Underpainting: Makeup trend, který ovládl celý TikTok

Jedná se o techniku, kterou jako první proslavila make-up artistka Mary Phillips. Líčí slavné modelky a celebrity, jako například Hailey Bieber, Jennifer Lopez nebo Kendall Jenner. Underpainting ovšem není žádnou novinkou, milovaly ho už devadesátkové topmodelky a dnes, když se vracíme k přirozenějšímu líčení, zažívá svůj velký comeback.

Co techniku underpainting odlišuje od klasické techniky nanášení makeupu? Jde právě o pořadí, ve kterém produkty vrstvíme na obličej. Mary Phillips totiž na pečlivě připravenou pokožku nanáší první konturu a rozjasňovač. Až na vykonturovanou pleť dává tenkou vrstvu make-upu, díky čemuž pleť dostává ještě přirozenější vzhled.

@makeupbymaryphillips lmk if you have questions! First video please be nice! Lol #maryphillipsmakeup#maryphillipshack#contourtechnique#foundationhack#makeuphack♬ Lo-fi hip hop - NAO-K

Jak tedy na underpainting krok po kroku?

1. Správná příprava pleti je základ

Předtím, než na pleť nanesete jakýkoliv make-up, je důležité si ji pořádně připravit pomocí vhodné skincare. Pro přirozený a svěží look je dobré soustředit se hlavně na hydratující produkty. Zabráníte tak tvorbě skvrn a suchých míst v průběhu celého dne.

2. Vyberte si vyhovující korektor

Na veškeré nedokonalosti a okolí pod očima použijte korektor. Nebojte se světlejších odstínů, které vám právě oblast pod očima přirozeně rozjasní.

3. Krémová kontura, klíč k úspěchu

Nejdůležitějším bodem celé této techniky je krémová kontura. Doporučujeme použít právě bronzer v tyčince, protože se na obličej nejlépe aplikuje. Zaměřte se na své čelo, lícní kosti a konturu brady. Bronzer nezapomeňte pořádně rozetřít, aby působil přirozeně a nebyly na obličeji znatelné přechody.

4. Dokonalé duo: rozjasňovač a tvářenka

Rozjasňovač naneste nad lícní kosti a trošku doprostřed čela. Poté můžete přidat tvářenku na jablíčka vašich tváří.

5. V neposlední řadě: make-up 

Celý look zakončete tenkou vrstvou jemně krycího makeupu, který na obličej naťupkáte s použitím štětce. Následuje pak úprava obočí, použití řasenky, případně očních stínů a rtěnky.

@emilietommerberg Finally trying the Mary Philips/Scott Barnes underpainting method. I loved it! Looks so natural and seamless. Products @Westman Atelier Face Trace Contour Stick in Truffle @Armani beauty Luminous Silk Concealer 4.5 @beautyblender Beauty Blender @Charlotte Tilbury Light Wonder in 6 @IT Cosmetics Heavenly Luxe Wand Ball Powder Brush #8 Charlotte Tilbury Pillow Talk Matte Beauty Blush Wand in Peach Pop Sensai Translucent Setting Powder #underpainting#maryphillips#scottbarnes♬ Pink + White - Sped Up - Unanium & Speedy Audio

Sledujte ELLE také na Tik Toku a nic nového vám neunikne. Každý den pro vás naše Tik Tok guru připravuje čerstvý mix aktuálního dění. Najdete nás zde

Seznamte se s Vanilla Girl: Tik Tok přichází s dalším trendem, má však i stinnou stránku

elle.cz

Zdroj: TikTok, realsimple.com, Allure