Změna image Lady Gaga: Z královny provokatérek je skutečná lady

Největší překvapení Oscarů

Zpěvačka dorazila na předávání Oscarů do Dolby Theatre v Los Angeles v Kalifornii v róbě Versace sestávající z průhledného černého živůtku s designem inspirovaným korzetem a dlouhou sukní s nízkým pasem. Když procházela po červeném koberci, i přes své dlouhé šaty, vysoké podpatky a celkový glamour vzhled přispěchala na pomoc fotografovi, který upadl. Maskérka Sarah Tanno na red carpet walk Lady Gaga vytvořila look á la černá labuť s názvem „Addicted to Blush“, tedy závislá na tvářence. Zpěvačka měla výrazný oční make-up, rudé rty a tvářenku nanesenou až na spánky ve stylu primabalerín. Make-up artistce se podařilo, že hudební hvězda vypadala opravdu úchvatně. Přesto to největší překvapení stran vzhledu pěvecké divy teprve přišlo. Krátce poté, co se hudebnice vyfotografovala v gala na červeném koberci se vyhoupla na oscarové pódium – v obyčejném tričku a bez make-upu.

Proměna Lady Gaga z rebelky v dámu:

Gaga nepřijde

Ptáte se, proč by si Lady Gaga, vizuálně nejpřitažlivější umělkyně své generace, vybrala jednu z nejslavnostnějších společenských akcí roku, aby se tu objevila v jednoduchém černém tričku, roztrhaných džínách, converskách a hlavně - bez pečlivého nalíčení? Možná je to shoda náhod. Ale možná za tím stojí něco úplně jiného. Lady Gaga na Oscarech původně vůbec vystupovat neměla. Na tiskové konferenci kreativního týmu 8. března řekl výkonný producent Oscarů a showrunner Glenn Weiss tisku, že ačkoli má Akademie s Lady Gaga skvělý vztah, „je herečka právě uprostřed natáčení filmu“. Podle něj „neměla pocit, že by dokázala předvést takový výkon, na jaký od ní očekáváme a na který je zvyklá ona sama,“ pokračoval Weiss. „Takže v show nevystoupí.“

Osobní vyznání

Přesto se na Oscarech nakonec objevila a zazpívala svou píseň z filmu „Top Gun: Maverick.“ nominovanou na Oscara. Z původního looku si nechala pouze zapletený cop, zatímco zcela odstranila každou stopu líčení. Na detailních záběrech je možné vidět texturu její pleti bez make-upu nebo pudru a nenalíčená víčka, rty a řasy. Bylo to samozřejmě šokující: být bez make-upu na tak významné akci jako jsou Oscary, je absolutně neočekávané. Ale Gaga ví, co dělá. Píseň „Hold My Hand“ uvedla jako hluboce osobní. „Všichni se potřebujeme. Potřebujeme hodně lásky, abychom procházeli tímto životem. Občas potřebujeme hrdiny. Hrdinové jsou všude kolem nás... Možná zjistíte, že můžete být svým vlastním hrdinou, i když se cítíte uvnitř zlomení,“ vyznala se Lady Gaga a připravila si půdu pro intimní a dojemnou performance nominované balady, která připomínala její vystoupení z filmu „Zrodila se hvězda“. Tvář bez make-upu dokonale odpovídala jejímu syrovému, srdečnému výkonu. Celý její zjev souzněl s atmosférou „zpátky k základům“ jevištního prostředí.

95th Annual Academy Awards: Ty nejlepší róby červeného koberce

elle.cz

Elegance místo provokace

Obě vystoupení Lady Gaga na Oscarech, jak to na červeném koberci, tak to pozdější na pódiu, byly jakousi alegorií na změnu, která se u hudebnice odehrála. Žena, která chtěla vždy primárně šokovat a nebála se pro to obléknout a předvést téměř cokoli (ano, všichni si pamatujeme její šaty z hovězího masa, které oblékla na udílení cen MTV v roce 2010), je najednou úplně jiná. Dřívější vysoké platformy, korzety, síťované punčochy, peří, lesklé kamínky, záplavy šperků a extravagantní líčení vystřídal úplně jiný styl. Dřívější rebelka za každou cenu se změnila. Prošla transformací, která mnohem lépe souzní s jejím uměleckým pseudonymem. Lady Gaga nyní vypadá jako skutečná lady. Její stylová i osobní proměna začala být pozorovatelná po uvedení filmu „House of Gucci“.

Své jistě udělal i věk, protože zpěvačka už není dvacetiletou buřičkou, která chce za každou cenu vyvolávat kontroverzi. Lady Gaga vyzrála v ženu, z jejíhož nitra přestal vycházet křik, ale nahradila ho harmonie, ze které jde vycítit hluboké prožitky a jiné osobní priority. Na jejím vzhledu se to projevuje mnohem sofistikovanějším nebo nahým stylem líčení. Výrazně ubrala na špercích a šaty, které obléká, jsou stále sexy, pořád berou dech a strhávají na sebe pozornost, ale ze zcela jiného důvodu než předtím. Vulgárnost nahradila elegance. Radikální proměnu Lady Gaga z rebelky v dámu si prohlédněte v naší galerii.

Lady Gaga: Královna popu a bizarních kostýmů

elle.cz

Zdroj: Allure.com, beautycrew.com.au