Krejčíková končí v Miami v osmifinále, česká tenistka nestačila na světovou dvojku Sabalenkovou

Tenistka Barbora Krejčíková vypadla na turnaji v Miami v osmifinále. Se světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou prohrála podruhé ze tří zápasů. Po úspěchu v Dubaji a porážce na předchozím turnaji v Indian Wells tentokrát běloruské šampionce Australian Open podlehla za 67 minut 3:6, 2:6.

Tento článek je více než rok starý.

Miami (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krejčíková vypadla v Miami v osmifinále

Krejčíková vypadla v Miami v osmifinále | Zdroj: Reuters

Sedmadvacetiletá Krejčíková, jež při svém únorovém tažení za titulem v Dubaji Sabalenkovou porazila jako první hráčka v sezoně, nedokázala na rozdíl od předchozích duelů výborně podávající soupeřce vzdorovat.

Zatímco ve třech z celkově čtyř dosavadních vzájemných zápasů, včetně obou letošních, se rozhodovalo ve třech setech, tentokrát měla Běloruska jasně navrch.

Světová třináctka Krejčíková si proti Sabalenkové vypracovala v prvním setu jediný brejkbol, který ale nevyužila. Úvodní sadu tak rozhodl jediný úspěšný brejk Bělorusky, ve druhé sadě Krejčíková přišla o podání dvakrát, nabrala ztrátu 1:5 a šanci na návrat do zápasu už nedostala.

Sabalenková, která je po odhlášení zraněné světové jedničky, Polky Igy Światekové největší papírovou favoritkou, se o postup do semifinále utká se Soranou Cirsteaovou, přemožitelkou Markéty Vondroušové.

Petra Kvitová, která v Miami prošla do čtvrtfinále jako jediná z českých tenistek, bude hrát s Ruskou Jelenou Alexandrovovou. Té soupeřka Bianca Andreescuová z Kanady zápas za stavu 6:7, 2:0 vzdala.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme