Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Jeffrey Sachs: Příčinou války je, že USA prostě nedokážou udržet svůj zatracený nos mimo něčí dvorek

Jeffrey Sachs zná problematiku vztahů mezi Ruskem a Ukrajinou velmi dobře, neboť působil jako poradce Gorbačova, Jelcina, Kučmy (první prezident nezávislé Ukrajiny) i Jaceňuka, a to těsně po Majdanu v roce 2014.

V interview popisuje, že svět se nachází na pokraji jaderné války, že stejně jako Mexiko nemá právo uzavřít vojenskou alianci s Čínou, nemá Ukrajina právo vstupu do NATO; popisuje, jak na konci roku 2021 volal do Bílého domu a prosil je ať s Ruskem začnou jednat; zdůraznil, že jadernou velmoc nelze stavět před volbu mezi ponižující porážkou a jadernou válkou, přestože přesně to dnes Spojené státy vůči Rusku dělají.

Video pro vás vybral, přeložil a otitulkoval Václav Hajšman.

---------------------------

  • jeffrey-sachs-pricinou-valky-je-ze-usa-proste-nedokazou-udrzet-svuj-zatraceny-nos-mimo-neci-dvorek

Jeffrey David Sachs (* 5. listopadu 1954DetroitUSA) je americký ekonom. Intenzivně se věnuje tématům hospodářského růstuudržitelnosti životního prostředí, oddlužení rozvojových zemí, redukce chudoby či globalizace. Sachs se zviditelnil jako poradce vlád po celém světě v ekonomických otázkách. Je ředitelem Earth Institute při Kolumbijské univerzitě v New Yorku a speciálním poradcem generálního tajemníka OSN Antónia Guterrese ohledně Rozvojových cílů tisíciletí (stejnou funkci zastával i u dřívějšího generálního tajemníka Kofiho Annana).

Je autorem mnohých článků a knih. K jeho nejznámějším knihám patří tituly The End of Poverty: Economic Possibilities for Our Time a Common Wealth: Economics for a Crowded Planet. Oba tituly se objevují na listu bestsellerů deníku The New York Times. (Wiki)

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#3 Jara 2023-03-28 21:02
Je to horší, nežli nos USA. Pozornost by měla být zaměřena na globalisty.
Donbas byl v roce 2014, měsíc před odstraněním Janukovyče, prodán společnostem Shell a Chevron pro těžbu břidlicového plynu. Smlouva je na 50 let s právem prodloužení, v podstatě navždy. K prvnímu prodloužení o 5 let již asi došlo. Obyvatelé mají být vyvlastněni. Smlouvu podpisoval ještě Janukovyč.
https://www.youtube.com/watch?v=_xbcAtqiafc
Zbytek Ukrajiny vlastní Monsanto, ale i další. Ukrajina se takto dávno vzdala suverenity a státnosti. Všechno tím přechází na arbitrážní soudy.
V listopadu proběhlo jednání Black Rock se Zelenským o koordinaci podmínek pro další potenciální investory, kde Larry Fink nazval Ukrajinu NAŠÍ zemí.
Jak je ten ukropský nacionalismus trapný.
Citovat
#2 miroslav petr 2023-03-28 14:03
AC24.cz:NASA priznala,že na mesiaci nikdy nebola
Citovat
#1 Jarda K. 2023-03-28 12:46
Ukázal som svetu že 911, teda 11.september,20 01 spáchali pre Novus Ordo seclorum. A na Mesiaci zrejme neboli, čo dokazuje ich celý židozednařský plán olla programu, kde obetovali prvych Troch astronautov v Apolle 1! Ale nikdo sa nepýta...jaro.jaroslsv57@gmail.com
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře