potřást rukou. Říkala jsem si, že kdybych to věděla, lodičky bych si nechala,“ zmínila s úsměvem Řeháková.

„Jsou to takové malichernosti. Pro mě je zásadní, aby měl prezident přesné podklady, když jde na jednání,“ dodala prezidentova mluvčí.

Pavel valorizaci intenzivně řešil

Podle Řeháková se Pavel intenzivně zabýval zákonem o valorizaci penzí, který nakonec podepsal. „Ta valorizace byla hodně těžká, to ho skutečně trápilo. Věděli jsme, že ať se rozhodne jakkoliv, naštve hodně lidí. Byly to hodiny a hodiny, kdy se připravoval na toto rozhodnutí,“ zmínila Řeháková.

Sám Petr Pavel s projevem své mluvčí očividně problém nemá. A rytířsky se jí zastává od první chvíle, tedy od momentu, kdy propadla (celkem pochopitelně) euforii po jeho vítězství ve volbách. Psali jsem zde. Že je nový český prezident rozený gentleman, se ostatně můžete přesvědčit ve vloženém videu.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy