Penalizaci z Portugalska Márquez absolvuje v první GP do níž nastoupí

Vzhledem k tomu, že Marc Márquez dostal penalizaci (dvě dlouhá kola) za nebezpečnou jízdu a způsobenou nehodu v závodě MotoGP™ Velké ceny Portugalska s účinností pro druhý podnik sezony Velkou cenu Argentiny, v níž ale nebude kvůli zranění ruky závodit, byla účinnost penalizace odložena komisaři FIM MotoGP™ na první Grand Prix, do níž jezdec Repsol Hondy po zranění nastoupí.

Situace byla taková, že penalizace Marca Márqueze se vázala na následující Grand Prix, kterou je v tomto případě Velká cena Argentiny. Jenže Španěl po kolizi s Miguelem Oliveirou utrpěl zranění prstu pravé ruky, což musel řešit operativně a do Argentiny závodit nepojede. Mohlo se tak stát, že by se penalizace minula účinkem, jelikož by její platnost skončila v Argentině.

Na danou skutečnost reagovali komisaři FIM MotoGP™ tím, že dnes upřesnili své rozhodnutí z neděle 26.března a odložili účinnost penalizaci do doby, než Márquez bude moci závodit. „Vzhledem ke zranění a neúčasti Marca Márqueze, jezdce č. 93, v závodě GRAN PREMIO MICHELIN® DE LA REPÚBLICA ARGENTINA, a s cílem dodržet záměr, na němž je založeno rozhodnutí přijaté komisí stevardů FIM MotoGP™, si jezdec odpyká penalizaci dvou dlouhých kol v příštím závodě MotoGP™, kterého se bude moci zúčastnit,“ píší mimo jiné ve svém stanovisku.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist