Vítkovice jsou po 12 letech v semifinále play-off, sérii s Kometou rozhodl v prodloužení exbrněnský Mueller

Hokejisté Vítkovic porazili Kometu Brno na jejím ledě 4:3 v prodloužení a po vítězství 4:2 na zápasy postupují do čtvrtfinále. Stejně jako minulý zápas rozhodl utkání gólem bývalý hráč Komety Peter Mueller. Dalšími důležitými postavami Ridery byl Roberts Bucharts se dvěma góly a Jakub Stehlík se třemi body za gól a dvě asistence. Mezi čtyři nejlepší týmy play-off se Vítkovice dostaly po 12 letech.

Video Brno (Aktualizováno: 20:48 27. 3. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roberts Bukarts se raduje ze vstřeleného gólu

Roberts Bukarts se raduje ze vstřeleného gólu | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

Domácí Kometa začala v klíčovém domácím zápase pasivně a trest za to přišel po šesti minutách hry. Brankář Dominik Furch si dostatečně neporadil se střelou od modré, po souboji s Bukartsem puk upustil a pak jen sledoval, jak ho lotyšský střelec zametl do prázdné brány. Rozhodčí po zkoumání gól uznali - 0:1.

Až trefená tyč v podání Rastislava Deje domácí probudila a začali se dostávat do zápasu. Do konce třetiny ale puk za pozorného Aleše Stezku nedostali.

Do druhé třetiny ale brněnští vlétli jako uragán a brzy dosáhli vyrovnávací branky, byť bizarním způsobem. Jakub Flek si položil Stezku a zakončení do prázdné svatyně mu zamezil jeden z domácích hráčů, který bránu nesportovně odsunul. Gól Fleka, který dostal puk za brankovou čáru byl ale po dalším zkoumání uznán - 1:1.

I při další gólové akci byla posunuta brána, ale i branka domácího Zdeňka Okál byla uznána a Brno bleskově otočilo zápas.

Kometa zápas ovládala ale před koncem třetiny trestuhodně inkasovala - Stehlík našel v pádu Bukartse a ten se ani podruhé v zápase nemýlil - 2:2.

Třetí třetina akčního zápasu začala další brankou Ostravanů - svou druhou šanci v rychlém sledu zakončil Jakub Stehlík úspěšně o tyč. Konec v play-off ale Kometa v základní hrací době odvrátila, v přesilovce si domácí hráče Vítkovic zkušeně vyťukali a korunu nasadil Tomáš Kundrátek.

V opatrně hraném prodloužení měla nejdříve Kometa namále při nebezpečné šanci hostů a pak když přežila oslabení. Další početní nevýhodu ale domácí už v 17. minutě nastavení nezvládli. Ihned po bully se k puku dostal bývalý hráč Komety Peter Mueller a stejně jako v minulém zápase rozhodl čtvrtfinále. 

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Ridera 3:4 v prodl. (0:1, 2:1, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Flek (Koblížek), 24. Okál (Horký, Ščotka), 44. Kundrátek (A. Zbořil, Strömberg) - 7. Roberts Bukarts, 40. Roberts Bukarts (J. Stehlík, Mueller), 42. J. Stehlík (Kotala, M. .Kalus), 77. Mueller (Raskob). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 7 700 (vyprodáno). Konečný stav série: 2:4

Zklamaní Brňané se tak ani letos postupu mezi čtyři nejlepší týmy nedočkají, do semifinále se podívali naposledy v roce 2019. Pokud Třinec v pondělí vyřadí Spartu, utkají se Vítkovice ve svém prvním semifinále od roku 2011 s Hradcem Králové.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme