Volkswagen navrhuje zvýšit hranici pro platy vedení. Jeho šéf by si mohl polepšit až o desítky milionů

Německý automobilový koncern Volkswagen navrhuje zvýšení horní hranice pro platy členů svého nejvyššího vedení. Vyplývá to podle agentury DPA z pozvánky na valnou hromadu akcionářů, která se bude konat 10. května.

Tento článek je více než rok starý.

Wolfsburg Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Generální ředitel Volkswagenu Oliver Blume

Generální ředitel Volkswagenu Oliver Blume | Foto: Annegret Hilse | Zdroj: Reuters

Předseda představenstva koncernu si doposud mohl ročně vydělat maximálně 12 milionů eur (285 milionů korun) hrubého, a to po započítání všech položek včetně nároků na důchod. Podle návrhu by se měl nyní tento limit zvýšit na 15 milionů eur (356 milionů korun).

Ruský soud zmrazil aktiva Volkswagenu. Automobilka po uvalení sankcí ze země odešla

Číst článek

V případě řadových členů představenstva počítá návrh s nárůstem limitu na 8,5 milionu z dosavadních sedmi milionů eur ročně.

Vysoké platy nejvyšších manažerů Volkswagenu se podle DPA opakovaně stávají terčem kritiky. Koncern je zdůvodňuje mimo jiné tím, že musí v mezinárodním srovnání zůstat pro vedoucí pracovníky atraktivní.

Fixní mzda obvykle tvoří nejmenší část celkových platů členů představenstva Volkswagenu. Mnohem vyšší částky tito manažeři získávají z odměn, které odvíjejí od plnění různých kritérií, upozorňuje DPA.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme