Město ocenilo nejlepší pedagogy ze základních škol

28. března 2023, zprávy z MěÚ, přečteno: 1532×

Město v úterý ocenilo nejlepší pedagogy z blanenských základních škol. Pamětní list, květiny a další dárky převzalo sedm učitelek a jeden učitel. Ocenění se jako tradičně předávalo při příležitosti Dne učitelů, který připadá na 28. března, tedy na výročí narození Jana Amose Komenského.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Každá ze čtyř základních škol ve městě nominovala dva pedagogy. Ocenění a gratulace v zasedací místnosti městského úřadu převzali z rukou starosty Jiřího Crhy, místostarostky Lenky Dražilové a místostarosty Iva Stejskala.

Město ocenilo pedagogy ze základních škol. FOTO: Michal Záboj

„Je krásné a symbolické, že se setkáváme právě v Den učitelů. Za vedení města, paní místostarostku a pana místostarostu vám blahopřeji. Současně bychom chtěli poděkovat za vaši práci, která je jednak náročná a jednak záslužná. Povolání učitele je nejen prací, ale také posláním. Všichni si své učitele pamatujeme z doby, kdy jsme byli dětmi, a mnozí na ně vzpomínáme o to více, že vychováváme vlastní děti, někteří z nás i vnoučata,“ uvedl starosta města Jiří Crha.

„Společnost se mění, mění se děti a i vy se musíte přizpůsobovat. Jako příklad uvedu dobu covidu, kdy jste museli upravit svoje učební metody. Děkujeme za vaši práci a přejeme vám, aby vás vaše práce nadále bavila a byla vám nejen povoláním, ale také posláním,“ poblahopřál oceněným starosta města Jiří Crha.

FOTOGALERIE
Město ocenilo nejlepší pedagogy na Den učitelů

Město ocenilo nejlepší pedagogy na Den učitelů. FOTO: Michal Záboj

Celkem fotografií:  16

Ocenění pedagogičtí pracovníci:

Základní škola Blansko, Erbenova 13

Romana Měšťanová

Ivana Konečná

Základní škola a Mateřská škola Blansko, Dvorská 26

Jana Horáková

Hana Dostálová

Základní škola TGM Blansko

Blanka Wellová

Ivo Troneček

Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17

Andrea Babková

Radka Ungermanová

Podrobnosti o oceněných najdete v příloze.

 

   vložil: Leona Voráčová, redaktorka / odbor vnějších vztahů