Staňte se předplatiteli Football Clubu a vyhrajte třeba zájezd na Premier League! Více info zde

Bude to jako s Polskem, jsme připravení. Šilhavý o Moldavsku

26. březen 2023
Sdílejte:
Reprezentaci čeká v pondělí druhý zápas z osmi v kvalifikaci o Euro 2024. V Kišiněvě budou chtít Češi navázat na povedený páteční zápas z Edenu, kde porazili Poláky 3:1. Projděte si myšlenky reprezentačního trenéra Jaroslava Šilhavého z předzápasové tiskovky.
Česká radost proti Polsku.Foto: Profimedia

„Je to příjemné, když se vyhraje. Lidi měli taky radost, což je pro všechny dobře. To už je ale historie. Máme tři body, super, ty už nám nikdo nevezme. Zítra tady leží další tři body. Samozřejmě jsme jednoznační favoriti utkání, ale v žádném případě nemůžeme nic podcenit a jsme tak nastavení.

Chceme hlavně potvrdit vítězství s Polskem. Reprezentace Moldavska má řadu šikovných hráčů a v žádném případě je nepodceníme, to by byl špatný postup. Jednoznačně chceme navázat na výkon a výsledek s Polskem a v zítřejším zápase to ukázat. Nepochybuji, že hráči, kteří budou na hřišti, tam nechají všechno. Určitě je nenecháme něco podcenit. Nemyslím si, že jsou tak nastavení.

Cenným výsledkem s Polskem jsme získali výhodnější pozici ve skupině. Byl to ale jen jeden zápas, do konce jich je hodně. Naše vítězství má cenu, ale teď je další zápas. Chceme postoupit, to znamená první nebo druhé místo.

Všichni hráči jsou k dispozici. Pokud se nestane nic na tréninku nebo přes noc, můžu počítat se všemi. Nechci říkat dopředu sestavu, ani hráči ji zatím neví. Nikdy jsem to nedělal. Počkejte si do zítra.

Moldavsko si při remíze s Faerskými Ostrovy (1:1) zasloužilo dát víc gólů, protože celý poločas mělo převahu. Nakonec aspoň vyrovnali. Myslím si, že proti nám budou mít velkou motivaci. Mají řadu šikovných fotbalistů, chtějí hrát kombinační fotbal. Cesta k vítězství povede přes maximální zaujetí, přístup, tempo hry a intenzitu. To nás může dovést do vítězného konce. Cítím z týmu, že jsme připravení a že to bude jako s Polskem.

Vepředu mají velice nebezpečného útočníka Iona Nicolaesca. Má nízké těžiště, je rychlý, vyspělý, hraje izraelskou ligu (za Beitar Jeruzalém). Po stranách mají rychlé hráče. Mimo hráče z obrany si dovolují jeden na jednoho, nebojí se. Fotbal umí hrát.“


Zdroj citací: FAČR, fotbal.cz


Termíny kvalifikačních zápasů v roce 2023:

  • 24. března, Česko – Polsko 3:1
  • 27. března 20:45, Moldavsko – Česko
  • 17. června 20:45, Faerské ostrovy – Česko
  • 7. září 20:45, Česko – Albánie
  • 12. října 20:45, Albánie – Česko
  • 15. října 18:00, Česko – Faerské ostrovy
  • 17. listopadu 20:45, Polsko – Česko
  • 20. listopadu 20:45, Česko – Moldavsko

Naše číslo 24

Vyzpovídali jsme Tomáše Součka nebo oscarového producenta a bývalého prezidenta LOSC Lille Michela Seydouxe. Řešíme tajemnou smrt východoněmeckého Beckenbauera. Celkem pro vás máme přes 160 stran unikátního čtení.

To chci!

Související články

Český sport jde s dobou a digitalizuje. Platformu EOS používá už 500 klubů

Přibývá sportovních klubů, které se při správě veškeré agendy spoléhají na moderní technologie a digitalizaci. Výjimkou není ani amatérský fotbal. Funkcionářům i členům oddílu totiž zbyde víc času na sport samotný.

Tiskové zprávy

Žádný návrat do Bayernu. Nagelsmann prodloužil u německého nároďáku

Julian Nagelsmann se po Euru do Bayernu nevrátí, jak se o tom v poslední době hojně spekulovalo. Místo toho šestatřicetiletý trenér prodloužil smlouvu jako kouč národního týmu. A to až do roku 2026, do příštího MS.

Cesta na Euro

Zlomí Kane prokletí? A má k triumfu v Lize mistrů blíž Mbappé, nebo Bellingham?

Liga mistrů během čtvrtfinálových bojů znovu ukázala své kouzlo. Je Bayern v menší krizi, než píší média? Bylo vystoupení Realu ostudou, nebo účel světil prostředky? A kdo má nejlíp nakročeno k celkovému triumfu? Vše o vrcholné fázi prestižní soutěže rozebírá nový díl FC podcastu.

Podcast
Popup se zavře za 8s