Krejčíková postupuje v Miami dál, se Sabalenkovou se utká už na třetím turnaji v řadě

Tenistka Barbora Krejčíková porazila ve 3. kole v Miami 7:6, 6:3 domácí Američanku Madison Keysovou. V osmifinále se česká fedcupová reprezentantka utká na třetím turnaji po sobě se světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou z Běloruska, jež ve 3. kole zdolala hladce 6:1, 6:2 Marii Bouzkovou.

Tento článek je více než rok starý.

Miami Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková v zápase 3.kola turnaje v Miami proti Madison Keysové

Barbora Krejčíková v zápase 3.kola turnaje v Miami proti Madison Keysové | Foto: Clive Brunskill | Zdroj: Getty images / Profimedia

Světová třináctka Krejčíková oplatila Keysové porážku z loňského Australian Open. Sedmadvacetiletá Češka o rok starší Američance odvrátila osm brejkbolů z deseti a z výhry se radovala po téměř dvou hodinách.

Poslední velký turnaj do sbírky. Krejčíková se Siniakovou ovládly čtyřhru v Indian Wells

Číst článek

O postup do čtvrtfinále se Krejčíková střetne se Sabalenkovou, jež je po odhlášení zraněné světové jedničky Polky Igy Światekové největší papírovou favoritkou na zisk titulu. Půjde o jejich třetí duel během měsíce.

Krejčíková zdolala letošní vítězku Australian Open v únoru na cestě za titulem v Dubaji a uštědřila Bělorusce první porážku v sezoně. Sabalenková šampionce Roland Garros 2021 oplatila prohru před dvěma týdny v Indian Wells.

„Předvádí teď svůj nejlepší tenis. Ráda proti ní hraju, protože má jedny z nejtvrdších úderů a totéž platí pro její servis a return. Je hodně agresivní,“ popsala Krejčíková svou osmifinálovou soupeřku, kterou ze čtyř duelů porazila jen jednou. „Je to výborná příležitost, protože i já cítím, že se můj tenis zlepšuje a že mám proti ní velkou šanci,“ dodala brněnská rodačka.

Bouzková tahala za kratší konec

Bouzkové nedala Sabalenková v prvním vzájemném utkání šanci. Čtyřiadvacetiletá rodačka z Minsku svou vrstevnici nepustila k žádnému brejkbolu, sama jí vzala servis v každém setu dvakrát a porazila ji za 67 minut. Proti Krejčíkové bude Sabalenková usilovat ve 22. zápasu sezony o 20. výhru.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme