Zde je vše, co zatím víme o Queen Charlotte: A Bridgerton Story

První dvě sezóny Bridgertonu nám daly královnu Charlotte, dohazovačku, která tahala za nitky zinscenovaných randění s milenci. V připravovaném příběhu Queen Charlotte: A Bridgerton Story se karty obracejí, zavede nás totiž zpět v čase k jejím vlastním námluvám s králem Georgem. Královská story odehrávající se v alternativním vesmíru, kde Británie 19. století přijala multikulturalismus za svůj, se hlavní postava neochotně ocitá v dohodnutém manželství s nejmocnějším mužem v zemi. Měly dny námluv královny Charlotte svou vlastní drbnu Lady Whistledown? To krátký trailer, který byl uveřejněn před pár málo dny, nepotvrzuje, zároveň však nevyvrací...

„Tento prequel Bridgertonu, zaměřený na vzestup královny Charlotty na výsluní na cestě k moci, vypráví příběh o tom, jak sňatek mladé královny s králem Georgem vyvolal velký milostný příběh a společenský posun a vytvořil svět příznivý pro postavy, které se dostaví v příběhu odehrávajícím se poté,“ uvedl Netflix.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Vskutku královská podívaná

Queen Charlotte: A Bridgerton Story dorazí na Netflix 4. května 2023, jak streamovací služba oznámila. Tato zpráva se objevila spolu právě s trailerem zobrazujícím mladou královnu přijíždějící do paláce v kočáru taženém koňmi, zatímco davy jásají nad jejím příjezdem. V něm také můžeme vidět mladého krále George v úryvcích toho, co můžeme jen pokládat za počátky námluv páru, spolu se záblesky zmatku a dramatu, když se pár bere a blíží se ke slavnostní korunovaci... Jako vždy očekávejme, že uvidíme skutečně impozantní královské kulisy. Trailer nabídnul skvělou vizuálně nabitou ochutnávku toho, co bude k vidění.

Královského zacházení v této sérii se také dostává Lady Agatha Danbury a Lady Violet Bridgerton, které uvidíme, jak proplouvají manželstvím, společenskými očekáváními a nemilosrdnými drby tehdejší elity. Velkou část děje bude také tvořit vývoj postavy Lady Danbury a Netflix nedávno zveřejnil první pohled na mladou Lady Danbury, kterou bude hrát Arsema Thomas. Doufá, že Charlottin příchod bude znamenat její vlastní vstup do společnosti a snaží se s ní spřátelit. To, co následuje, jsou jen začátky ikonické Lady Danbury. Další podrobnosti o zápletce ještě nebyly odhaleny, ale nepochybujeme, že zápletka ponese stejný elektrický náboj jako původní série.

Seriál Bridgerton vás šokuje, pobaví i ohromí

elle.cz

Nové tváře v důvěrně známých rolích

Vzhledem k tomu, že se v příběhu vracíme zpět v čase, setkáme se proto s úplně novým obsazením. Jako mladá královna Charlotte se představí India Amarteifio (Line of Duty), Corey Mylchreest ze Sandmana ztvární roli mladého krále George, Michelle Fairley se objeví jako princezna Augusta a Arsema Thomas ve svém televizním debutu jako mladá Agatha Danbury.

Zda bude Queen Charlotte: A Bridgerton Story vycházet z knižní předlohy Julie Quinn, je nepravděpodobné. Vzhledem k tomu, že královna Charlotte se v knihách Bridgerton neobjevuje, zřejmě bude většina spin-off série od původního románu dějově odkloněna. Televizní série je navržena pouze pro jednu sezónu, a tak se na rozdíl od Bridgertonu jejího dalšího pokračování nedočkáme.

Od září 2021 je série nadále jedním z nejsledovanějších počinů z dílny Netflix Original. V červenci minulého roku vstoupila do výroby v pořadí třetí série epizod Bridgerton. Že je příběh nevyčerpatelný a příslib výdělku vysoký potvrzuje už jen skromný fakt, že něco jako filmový spin-off vzniká.

Zdroj: Netflix, Country and Town House, People, What's On Netflix, IMDb, Vulture