9. den v Miami: Kvitová zaútočí na své první semifinále, proti Alexandrovové je favoritkou

29. 3. 2023, 08:00
Previews 106
V rámci devátého hracího dne letošního ročníku Miami Open jsou na programu další čtvrtfinálové duely. Petra Kvitová bude útočit na své premiérové semifinále na floridské "tisícovce" proti Jekatěrině Alexandrovové. Vítězka si zahraje se Soranou Cirsteaovou, nebo Arynou Sabalenkovou. Carlos Alcaraz bude v obhajobě pokračovat proti domácímu Taylorovi Fritzovi, o semifinále se poperou také Emil Ruusuvuori s Jannikem Sinnerem.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Češi v akci •
Kvitová (15-ČR) - Alexandrovová (18-) | PREVIEW LS | Stadium (čtvrtek 1:00 SELČ)
• Další čtvrtfinále žen •
Cirsteaová (Rum.) - Sabalenková (2-) | PREVIEW LS | Stadium (19:00 SELČ)
• Čtvrtfinále mužů •
Ruusuvuori (Fin.) - Sinner (10-It.) | PREVIEW LS | Stadium (21:00 SELČ)
Alcaraz (1-Šp.) - Fritz (9-USA) | PREVIEW LS | Stadium (čtvrtek 2:30 SELČ)


• Češi v akci •
Petra Kvitová (12.) - Jekatěrina Alexandrovová (18.) | Stadium (čtvrtek 1:00 SELČ)
Petra Kvitová se poprvé v kariéře dostala v rámci jedné sezony do čtvrtfinále v Indian Wells i Miami a znovu má na dosah svou premiérovou semifinálovou účast na těchto turnajích. Tentokrát jí v cestě stojí Ruska Jekatěrina Alexandrovová, která bude bojovat o své teprve druhé semifinále na podnicích WTA 1000 a je v Miami poprvé dál než ve třetím kole. Jediný dosavadní souboj na Australian Open 2020 suverénně vyhrála poslední česká naděje na turnaji.

Kvitová prohrála ve čtvrtfinále v Miami s Marií Šarapovovou (2014), Ashleigh Bartyovou (2019) a Igou Šwiatekovou (2022). Alexandrovová, která nepřijela v dobré formě a poprvé v sezoně tu vyhrála tři zápasy po sobě, je papírově její nejjednodušší soupeřkou v této fázi floridské "tisícovky". Ruská ranařka však nemusí být snadnou výzvou, ve třetím kole totiž vyřadila Belindu Bencicovou. Její letošní výkony jsou však spíše podprůměrné, takže Češka je zaslouženě favoritkou.

Tip na vítězku: Petra Kvitová

Aktuální forma
Kvitová letos ztratila set a našla přemožitelku až v pátém zápase. Na dalších třech turnajích se jí nedařilo, ve druhém kole Australian Open prohrála s Anhelinou Kalininovou, ve stejné fázi v Dauhá nestačila na Cori Gauffovou a v osmifinále v Dubaji uhrála jen pět gamů s pozdější šampionkou Barborou Krejčíkovou. Mnohem lepší to bylo v Indian Wells, kde v dramatických bitvách přehrála Jelenu Ostapenkovou a Jessicu Pegulaovou a ve čtvrtfinále nedotáhla slibný náskok proti Marii Sakkariové.

Cesta turnajem
V úvodním duelu v Miami zničila krajanku Lindu Noskovou. Ztrátu setu nepřipustila ani proti letos skvěle hrající Donně Vekičové a rozjeté kvalifikantce Varvaře Gračovové.

Historie na Miami Open
Úvodních šest startů zakončila nejpozději ve třetím kole. Při pěti z dalších šesti účastí ovšem prošla minimálně do osmifinále. Jejím maximem je právě čtvrtfinále, v němž neuspěla v ani jednom ze tří případů.

Petra Kvitová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Indian Wells,  Adelaide 2 (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Indian Wells, Adelaide 2 (ČF)
Bilance: 14-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 14-5
Bilance proti hráčkám Top 20: 3-3 (kariérní 123-110)
Bilance ve čtvrtfinále WTA 1000: 0-1 (kariérní 18-15)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Petra Kvitová - Miami Open
Kariérní bilance:
20-12
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2014, 2019, 2022-23)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance ve čtvrtfinále: 0-3
Generálka: Indian Wells (ČF)
Cesta turnajem: volný los, Nosková (6-3 6-0), (22) Vekičová (6-4 7-6), Gračovová (7-5 7-6)

Aktuální forma
Alexandrovová loni triumfovala v Hertogenboschi a Soulu a sezonu zakončila v Top 20 světového hodnocení. Před cestou do Miami se jí však v letošním roce absolutně nedařilo. Na šesti turnajích zaznamenala jedinou vítěznou sérii, a to po cestě do třetího kola Australian Open, a na polovině z nich ztroskotala hned na první soupeřce. V Indian Wells se loučila po prvním zápase, v němž uhrála pět gamů s Xinyu Wang.

Cesta turnajem
V Miami začala bitvou s domácí zástupkyní druhé stovky žebříčku Taylor Townsendovou, pak si vyšlápla na světovou devítku Belindu Bencicovou a v osmifinále jí vzdala Bianca Andreescuová.

Historie na Miami Open
Každý z jejích tří předchozích startů skončil jiným výsledkem. Při debutu v roce 2019 vypadla v prvním kole, předloni ve třetím a loni ve druhém.

Jekatěrina Alexandrovová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Miami (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Miami (ČF)
Bilance: 7-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 7-4
Bilance proti hráčkám Top 20: 2-1 (kariérní 21-33)
Bilance ve čtvrtfinále WTA 1000: 0-0 (kariérní 1-0)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Jekatěrina Alexandrovová - Miami Open
Kariérní bilance:
5-3
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Indian Wells (2K)
Cesta turnajem: volný los, Townsendová (6-3 5-7 6-4), (9) Bencicová (7-6 6-3), Andreescuová (7-6 0-2 skreč)


• Další čtvrtfinále žen •
Sorana Cirsteaová (74.) - Aryna Sabalenková (2.) | Stadium (19:00 SELČ)
Sorana Cirsteaová bude na své druhé kariérní semifinále na turnajích WTA 1000 (finále v Torontu 2013) útočit proti Aryně Sabalenkové, která má na dosah vylepšení svého maxima na Miami Open. S rozjetou Běloruskou změří síly poprvé.

Sabalenková má letos famózní formu, což potvrzuje bilance 20-2. Porážku zaznamenala jen proti Barboře Krejčíkové (ze stavu 6-0 3-1) a další ze svých hlavních letošních rivalek Jeleně Rybakinové ve finále v Indian Wells. Cirsteaová hraje v průběhu Sunshine Doublu výborně a nejlépe od loňského Australian Open. Na světovou dvojku by to ale stačit nemělo. S hráčkami Top 10 vyhrála jen dva souboje od května 2021, v Indian Wells i Miami přehrála Caroline Garciaovou.

Tip na vítězku: Aryna Sabalenková

Aktuální forma
Cirsteaová zakončila loňskou sezonu už v polovině září po vystoupení v Bukurešti a úvodní dva měsíce té letošní se jí vůbec nepovedly. V lednu a únoru se zúčastnila dohromady šesti akcí a posbírala jen dvě výhry v hlavních soutěžích. Do Indian Wells dorazila s negativní letošní bilancí 4-6 a jejím maximem bylo druhé kolo v Adelaide a Dubaji. V Kalifornii si ovšem vyšlápla na Caroline Garciaovou a prošla až do čtvrtfinále, v němž ji zastavila Iga Šwiateková.

Cesta turnajem
V Miami ve zlepšené formě pokračuje a v ani jednom ze čtyř zápasů neztratila set. Postupně si poradila s Fernandou Contrerasovou Gómezovou, Caroline Garciaovou, rozjetou Karolínou Muchovou i další českou zástupkyní Markétou Vondroušovou.

Historie na Miami Open
V Miami se jí nikdy nedařilo, při 14 předchozích startech došla nejdál do osmifinále ročníku 2013. Dvakrát vypadla v kvalifikaci.

Sorana Cirsteaová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Indian Wells (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Indian Wells (ČF)
Bilance: 12-7
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 12-7
Bilance proti hráčkám Top 10: 2-2 (kariérní 18-49)
Bilance ve čtvrtfinále WTA 1000: 0-1 (kariérní 1-4)
Grandslamy: Australian Open (1K)

Sorana Cirsteaová - Miami Open
Kariérní bilance:
10-12
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Indian Wells (ČF)
Cesta turnajem: Contrerasová Gómezová (7-6 6-2), (5) Garciaová (6-2 6-3), Muchová (7-5 6-1), Vondroušová (7-6 6-4)

Aktuální forma
Sabalenková letos exceluje. V Austrálii vyhrála všech 11 zápasů, ztratila jediný set a po triumfu v Adelaide slavila v Melbourne Parku svůj premiérový grandslamový vavřín. První porážku zaregistrovala až ve čtvrtfinále v Dubaji, když nedotáhla vedení 6-0 3-1 proti pozdější šampionce Krejčíkové. Na předchozí akci v Indian Wells se celkem suverénně podívala až do finále, v němž v repríze souboje o titul na letošním Australian Open podlehla Jeleně Rybakinové.

Cesta turnajem
V Miami začala hladkou výhrou nad Shelby Rogersovou, pak smetla Marii Bouzkovou a šanci nedala ani v osmifinále Barboře Krejčíkové, kterou vyřadila ve stejné fázi i v Indian Wells.

Historie na Miami Open
Letošní start je jejím pátým, tři zakončila ve druhém kole a předloni prohrála čtvrtfinále s pozdější šampionkou Ashleigh Bartyovou.

Aryna Sabalenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open,  Adelaide 1 (T);  Indian Wells (F)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open, Adelaide 1 (T); Indian Wells (F)
Bilance: 20-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 20-2
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 4-0 (kariérní 67-29)
Bilance ve čtvrtfinále WTA 1000: 1-1 (kariérní 9-5)
Grandslamy: Australian Open (T)

Aryna Sabalenková - Miami Open
Kariérní bilance:
7-4
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2021, 2023)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0-1
Generálka: Indian Wells (F)
Cesta turnajem: volný los, Rogersová (6-4 6-3), (31) Bouzková (6-1 6-2), (16) Krejčíková (6-3 6-2)


• Čtvrtfinále mužů •
Emil Ruusuvuori (54.) - Jannik Sinner (11.) | Stadium (21:00 SELČ)
Emil Ruusuvuori dnes nastoupí ke svému premiérovému čtvrtfinále na turnajích Masters. Finský mladík v něm vyzve bývalého finalistu Jannika Sinnera. V minulosti se střetli už pětkrát, poslední čtyři souboje vyhrál Ital a ve vzájemné bilanci vede 4-1. Konkrétně v Miami se potkali dvakrát, předloni měl Sinner jasně navrch a loni returnoval na udržení se v zápase a likvidoval tři mečboly.

Sinner je ve všech směrech mnohem kvalitnějším hráčem než o dva roky starší soupeř a měl by bez větších problémů potvrdit roli jasného favorita. Ruusuvuori je ve čtvrtfinále i díky velmi příznivému losu, dokonce byl ve všech čtyřech duelech favoritem. S hráči Top 20 má kariérní úspěšnost 6-18.

Tip na vítěze: Jannik Sinner

Aktuální forma
Ruusuvuorimu se na začátku letošní sezony vůbec nedařilo, na úvodních sedmi akcích nedokázal porazit více než jednoho protivníka a ve čtyřech případech ztroskotal hned na úvodním soupeři. První turnajové vítězné série v aktuálním roce se dočkal až před dvěma týdny v Indian Wells, kde porazil Constanta Lestienneho a Roberta Bautistu a ve třetím kole měl blízko ke skalpu Alexandera Zvereva.

Cesta turnajem
V Miami dokonale využil příznivého losu. Roli favorita potvrdil proti Nunovi Borgesovi, Robertovi Bautistovi, Tarovi Danielovi i Boticovi van de Zandschulpovi a poprvé v sezoně a na Masters postoupil do čtvrtfinále.

Historie na Miami Open
V Miami debutoval předloni a dosáhl na své jediné předchozí osmifinále na Masters. Při obou startech vypadl s Jannikem Sinnerem, loni ve druhém kole.

Emil Ruusuvuori - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Miami (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Miami (ČF)
Bilance: 12-9
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 9-7
Bilance proti hráčům Top 20: 0-3 (kariérní 6-18)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 0-0 (kariérní 0-0)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Emil Ruusuvuori - Miami Open
Kariérní bilance:
8-2
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Indian Wells (3K), Phoenix challenger (2K)
Cesta turnajem: Borges (6-1 6-4), (22) Bautista (6-4 7-6), Daniel (6-3 7-6), (26) van de Zandschulp (4-6 6-4 7-5)

Aktuální forma
Sinner se od začátku loňského roku pravidelně dostává alespoň do čtvrtfinále a v aktuální sezoně v tomto trendu pokračuje. Nepočítaje Miami prošel mezi nejlepší osmičku na čtyřech z pěti akcí, přičemž v osmifinále Australian Open dostal do rozhodující sady pozdějšího finalistu Stefanose Tsitsipase. Letos hrál už dvakrát finále a v Montpellieru triumfoval. V Indian Wells vyřadil obhájce titulu Taylora Fritze a skončil až v semifinále na Carlosovi Alcarazovi.

Cesta turnajem
V Miami ve všech třech zápasech dominoval. V úvodních kolech si poradil s Laslem Djerem a Grigorem Dimitrovem a v osmifinále nenabídl jedinou brejkbolovou šanci Andrejovi Rubljovovi.

Historie na Miami Open
Miami je jeho nejúspěšnějším Masters. I při třetím startu si zahraje čtvrtfinále, loni v něm musel vzdát Franciscovi Cerúndolovi a předloni to dotáhl až do finále.

Jannik Sinner - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Montpellier (T);  Rotterdam (F);  Indian Wells (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Indian Wells (SF)
Bilance: 19-4
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 12-3
Bilance proti hráčům Top 50-100: 9-0 (kariérní 57-15)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 1-0 (kariérní 2-3)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Jannik Sinner - Miami Open
Kariérní bilance:
11-2
Nejlepší výsledek: finále (2021)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance ve čtvrtfinále: 1-1
Generálka: Indian Wells (SF)
Cesta turnajem: volný los, Djere (6-4 6-2), (21) Dimitrov (6-3 6-4), (6) Rubljov (6-2 6-4)


Carlos Alcaraz (1.) - Taylor Fritz (10.) | Stadium (čtvrtek 2:30 SELČ)
Carlos Alcaraz stále může jako nejmladší hráč v historii vyhrát Indian Wells i Miami v jednom roce. Další krok k setrvání na tenisovém trůnu a obhajobě loňského triumfu se pokusí uskutečnit proti domácí jedničce Taylorovi Fritzovi, který je ve čtvrtfinále Miami Open poprvé v kariéře. Bude se jednat o premiérový souboj.

Alcaraz působí během letošního Sunshine Doublu nezastavitelně. Fritz rozhodně má hru na to, aby na rychlejším povrchu aktuální světovou jedničku porazil, navíc si v Miami vede velmi dobře a set neztratil ani s kolegou z Top 10 Holgerem Runem. Na Masters prohrál poslední tři čtvrtfinálové duely. Alcaraz je vzhledem k současné formě zaslouženě favoritem.

Tip na vítěze: Carlos Alcaraz

Aktuální forma
Alcaraz přišel kvůli zranění o debut na Turnaji mistrů a také celé australské léto. Do letošní sezony tak úřadující vítěz US Open naskočil až v únoru během Golden Swingu. Na všech třech turnajích v tomto roce se dostal do finále. V Buenos Aires v něm porazil Camerona Norrieho, pak si v souboji o titul v Rio de Janeiru proti stejnému soupeři obnovil zranění a následně bez ztráty setu ovládl Masters v Indian Wells, čímž si zajistil návrat na post světové jedničky.

Cesta turnajem
Při obhajobě v Miami stále neztratil set, Facundovi Bagnisovi i Dušanovi Lajovičovi nadělil "kanára" a v osmifinále přehrál bez jediného zaváhání na servisu semifinalistu lednového Australian Open Tommyho Paula.

Historie na Miami Open
Při předloňském debutu vypadl hned v prvním kole, loni tu získal svou první trofej z Masters.

Carlos Alcaraz - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Indian Wells, Buenos Aires (T);  Rio de Janeiro (F)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Indian Wells (T)
Bilance: 17-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na venkovních betonech: 9-0
Bilance proti hráčům Top 10: 2-0 (kariérní 14-9)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 1-0 (kariérní 4-2)
Grandslamy: Australian Open (-)

Carlos Alcaraz - Miami Open
Kariérní bilance:
9-1
Nejlepší výsledek: triumf (2022)
Loňský výsledek: triumf
Bilance ve čtvrtfinále: 1-0
Generálka: Indian Wells (T)
Cesta turnajem: volný los, Bagnis (6-0 6-2), Lajovič (6-0 7-6), (16) Paul (6-4 6-4)

Aktuální forma
Fritz pomohl v lednu své zemi k triumfu v premiérovém ročníku týmového United Cupu, ale pak na Australian Open překvapivě vypadl už ve druhém kole s Alexejem Popyrinem. Na všech pěti letošních turnajích ATP včetně Miami se dostal minimálně do čtvrtfinále a v Delray Beach získal titul. V Indian Wells, kde obhajoval svůj největší triumf v kariéře, prohrál čtvrtfinálovou bitvu s Jannikem Sinnerem.

Cesta turnajem
V Miami byl po cestě do čtvrtfinále suverénní. Rozhodující sadu nepotřeboval proti Emiliovi Navaovi, Denisovi Shapovalovovi ani kolegovi z Top 10 Holgerovi Runemu.

Historie na Miami Open
V minulosti se na floridském Masters představil šestkrát, jeho předchozím maximem bylo osmifinále z posledních dvou let.

Taylor Fritz - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Delray Beach (T);  Acapulko, Dallas (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Delray Beach (T); Acapulko (SF)
Bilance: 20-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 18-4
Bilance proti hráčům Top 10: 2-0 (kariérní 17-29)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 0-1 (kariérní 2-4)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Taylor Fritz - Miami Open
Kariérní bilance:
9-6
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Indian Wells (ČF)
Cesta turnajem: volný los, Nava (6-4 6-1), (24) Shapovalov (6-4 6-4), (7) Rune (6-3 6-4)

MIAMI OPEN 2023 - PROGRAM 9. HRACÍHO DNE
• STADIUM • (od 19:00 SELČ)
1. Cirsteaová (Rum.) - Sabalenková (2-)
2. Ruusuvuori (Fin.) - Sinner (10-It.) / nejdříve ve 21:00 SELČ
3. Kvitová (15-ČR) - Alexandrovová (18-) / nejdříve ve čtvrtek v 1:00 SELČ
4. Alcaraz (1-Šp.) - Fritz (9-USA) / nejdříve ve čtvrtek ve 2:30 SELČ
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

106
Přidat komentář
GaelM
Tak to odložení zápasu je asi konec nadějí, ve 33 už má Petra nějaké limity na rychlou regeneraci. Navíc soupeřky v případných dalších kolech už mají QF odehrané a tyto problémy je nezasáhnou. Petra by musela chytit svou nejlepší wimbledonskou formu a soupeřku vystřílet z kurtu, aby pošetřila síly na SF... smile
Reagovat
Pavol
Vidím to presne naopak. Ten odklad Petre určite pomohol. Lebo keby nebol už by sedela v lietadle. smile Takto sa má šancu prehrýzť do ďalšieho kola .
Reagovat
Grape
To moc smysl nedává. V čem přesně jí ten odklad pomohl? Na regeneraci před čtvrtfinále měla dost času i kdyby se hrálo minulou noc a naopak v případě postupu do SF bude teď ve velké nevýhodě, bude hrát dva dny po sobě a Sorana má den volna k dobru.
Reagovat
Pavol
Vy sa všetci pozeráte do ďalšieho kola. Už preberáte zápas so Soranou. Ale ešte neprešla cez Alexandrovovu. Niektorí už riešia finále. Ale pŕŕŕ ako by povedal Miňko Demovič. Takto mala viac času na prípravu na česko-rusku a v tom Ja vidím výhodu. Čo bude potom nechajme na potom. smile
Reagovat
tommr
jj co se týče čtvrtfinále tak ten odklad Petře pomohl. V případném semifinále a finále ale bude znevýhodněná ...
Reagovat
Grape
Sorry, ale je to fakt nesmysl, kdyby se ČF hrálo podle plánu, měla by více než 48 hodin pauzu mezi OF a ČF a to je i pro Petru dostačující, výhodu do ČF ji to žádnou nepřineslo. Víc času na přípravu - hm a neplatí to náhodou i pro soupeřku? smile
Takže platí co jsem psal - výhodu jí to nepřineslo žádnou, do případných dalších kol jí to však přineslo velkou nevýhodu.
Reagovat
Krisboy
Královna Koloběžka první smile
Reagovat
tommr
jenže soupeřka měla ulehčenej postup do čtvrtfinále protože jí Andreescu skrečovala zatímco Petra se proti Vekicový a Grachevový musela vydat ze všech sil. Nemluvě o tom že Petře už je 33 let a potřebuje víc odpočívat než podstatně mladší Alexandrova. Takže každá hodina odkladu navíc se počítá ...
Reagovat
Grape
Souhlasil bych, kdyby hrály hned druhý den, ale těch 48 hodin tam prostě bylo, navíc Káťa i přes skreč hodinu na kurtu taky strávila, Petra sice dvě, ale zase hrála o pár hodin dřív. Věk určitě taky hraje roli, ale jak říkám, nehrály hned druhý den...
Reagovat
tommr
takže pro dnešek konec a čtvrté čtvrtfinále žen s Petrou se bude hrát zítra ...
Semifinále žen se bude hrát v pátek ...
Reagovat
Pavlis
Já spal nyní asi tři hodiny. Musím počkat, co bude. Toto nemůžu vynechat. Podle teoretického výhledu by snad v tamních 21:00 nemělo už pršet, nevím. Pak další déšť předpokládají v 10:00 hod ráno, Floridského času.
Reagovat
petrulinka
Super, tak já vstanu, že se kouknu na zápas Petry a nic. Tož jdu spát
Reagovat
tommr
ví někdo jak to vypadá v Miami? Stihne se vůbec dneska zápas Petry?
Reagovat
vergus
Pršet má ještě dlouho, to by se muselo začít po půlnoci.. a zítra je předpověď ještě horší smile
Reagovat
Liverpool22
Tak to je špatné pro Petru - pokud postoupí bude mít málo času na odpočinek a možná 2zápasy v jeden den což asi fyzicky nedá, ale fandit budemesmile
Reagovat
vergus
Tak ono když se jí povede zase Katušu přehrát za hodinku a kousek, může jít na SF patřičně rozehraná s nějakou rezervou fyzických sil
Reagovat
frenkie57
Podle toho streamu z kurtu je ta obloha nad ním beznadějně zatažená. Nevypadá to vůbec dobře. A já jsem se tolik těšil. smile
Reagovat
Liverpool22
bohužel - holt jdeme spát a ráno možná chytneme část zápasu smile
Reagovat
Otmar
Sorana v SF senzace je, větší by byla jen kdyby to celé vyhrála. Jen nevím, v čem je její úspěch. Rychlé nohy, dobrý return, předvídavost, zkušenosti, pevné nervy, ale úderově nic moc, bez konečného úderu..nevím,no. Aryna dneska špatná!
Reagovat
tommr
je to prostě čarodějnice ... smile
Ale vážně: dokáže donutit soupeřky aby hrály špatně. Nejen Sabalenka, ale i Vondroušová, Muchová a Garcia proti ní podaly nejhorší výkon za hodně dlouhou dobu ...
Reagovat
Otmar
No to máte pravdu, ono celé Rumunsko je jedna velká záhada.
Reagovat
makro99
:) jo, to je fakt, takováto série podprůměrných výkonů, vesměs od hráček, které jsou na vlně... to už volá po nějakém mysticismu :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Souperky by mely nastupovat s cesnekem na krku.
Reagovat
frenkie57
Kouknul jsemna kompletní zápas na YT a můj dojem je ten, že to prostě Arina nezvládla. Sorana hrála to svoje, velmi solidní tenis od BL, ale Kladivářka udělala prostě moc vynucených i nevynucených chyb. Každopádně velký , pozitivní překvápko. Jestli Petra přejde přes říčanskou Káťu, tak je to určitě schůdnější soupeřka do SF.
Reagovat
aape
Sorana dnes potěšila smile
Reagovat
Nola
mozno sa to zda, ze Amazonka hrala horsie ako tento tyzden predosle zapasy, ale Sorana ju nicila svojimi returnami, to bolo uplne zrejme v statistikach po 1.servise, hrala skvelu dlzku uderov a hlavne hrala hlavou, to je najvacsie umenie dnes asi...

nejaky fanda tu pisal, ze vysoke servismanky silou mlatia ostatne :D dnes bolo zrejme, ze sila nestacila, ale stacil vyborny instinkt na returne a predvidanie hry smile
Reagovat
Liverpool22
smile fyzická síla není vše což je pro ženský tenis jedině dobře - WTA potřebuje chytré, instinktivní, kreativní.....hráčky smile
Reagovat
Nola
Amazonke fandim, ale je treba uznat, ze dnes prehrala s lepsou hrackou, Sorana na nu vyvijala velky tlak na returne, preto dnes tie dvojchyby, proste nemohla hrat servis na istotu, preto tie chyby, Sorana hrala proste hlavou a citala jej hru, asi si to dal jej tym za domacu ulohu a vyslo tosmile
Reagovat
frenkie57
Tak pod to bych se podepsal, hlava hráček a předvídání úderů Sorány ten zápas rozhodly.
Reagovat
Pavlis
Sorana sice nebyla tak jistá na servisu, ale se štěstím a pílí to dala. Vedlo k tomu to, že Aryna je prostě na riskantní hru a velký počet chyb, z tutových pozic. A její nervozita též udělala svoje. Sorana teda skvělý výsledek.
Reagovat
Nola
:D Aryna hrala tak ako obvykle, ale mala na opacnom konci lepsiu superku, ktora citala jej hru a najma bozsky returnovala servis
Reagovat
jirkaS
zase, poslední gem a stream spadnesmile
Reagovat
zfloyd
dokonáno jest , nemožné je skutečnost smilesmilesmile
Reagovat
Titan
Nemožné? Aryna prostě měla den blbec, jinak by Sorana neměla šanci...
Reagovat
Krisboy
smile
smile
Reagovat
com
neporazitelna Sabalenka z Big3 vypadla s hrackou mimo top 50.. Takova ostuda smilesmile
Reagovat
Titan
Asi krámy, jinak si její výkon nedokážu vysvětlit...
Reagovat
Blondie
vás pány ta menstruace nějak fascinuje.
Reagovat
com
rika ta, ktera se beztak ulejvala z telocviku minimalne 10x do roka smilesmile
Reagovat
frenkie57
smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
Ono s tou BIG 3 či BIG 4 to je spíš mediální bublina - na antuce můžou vyplavat úplně jiné holky - je to WTA a tam je možné vše smile
Reagovat
aape
a to je dobře
Reagovat
Nola
zensky tenis proste potrebuje nejaku tu rivalitu, vlani to cele ovladla Iga, tak momentalne pracuju media na tzv. rivalite, je to sposobene najme tym, ze zensky tenis potrebuje nakopnut sledovanost a rivalita by tomu velmi prospela
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
makro99
jasný zase ta média... takže Vlk je určitě Rupert Murdoch, Šmíd bude Berlusconi ha ha.. a pak tady vo tom psal před měsícem ještě někdo, už nevím, možná Bloomberg :)
a nemůžou si to přát třeba ti fanoušci? aby zase bylo pár špičkových hráček s trošku stabilnější výkonností a ne, že posledních 15 GS vyhraje 16 různých hráček?
Reagovat
Krisboy
Tak pojď, Sorry smile
Reagovat
aligo
Aryno, to jsi takhle nemohla hrát proti Báře?....?
Reagovat
Liverpool22
Tam se hrálo o účast v BIG 4 smile
Reagovat
Titan
Aryna hraje děsně, zato Soraně se daří skoro všechno...
Neshodila Sorana pár kilo, zdála se mi dřív těžší váha?
Reagovat
tommr
jj je ted docela vychrtlá ale jak je vidět tak jí to prospívá ...
Reagovat
tommr
že by se rodila největší senzace letošního Miami? smile
Reagovat
Pavol
smilesmilesmile
Reagovat
zfloyd
vida , vida , vida , údajně průměrná Sorana má set
to se dějí věci smilesmile
Reagovat
com
to zas bude mit Kvitovic cesticku do finale umetenou jestli vypadne Sabalenka smilesmile
Reagovat
tommr
a nebo Cirstea porazí i jí a mě z toho trefí šlak ... smile
Reagovat
lenka258
Tak zrovna pro Petru je Cirstea velmi neoblíbená soupeřka. Vypadla s ní v roce 2021 na AO v druhém kole a loni na AO v prvním kole.
Reagovat
tommr
no právě. A to tenkrát Cirstea ani zdaleka nebyla v tak dobrý formě jako je teď ...
Reagovat
com
takze teda nemusim brecet do polstare jo smilesmile
Reagovat
tommr
já si hlavně vůbec nejsem jistej jestli se o tom nebavíme předčasně. Já Petru jako favoritku dneska rozhodně nevidím ...
Reagovat
Alien
S tím se nechá souhlasit! Zítra ráno je už ale Petra jasnou favoritkou!
Reagovat
tommr
já to beru podle místního času v Miami ...
Reagovat
Jon61
Sorana umí na naše tenistky zahrát.
Reagovat
frenkie57
JJ, i to se může stát. Každopádně Sorána hraje životní turnaj a může ho klidně i vyhrát. Ve WTA není nic nemožné.smile
Reagovat
Petra86
Škoda, že hraje Petra až v noci. Doufám, že vyhraje.
Reagovat
tommr
mohlo to být ještě horší. Petra hraje první noční zápas od 1:00 našeho času a teprve pak budou hrát Alcaraz s Fritzem. Obvykle to bývá naopak a muži hrají jako první ...
Reagovat
petrulinka
Já jsem se těšila, že bude konečně Petřin zápas k vidění večer a zase nic. No nedá se nic dělat. V jednu koukat nebudu, ráno vstávám do práce.
Reagovat
tommr
jaká je na dnešní večer předpověď počasí pro Miami? Bude zase pršet?
Reagovat
Pavlis
Co jsem se díval, tak s nevětší pravděpodobností ano. Mělo by to ustat až po 21 hodině tamního času.
Reagovat
com
Kvitovic ma asi nakej novej inhalator, ze uz v Miami nema astma smilesmile
Reagovat
hanz
Za to Plíškovic má ještě víc dřevěnější nohy než obvykle a to jí teď začne antuka. smile
Reagovat
Alien
A v kolik hraje Ida Raskenovic?
Reagovat
Blondie
Doufám, že bude mít Peti dneska ty purpurové šatičky :-)
Reagovat
tommr
včerejší porážky Trevisan a Potapový znamenají že se v žebříčku před Petru může dostat už jen Alexandrova. Dnešní zápas bude tudíž i bojem o umístění v žebříčku ...
Pokud Petra vyhraje posune se v žebříčku před Báru Krejčíkovou na 11.místo ...
Pokud by Petra prohrála mohla by jí ještě Alexandrova předstihnout pokud by v semifinále porazila Sabalenku(Cirsteu) ...
Reagovat
EllNino
Myslím, že to je asi dosud největší řance udělat SF na Sunshine Doublu. V Miami měla zatím ve čtvrtfinále Mášu (2014), Ash (2019) a Igu (2022). V IW měla Makiri (2013), Agu (2016) a Sakkari (2023)

Kaťa Alexandrova je zatím nejschůdnější soupeřka do čtvrtfinále, kdou kdy dostala, je ve čtvrtifnále posedmé, snad to bude šťastná sedmička :))

Bude se hrát večer, nebude takový hic, navíc Kaťa nikdy nebyla v semifinále takhle velkého turnaje, takže může být nervózní ... stejně tak může být nervózní Petra z možná poslední šance na semi ... takže no stress a v semifinále už se může stát cokoli, navíc s Arynou to celkem umíš :)

Petra má v turnaji už jen hráčky, se kterými má pozitivní bilanci a semifinálistky z horní půlky pavouka už letos porazila, Jess dokonce dvakrát ... dej do toho vše a pak klidně vypusť vše až do Madridu :)) smile
Reagovat
dunphy
Jen bych rád poupravil, že Alexandrova už jednou v SF takhle velkého turnaje byla, a to loni v Madridu :)
Reagovat
tommr
dneska to bude "skoroderby"
https://www.tennisforum.com/attachments/screenshot_20221208-124731_instagram-jpg.257896/

doufám že to tak pojme i Petra která s Češkami prohrává jen hodně nerada ... smile
Reagovat
makro99
jéé, to je idyla, ještě by si tam mohly vzít toho pejska :)
Reagovat
Fandina
Pěkné, asi je to složení jednoho týmu turnaje, které se hrály v covidu. Myslím, že tohle je ten Petry, barvu si nepamatuji. Možná tam byla i Bartůňková. V každém případě, pěkná partička. smilesmile
Reagovat
makro99
a je to tam Linda, že jo?
Reagovat
tommr
jj nalevo od Katky sedí Linda Fruhvirtová ...
Reagovat
hanz
Kde je Plíškovic?
Reagovat
tommr
Karolína byla kapitánkou druhého týmu ve kterém byly vedle ní třeba Karolína Muchová, Markéta Vondroušová, Linda Nosková a další ...
Reagovat
makro99
https://sport.aktualne.cz/tenis/kvitove-zbyva-krok-k-tomu-co-nikdy-nedokazala-v-ceste-ji-sto/r~8b920da4cd8c11ed8980ac1f6b220ee8/
Reagovat
Blondie
Jako jo, je asi drsné mít takovou konkurenci. Směs radosti, hrdosti, závisti, inspirace, možná frustrace... :)

Ale pro ty mladé holky (Lindy, Brenda, Sára) už bude Kvitová mentálně hodně daleko, ty se s ní nebudou porovnávat, ty prostě mohou mít leda vzor.
Reagovat
Fandina
Vždycky, když jsou tyhle pochvalné články, tak se pak bojím, že to nedopadne. Tak snad to tak nebude a Petruška vyhraje. Držím moc palce.
Reagovat
makro99
hlavně, že se tam nekasá sama Petra (to je zaručený zabiják viz včera BK, Karolína, Jabeur...)
Reagovat
Fandina
Petruška je zlatíčko. smile
Reagovat
GaelM
smile Přesně, taky mám po přečtení strach smile
Reagovat
lenka258
Bude to těžký zápas, kde podle kurzů je Petra mírnou favoritkou, ale spíš bych trošku favorizovala Alexandrovu, ale je tu šance na semifinále, pokud bude Peti fungovat podání a Alexandrova občas udělá nějakou chybičku smile
Reagovat
Alien
Mýlíte se! Naše dlouhodobě nejlepší a nejhezčí hráčka Lvice Petra Kvitová je v tomto utkání 100% favoritka! Výhra ve dvou!
Reagovat
tommr
za posledních 5 let sehrála Alexandrova s Češkama 21 zápasů a z toho 13 vyhrála a 8 prohrála. Takže já bych s tím optimismem trochu brzdil ...
Reagovat
lvicek
To mi uz neda, musim se zeptat ;). Proc si myslis, ze pokud jedna hracka porazila nejake jine Cesky, ze by tedy mela porazit i Petru? Nebo naopak? Jakou to ma souvislost, ze porazila nejake jine holky, ktere jsou nahodou taky z CR? Mame hromadu hracek a kazda je jina, ma jiny styl, jine fyzicke dispozice a jinou formu v ruzny cas...?
Reagovat
tommr
všechny český hráčky se kterýma hrála ale mají několik společných rysů ze kterých bych vypích hlavně tři:
1. všechny jsou to hráčky top-100 což znamená že když Alexandrova většinu těch zápasů vyhrála tak asi nebude žádný ořezávatko a Petra se tudíž musí mít na pozoru ...
2. se všema se Alexandrova dobře zná a to nejen ze zápasů ale i z tréninků atd. A poměr vyhraných a prohraných zápasů ukazuje že z toho Alexandrova těží víc než naše hráčky ...
3. protože tyhle věci sleduju tak jsem vypozoroval že některé hráčky našim hráčkám obecně sedí víc a některé mín. Alexandrova evidentně patří do té druhé skupiny ...

a vůbec - povíme si to po zápase ... smile
Reagovat
lvicek
OK, no diky za odpoved, ale stejne se mi to nejak nezda ;). Vzdycky zalezi, v jake zrovna forme a postaveni nebo treba na jakem povrchu se potkaly a vybirat tu skupinu zrovna podle zeme puvodu mi opravdu pripada jako treba vybirat tu skupinu dle jmena (byl to primer ;) ). A resi se to tu i u spousty jinych hracek nez Alexandrova, a ty v Cesku neziji... Kazdopadne uvidime v noci/rano, doufam, ze Peta pujde i proti tvym statistikam :D.
Reagovat
makro99
jasně, je to "novinářsky" vděčné, občas hezká statistická zajímavost... ale reálný základ to samozřejmě nemá :)
Reagovat
makro99
na rozdíl od třeba zápasů hráček z jedné země; tam už to, že se většinou dobře znají, často mají blízce přátelské vztahy, nebo naopak dávnou rivalitu, hrát roli může; pže každá hráčka takto specificky vypjaté emocionální zápasy zvládá jinak...
Reagovat
lvicek
Jo, to jo. Ale napr. se tu casto mluvilo o tom, jak Peta neprohrava s krajankami. Coz samozrejme statisticky je pravda, a nejspis mela i nejakou tu motivaci navic, ale objektivne vetsinu tech zapasu hrala, kdyz ona byla na vrcholu v top 10 a ostatni nase hracky byly poruznu v top 100. Ve spousta tech zapasu proste byla favoritkou.
Reagovat
makro99
třeba povaha Lucky Šafářové z takovýchto zápasů musela být hodně špatná...
ale jinak je to určitě pravda; tommr třeba často píše, že češky neumí na Bencic, což je ale daný tím, že je to hráčka top 10 (podle mě top5) a většina češek je prostě výkonostně až za ní; alexandrova je trochu slabší, +-20, a s tou už to máme jen 8:13 atd.; těžko se ale najde hráčka kolem 95. místa, s kterou by desítka nejlepších češek měla (výrazněji) pasivní bilanci.. s podstatně slabší Gračevou to naopak máme 7:0 :)
Reagovat
tommr
a co třeba taková Niculescu? Veskrze průměrná hráčka která byla doslova postrachem všech našich hráček včetně Petry Kvitové ...
Reagovat
lvicek
Nojo, nejaka se urcite najde ;).
Reagovat
makro99
Jo, Niculescu je zajímavej příklad smile že by rumunská čarodejnice? :)
Ale vážně: Niculescu měla zcela osobitej, specifickej styl, kterej na některý typy hráček docela platil; a právě našim pistolnicím jako Petra a Lucka (jak se říká bez plánu B) dokázala tenis dokonale znechutit..
Ale koukni na jiné Češky hrající odlišně: slajzující, volejující, lítající Bára Strýcová to má s Rumunkou 4:4. A filigránská, technicky vybroušená, Petra Cetkovská měla s Niculescu aktivní bilanci 3:1..
Reagovat
Grape
Ona i ta Petra Kvitová to s Monicou má 2:2. Ten pocit, že na ni neumí vznikl po tom debaklu ve finále v Lucemburku, ale jinak to není ničím podloženo. Katka Siniaková to má s Monicou 1:0, Bára Strýcová jak už jsi psal 4:4, jediná Šafi má 0:2. Obecně pro Češky Monica žádným strašákem nebyla.
Reagovat
lvicek
Mne to pripada, jako bys rekl, ze dvakrat porazila Petru Martic a trikrat Petru Marcinko, tak musi porazit i Petru Kvitovou...
Reagovat
tommr
tak tohle si doufám nemyslela vážně ... smile
Reagovat
Fandina
Vážně to byl asi příměr, ale jinak souhlasím s tím, že rozebírat, kolik kdo našich hráček porazil nebo neporazil není relevantní, protože každá hraje jinak a trénují a znají se vlastně také všechny na okruhu celkem bez rozdílu za který stát hrají. Takže mi to také připadá jako neadekvátní rozbor.
Reagovat
Grape
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist