Kurovský: Neskutečná obětavost! A oslabení? Čekal jsem, že někdo omdlí

Daniel Kurovský | Foto: Jiří Bezucha

27. března 2023, 22:26

Petr Pavlík

Třetí branku Ocelářů v pátém čtvrtfinálovém klání obstaral sváteční střelec Daniel Kurovský. Vytáhlý forvard si v třineckém dresu kroutí svou třetí sezonu a nyní už netrpělivě vyhlíží šesté čtvrtfinálové klání na domácím kluzišti. „Máme mužstvo dobře poskládané a díky tomu můžeme tyhle zápasy zvládat. Máme v týmu hodně bojovníků, plus rozdílového Růžu,“ pochvaloval si.

„Vyhrát na Spartě? Vždycky skvělý pocit. V utkání jsme šli do vedení, což bylo důležité. Když tým vede, může se poté víc soustředit na obranu. Soupeř do nás musel bušit, neměli to lehké. Bušili do toho celý zápas, což bylo i díky naší nedisciplinovanosti. Nabídli jsme soupeři celkem šest přesilových her, což je opravdu hodně. Díky Kácovi jsme zápas vybojovali na svou stranu a máme v kapse důležité vítězství,“ hodnotil utkání v hlavním městě.

Ondřej Kacetl předvedl výtečné zákroky, zejména ve druhé třetině, kdy – obrazně řečeno – doslova plival krev. Nicméně vydržel a dovedl svůj tým k výhře.

„Neskutečný. Je to prostě play off gólman, už potřetí za sebou. Uvidíme, kolik ho to bude stát. Máme důležitý mečbol, v úterý do toho dáme všechno, abychom urvali postup,“ komentuje Kurovský, který po zápase mimo jiné přiznal, že Oceláři odehráli náročné utkání.

„Vyhrát na Spartě? Vždycky skvělý pocit. V utkání jsme šli do vedení, což bylo důležité."

„Musím říct, že jsme si průběh utkání moc neužili. Až na konci byla znát úleva. Ve druhé třetině jsme totiž hráli snad jenom v oslabení, čekal jsem, že někdo z našich hráčů, kteří chodili na led, omdlí,“ uvedl poctivý pracant v třineckém dresu.

„Obětavost byla neskutečná. Předvedli jsme opravdu fantastický výkon, zblokovali jsme nespočet střel, Káca nás podržel, takže super,“ dodal. Oceláři prověřili brankáře Jakuba Kováře jen minimálně, ale i to nakonec stačilo k výhře.

„Kácovi jsme tímhle moc nepomohli. Netrávili jsme příliš času v útočné zóně. Věřím, že doma to bude lepší,“ přiznal Kurovský.

Dle jeho slov se třinečtí hokejisté budou muset v klíčové šesté čtvrtfinálové bitvě mimo jiné vyvarovat zbytečných zákroků, díky kterým tráví čas na trestné lavici.

„Určitě. Vyloučení rozhodují zápasy, příště jich musí být méně. Musíme se také více nutit do pohybu, protože občas jsme působili trochu statickým dojmem,“ má jasno útočník s třiačtyřicítkou na zádech.

Oceláři vyhráli v sérii třikrát, ale pokaždé bez Tomáše Marcinka v sestavě.

„Kluci si z něj dělali legraci zejména po našem vítězném utkání v Třinci. Za mě Marci zvlášt v pátém utkání v Praze hodně chyběl. Všichni se už těšíme, až znovu nastoupí a pomůže nám v cestě za postupem do semifinále. Rozhodně ho nebudeme přemlouvat, aby zůstal sedět na tribuně. Je to náš klíčový hráč, těšíme se, až bude zpátky s námi na ledě,“ uvedl Kurovský.

V první útočné formaci naskočil místo zmiňovaného Marcinka překvapivě jiný hráč, konkrétně Daniel Voženílek. „Dan je další náš klíčový, ale spíš pro soupeře hodně nepříjemný hráč. Myslím si, že spoustu hráčů, proti kterým nastoupí, ho nemá rádo. Odvádí si svou práci a je pro nás přínosem,“ kvituje Daniel Kurovský, který sám ještě trnul, aby vůbec trefil kotouč v závěru řádné hrací doby do odkryté branky.

„Já jsem se hlavně modlil, abych netrefil tyčku. Ty brďo, to bych se asi zbláznil. V tu chvíli zbývaly ještě dvě a půl minuty do sirény. Myslím, že jinak by ten konec byl ještě nervóznější. Zaplaťpánbůh jsem to trefil,“ oddychl si.

„Když jsem dal gól, přijel jsem před třinecký kotel pořádně si vychutnat celý okamžik. Moc branek jsem v sezoně nedal, tak jsem si to chtěl užít."

Oceláře přijelo do Prahy podpořit několik fanoušků, kteří byli slyšet. „Za podporu jim děkujeme. Když jsem dal gól, přijel jsem před třinecký kotel pořádně si vychutnat celý okamžik. Moc branek jsem v sezoně nedal, tak jsem si to chtěl užít,“ dodal s velkým úsměvem na tváři mladý útočník, který se už soustředí na další bitvu.

„Máme mužstvo dobře poskládané a díky tomu můžeme tyhle zápasy zvládat. Máme v týmu hodně bojovníků, plus rozdílového Růžu. Musíme dobře zregenerovat a nachystat se na další zápas,“ uzavírá.

Daniel Kurovský

Daniel Kurovský | Foto: Jiří Bezucha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz