<

Slavia podepsala lídra produktivity. Kouč Tvrzník mi zachránil kariéru, tvrdí

Lukáš Žejdl | Foto: hc-slavia.cz

28. března 2023, 12:12

Ondřej Mach

Po kapitánovi Tomáši Knotkovi se Slavia dohodla na pokračování vzájemné spolupráce také s dalším klíčovým útočníkem Lukášem Žejdlem. Klub o tom informoval na svých oficiálních stránkách.

Červenobílí tak pod smlouvou pro příští rok mají oba své nejproduktivnější útočníky z uplynulé sezony.

31letý Žejdl ji završil jako vítěz týmového bodování, na podzim se mu přitom tolik nedařilo. Od prosince ale sbíral zhruba bod na zápas.

Jeho bilance se nakonec zastavila na 22 gólech (čtvrtý nejlepší střelec základní části Chance ligy) a 14 asistencích. Ve dvou zápasech play off skóroval jednou.

Na povedenou druhou polovinu sezony každopádně hodlá navázat. „I když jsem přemýšlel, že bych šel ještě někam ven a měl jsem i nějaké nabídky, rozhodl jsem se spojit svoji budoucnost se Slavií,” líčí Žejdl.

„Přemýšlel jsem, že bych šel ještě někam ven a měl jsem i nějaké nabídky.”

A přibližuje své důvody: „Hlavně proto, že pan trenér Tvrzník přinesl vizi, o které si myslím, že je správná. A nechtělo se mi nikam jinam i kvůli tomu, že tady mám dceru.”

Právě říjnový nástup nového trenéra na slávistickou střídačku Žejdlovi hodně prospěl. „Jednu chvíli jsem byl dokonce ochotný i skončit, ale dá se říct, že pan Tvrzník mi zachránil kariéru,” zdůrazňuje.

Důležitá zpráva z HC Slavia Praha ?

Zveřejnil(a) Hokej dne Pondělí 27. února 2023

„V určité části sezony jsem věděl, že nehraju dobře a že si zasloužím posadit, ale Slavia mě podržela a za to jsem trenérům i vedení vděčný,” dodává Žejdl pro web hc-slavia.cz.

Klasický power forvard pochází ze severočeského Mostu, do dospělého hokeje ovšem nakoukl v Edenu. Přes tamní mládež se propracoval až k debutu v nejvyšší soutěži. 

„Lukáš je od svého příchodu zpět do Edenu jedním z našich klíčových hráčů.”

Později v extralize vystřídal další čtyři kluby: postupně hájil barvy Třince, Mladé Boleslavi, Hradce Králové a Litvínova. Poslední dva roky se řadí mezi zásadní postavy Slavie.

„Lukáš je od svého příchodu zpět do Edenu jedním z našich klíčových hráčů, navíc je to slávista s dlouhodobým vztahem k našemu klubu. Jsme rádi, že jsme se společně domluvili na pokračování,” říká na jeho adresu sportovní manažer Jaroslav Bednář.

Foto: Karel Švec, hc-slavia.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz