Nezvládli jsme to, lituje bezbrankové remízy s Moldavskem trenér fotbalové reprezentace Šilhavý

Čeští fotbalisté v kvalifikaci mistrovství Evropy na výhru s Polskem nenavázali. Po matném výkonu na stadionu v Kišiněvě remizovali s Moldavskem 0:0. Zatímco hostující reprezentanti byli po utkání z výsledku viditelně zklamaní, soupeř společně s domácími fanoušky slavil velký úspěch.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Šilhavý

Jaroslav Šilhavý | Zdroj: Reuters

Fotbalová reprezentace se z Moldavska vrátila zklamaná. Národní tým po výhře nad Polskem v kvalifikaci mistrovství Evropy na půdě outsidera ztratil body, když v Kišiněvě jen remizoval 0:0.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechnete si, jak čeští fotbalisté hodnotili bezbrankovou remízu v Moldavsku

„Nechci říct, že jsme byli nepřipraveni, ale nezvládli jsme to. Nepodali jsme výkon, který jsme očekávali, takže z toho jsem zklamaný,“ sdělil Radiožurnálu Sport trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý.

Před víc než 20 lety v roli asistenta trenéra přihlížel v Moldavsku českému vítězství, tentokrát ale reprezentační kouč Jaroslav Šilhavý opouštěl Kišiněv skleslý.

Národní tým na hřišti outsidera předvedl hodně rozpačitý výkon a stoprocentní šanci měl vlastně jedinou – krátce před pauzou po centru zleva kapitán Tomáš Souček trefil břevno.

„Zklamání určitě, protože po zápasu s Polskem bylo velké nadšení a skvělý výkon. Chtěli jsme to potvrdit a to se nepovedlo. S respektem takovému týmu je potřeba získat daleko víc šancí a pak z toho vstřelit gól,“ uvědomuje si záložník národního týmu Tomáš Souček.

Čtvrtý nejhorší tým v Evropě

Překvapivou ztrátou na půdě čtvrtého nejhoršího týmu Evropy podle žebříčku Mezinárodní fotbalové federace Češi nevyužili možnost udržet si v čele skupiny vyšší náskok. Aktuálně vedou o bod před Polskem, které zdolalo 1:0 Albánii.

„To bylo takové utkání, že bych se ani nedivil, kdyby nám dali nějakého blbého góla, protože to byl jednoznačně zvláštní zápas. Všichni makali, všichni se snažili, a i přestože nám to fotbalově jednoznačně nevyšlo, tak do toho všichni šli naplno. Prostě jsme na tu výhru neměli,“ přiznává reprezentační stoper Jakub Brabec.

K dalšímu zápasu kvalifikace o postup na evropský šampionát nastoupí čeští fotbalisté v červnu na Faerských ostrovech.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme