Adamczyková si v předposledním závodě Světového poháru dojela pro páté místo, zlato slaví Bankesová

Mistryně světa Eva Adamczyková obsadila páté místo v předposledním závodu Světového poháru ve snowboardcrossu v Mont-Sainte-Anne. Devětadvacetiletá česká snowboardistka v Kanadě vypadla v semifinále a následně vyhrála malé finále.

Tento článek je více než rok starý.

Mont-Sainte-Anne (Kanada) (Aktualizováno: 18:42 25. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Adamczyková (uprostřed)

Eva Adamczyková (uprostřed) | Zdroj: Profimedia

Adamczyková v quebeckém horském středisku postoupila do závodu osmým kvalifikačním časem. První vyřazovací jízdu druhá žena předchozího závodu ve Veysonnaz hladce vyhrála, zhruba v polovině semifinále se jí však zasekla hrana, česká reprezentantka ztratila rychlost a dojela třetí.

Mistryně světa Adamczyková: Lepší jsem si to nemohla přát, asi to nepotřebuji ani chápat

Číst článek

Se závodem se nakonec majitelka zlata a bronzu ze ZOH loučila výhrou, soupeřkám nedala šanci v malém finále.

Adeptka na glóbus

Závod vyhrála Britka Charlotte Bankesová a šestým pohárovým triumfem za sebou se výrazně přiblížila k zisku křišťálového glóbu, který může potvrdit v nedělním finále.

Adamczyková, jež kvůli rekonvalescenci po předloňském těžkém zranění zasáhla do sezony se zpožděním, je průběžně čtvrtá.

Mezi muži zvítězil domácí Kanaďan Eliot Grondin před mistrem světa Jakobem Dusekem z Rakouska. Trio českých reprezentantů vypadlo v osmifinále: Radek Houser a Kryštof Choura se seřadili na 20. a 21. místě, Jak Kubičík byl klasifikován na 26. pozici.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme