České fotbalisty čeká v Moldavsku další kvalifikační test. Soupeře nepodceníme, ujišťuje Šilhavý

Čeští fotbalisté v pondělí od 20:45 odehrají druhé utkání kvalifikace mistrovství Evropy. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého na závěr březnového srazu nastoupí v Kišiněvě proti Moldavsku. V předchozích dvou vzájemných duelech česká reprezentace zvítězila a neinkasovala. Utkání můžete poslouchat v přímém přenosu na Radiožurnálu Sport.

Tento článek je více než rok starý.

Kišiněv Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fotbalisté se radují z gólu v úvodním zápase proti Polsku

Čeští fotbalisté se radují z gólu v úvodním zápase proti Polsku | Foto: CPA | Zdroj: ČTK

Klíčovým hráčem Moldavanů je útočník Ion Nicolaescu, který v této sezoně nastřílel za Beitar Jeruzalém 14 ligových gólů. O jeho kvalitách dobře ví i reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý.

Česká reprezentace se po 20 letech vrátila do Moldavska. ‚Měli jsme to jednodušší,‘ vzpomíná Baroš

Číst článek

„On je velice nebezpečný, má nízko těžiště, je velmi rychlý a vyspělý, hraje izraelskou ligu. Po stranách mají rychlé hráče a nebojí se jít do soubojů jeden na jednoho. Když je necháme hrát, tak hrát budou, fotbal umí. Ale z našeho týmu cítím, že jsme připraveni a že to zvládneme jako s Polskem,“ analyzuje Šilhavý.

Český výběr proti Polákům těžil z povedeného zahájení. Už po 27 sekundách otevřel premiérovým gólem za reprezentační „áčko“ skóre Ladislav Krejčí mladší a dal nejrychlejší branku národního celku od rozdělení federace.

Na začátku 3. minuty rovněž první trefou v A-týmu zvýšil Tomáš Čvančara a po změně stran se prosadil třetí sparťan Jan Kuchta. Poláci už v závěru dokázali jen snížit.

Podle reprezentačního kapitána Tomáše Součka musí hráči k utkání přistoupit stejně jako v pátek v Edenu. „Z týmu cítím obrovskou sílu, bojovali jsme jeden za druhého. Všichni víme, že ten start si můžeme pokazit jen my sami a já věřím, že celý tým do toho půjde stejně jako do prvního zápasu. Chceme být aktivní a vytvářet si co nejvíc šancí,“ říká defenzivní záložník.

Moldavsko v pátek vstoupilo do kvalifikace domácí remízou 1:1 s Faerskými ostrovy. Zbylým účastníkem pětičlenné skupiny E je Albánie. 

Klid Coufalovi prospěl

K zápasu je naplno připravený i obránce Vladimír Coufal, který před duelem s Polskem léčil zraněnou patu. „Všichni se mnou měli trpělivost a nechali mě být, dokud jsem se necítil dobře. Pro mě je strašně důležité, že můžu být zpátky na hřišti a věřím, že téhle nepříjemnosti už jsem se zbavil,“ uvedl.

Sázka na debutanty fotbalové reprezentaci vyšla. Jurásek a Krejčí si pochvalovali spolupráci

Číst článek

K dispozici je trenérovi také „mladá krev“. Jako o potenciálním nástupci Patrika Schicka se mluví o Tomáši Čvančarovi. Vytáhlý útočník prožívá nejproduktivnější sezónu své kariéry, v dresu Sparty si připsal už patnáct soutěžních gólů a aktuálně je druhým nejlepším střelcem ligy.

V seniorské reprezentaci je Čvančara poprvé, na základní sestavu si ale troufá. „Jsem tu od toho, abych byl připravený ihned nastoupit a pomoct klukům. Samozřejmě je to na trenérovi, ale myslím si, že jsem tady proto, že jsem podával kvalitní výkony a trenér rozhodl, že sem patřím.“

Ve Spartě Čvančara vytvořil úderné duo s Janem Kuchtou a spolupráci si chtějí přenést i do reprezentace.

Utkání můžete poslouchat v přímém přenosu na Radiožurnálu Sport.

mich, nov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme