Repsol Honda podá odvolání ohledně odkladu Márquezovy penalizace

Španěl Marc Márquez (Honda) dostal za incident z třetího kola závodu třídy MotoGP™ Velké ceny Portugalska, v němž nezodpovědnou jízdou ohrozil Jorge Martina (Ducati) a poslal k zemi Miguela Oliveiru (Aprilia), penalizaci dvou dlouhých kol pro argentinskou Grand Prix. V úterý komisaři FIM MotoGP™ účinnost penalizace pozdrželi až do chvíle, než bude Márquez sám schopen závodit.

Právě v rozhodnutí odložit penalizaci až pro Grand Prix do níž Marc Márquez nastoupí, vidí vedení týmu Repsol Hondy porušení platných předpisů.

V prohlášení týmu Repsol Hondy se píše: „V souvislosti se sankcí, kterou FIM uložila Marcu Márquezovi za závodní incident, k němuž došlo při Velké ceně Portugalska, se tým Repsol Honda domnívá, že úprava trestu spočívající ve změně kritérií, kdy by měl být trest uplatněn, a že tato úprava byla vydána FIM dva dny poté, co byla původní sankce konečná a definitivní, není v souladu s platnými předpisy FIM pro mistrovství světa MotoGP. Z tohoto důvodu hodlá tým Repsol Honda využít všech opravných prostředků, které mu nabízejí platné předpisy, aby bránil svá práva a oprávněné zájmy, které považuje za porušené v důsledku posledního přijatého usnesení, a zejména řádně podal odvolání k odvolacímu komisaři FIM.“

AKTUALIZACE – odvolání týmu Repsol Honda, vůči výše uvedenému rozhodnutí komisařů FIM MotoGP™, bylo podstoupeno odvolacímu soudu MotoGP™.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist