Nebezpečenstvo uránu hrozí aj Slovensku?

30. marca 2023
Upozornenie: Niektoré obrázky nie sú vhodné pre maloletých a pre citlivé povahy

O nebezpečenstve, ktoré hrozí Slovensku, ak sem privezú zbrane s ochudobneným uránom…

☢

Je veľmi akútna hrozba aj pre nás – tie zbrane idú na Ukrajinu a chystajú ich aj k nám??!! Aj črepy tých zbraní sú rádioaktívne!

Sledujem to už niekoľko rokov a vidím, že teraz už nielen na Blízkom východe, ale aj v samotných USA sa rodia potomkom veteránov amerických vojen také znetvorené deti ako vidno na obrázkoch. Americkí veteráni boli postihnutí rádioaktívnym žiarením pri manipulácii s muníciou – teraz sa súdia, podávajú žaloby kvôli následkom. Po vojne v Perzskom zálive OSN nevyjadrila výrazné znepokojenie s použitím munície, súhlasila však s názorom, že dôsledky v Iraku nebudú vôbec také mierne ako po prvej vojne v Perzskom zálive, keď americká armáda po prvý raz použila mierne rádioaktívnu muníciu. Odvtedy prudko stúpol výskyt zhubných nádorov, pretože zvyšky ochudobneného uránu sú roztrúsené po celej krajine. Muníciu s ochudobneným uránom bežne používajú americké tanky, bojové vozidlá Bradley, útočné lietadlá A-10 a bojové vrtuľníky Apache. Okrem USA a Veľkej Británie túto muníciu nepoužíva žiadna iná iná krajina na svete. Ochudobnený urán je údajne neškodný, kým je uzavretý v bojovej hlavici bomby, preto sa týmto zbraniam hovorí „špinavé bomby“, také sú aj delostrelecké granáty.  

Dodávam:

Riaditeľ Programu OSN pre životné prostredie (UNEP) Klaus Toepfer priznáva, že ochudobnený urán zostáva predmetom veľkých obáv a nariadil preskúmanie všetkých oblastí v Iraku, kde bola použitá uránová munícia.

Po roku 1991 zaznamenali zdravotnícke úrady v Iraku 200-percentný nárast prípadov rakoviny a leukémie, najmä u malých detí v Basre. Toto juhoiracké mesto bolo najbližšie k frontovej línii v roku 1991 a počas tejto vojny bolo niekoľko týždňov, popri Bagdade, v jej bezprostrednom centre. Podľa lekárov niet iného vysvetlenia na taký obrovský výskyt rakoviny a tých najzriedkavejších foriem leukémie než rádioaktivita pochádzajúca z ochudobneného uránu.

Ako sme sa dozvedeli, nejde „iba“ o muníciu z ochudobneného uránu pre tanky Leopard 2 a Leopard 2A6… 

Muníciu a zbrane z ochudobneného uránu je treba považovať za NUKLEÁRNE ZBRANE (a za zbrane hromadného ničenia)!

Aj keď nedochádza k termonukleárnej reakcii (k štiepeniu jadra), dochádza k reakcii „termochemickej“ + alfa (čiarové) žiarenie. Preto sa o nej, na rozdiel od pravej nukleárnej ,hovorí ako  o „špinavej“ zbrani, či munícii.

Ak vieme, že ochudobnený urán vzniká ako odpad pri obohacovaní uránu v jadrových elektrárňach a pri výrobe jadrových zbraní, vieme, že jeho rádioaktivita nie je vysoká, ale predsa je a, že máme dočinenia s alfa (čiarovým) žiarením.

Ak vieme, že ochudobnený urán je najtvrdší kov, tvrdší ako volfrám (a lacnejší) vieme, prečo ho začal používať zbrojársky priemysel.

Tankové strely z DU (Depleted Uranium = ochudobnený urán) veľmi ľahko prebijú konvenčný pancier tanku. To teraz  zvýrazňuje minister obrany Spojeného kráľovstva a jeho námestníčka, ako skvelú vlastnosť striel z DU, ktoré posielajú na Ukrajinu… Asi sú tak hlúpi, že nevidia iné následky, len okamžitú ničivú silu. .

Na druhej strane, konvenčná munícia nemá šancu prebiť uránový pancier tanku. Posádka je síce proti priamemu zásahu chránená, ale kontakt s pancierom môže mať na jej zdravie škodlivý vplyv.

Munícia z  ochudobneného uránu sa vyrába vo všetkých rážach, vyrábajú sa z neho protitankové strely, tomahawky, bomby. Sú ním opancierované tanky, obrnené transportéry, bojové vozidlá pechoty, vrtuľníky-bitevníky…

Táto munícia bola použitá v Iraku v r. 1991 (Vojna v Zálive), v ďalších dvoch vojnách proti Iraku, v Juhoslávii, Afganistane, Gaze, Sýrii, proti Libanonu, v Líbyi, v Južnom Sudáne… Všade zanechala tragické následky.

Eminencia, Vy ste sa pred rokmi angažovali, aj na podnet majora Dr. Rokke a viete, že rezolúcia OSN zakázala výrobu, držanie a používanie tejto munície a zbraní. .Uznesenie rovnakého významu prijal aj  Európsky parlament! Je teda trestuhodné, že sa munícia z DU vyrába, skladuje a používa ďalej, a že sa v súčasnej napätej medzinárodno-politickej a vojensko politickej situácii dodáva jednej z bojujúcich strán. Všetci, ktorí sa na tom podieľajú, by si mali uvedomiť, že ich konanie je nezodpovedné, neľudské a trestuhodné!

Je potrebné okamžite konať v záujme záchrany miliónov nevinných, bezbranných ľudí, ktorí môžu zahynúť a Európa sa môže stať neobývateľnou!

Je to neakceptovateľný hazard politikov s mocou.

Dôrazne upozorňujem, že  Spojené kráľovstvo dodáva Ukrajine protitankové strely z DU. Minister obrany Ruskej federácie Sergej Šojgu na to reagoval adekvátne. Znamenalo by to eskaláciu nukleárneho stretu!!!

Opakujem, že je nutné, aby OBSE, a Medzinárodná agentúra pre atómovú bezpečnosť, OKAMŽITE vyslali inšpekčné tímy a skontrolovali muníciu na Ukrajine, aby sa vyjadrilo velenie NATO a vlády všetkých členských štátov NATO, vrátane vlády USA, či vlastnia muníciu z DU a či ju Ukrajine dodávajú. Britský minister obrany to už priznal

Obávam sa síce, že sa nikto neprizná, že budú oponovať klamnou  teóriou o neškodnosti tejto munície, čo obvykle odôvodňujú nízkou rádioaktivitou DU.., Ale, APELOM NA KOMPETENTNÉ INŠTITÚCIE, bude problém otvorený. Treba biť na poplach v Európskom parlamente, aj na pôde OSN.

A teraz k DU munícii  krátke vysvetlenie:

☢

Strela, ktorá letí rýchlosťou  1500 kilometrov za minútu vytvorí trením o vzduch na svojom povrchu teplotu okolo 5000 stupňov. Ochudobnený urán pri tak vysokej teplote horí (TERMOREAKCIA). Jeho horením vznikajú vysokotoxické chemické látky, predovšetkým prudko toxický oxid uránový (chemická reakcia) = termochemická reakcia + alfa žiarenie

Horiace splodiny za strelou = dym = bojový plyn. Bojové plyny sú ZAKÁZANÉ!!!

Nanočastice týchto toxických látok inhalujú vojaci. Teda, ohrození budú v prvej chvíli ukrajinskí vojaci. Inhaluje to aj civilné obyvateľstvo. 

Vysokotoxické chemické látky kontaminujú pôdu. Potravinárske plodiny na nej pestované budú kontaminované. Okrem iných obilie na ukrajinskej obilnici Európy. Obilie by bolo nepoužiteľné, nebude chlieb, iné potraviny, môže nastať hladomor!!!

Tieto látky, splachované z pôdy dažďovou vodou, môžu kontaminovať spodné vody, teda pitnú vodu. Nanočastice prachu sa vzdušnými prúdmi, vetrom, môžu dostať ďaleko od Ukrajiny, nad Maďarsko, Slovensko, Česko, Poľsko, Rumunsko… aj ďalej (Na české i slovenské územie už „priletel“ piesok až zo Sahary… Ukrajina je blízko.

Inhalované toxické látky spôsobujú vážne zdravotné problémy. Poškodzujú vnútorné orgány, vrátane pohlavných, poškodzujú chromozómy a genetický kód… To má za následok, že sa rodia deti s malformáciami a môžu sa rodiť aj v ďalších generáciách. V postihnutých regiónoch sa enormne zvýšil počet chorých na rôzne karcinómy, leukémiu, veľmi agresívnu detskú leukémiu.

K tomu, že sa na zamorených územiach niekoľkých štátov rodia znetvorené deti, politici mlčia. Neprejavujú žiaden súcit s tými úbožiatkami, z ktorých mnohé nemajú podobu ľudského plodu. Sú to tak otrasné pohľady, že fotografie Mahmeda Mansura (Al Jazera) odmietla BBC publikovať…

Ale – Medzinárodný trestný súd vydal medzinárodný zatykač na prezidenta Putina za nezákonné deportácie ukrajinských detí do Ruskej federácie. 

K tomu moja poznámka: Už na jar minulého roka som sa osobne obrátila na prezidenta Putina, aby nariadil evakuáciu ranených a chorých detí z Mariupolu. Bolo to takmer nesplniteľné, pretože nacistický pluk Azov a nacistický prápor Aidar ostreľovali evakuačné autobusy s deťmi, aj s dospelými. Prosila som prezidenta, aby deti dostali lekársku pomoc a ochranu Ruskej federácie. Žiadne nezákonné, násilné  porušťovanie detí, ako uvádza Haag, neexistuje. Treba ale vedieť, že ukrajinský parlament prijal zákon o zákaze používať ruštinu v úradoch, v obchodnom styku a v školách. A ukrajinským deťom, evakuovaným, nie deportovaným, sa na ruskom území nezakazuje hovoriť po rusky, ak chcú. Svet nevníma, že vyše tridsať tisíc detí – sexuálnych otrokov na Donbase a na viacerých miestach Ukrajiny, zachránila ruská armáda a odviedla ich do bezpečia. Je to rozsiahla téma.

Svedectvo spolupracovníčky Prof. Horsta-Siegwarta Gunthera, ktorý prvý popísal neznáme symptómy ochorení amerických vojakov po Vojne v Zálive, ako „zálivový syndróm“ alebo ako syndróm Vojny v Zálive. V čase prvej vojny proti Iraku tam prednášal na univerzite, svedectvo vojenského chirurga-ženy Slovenky, ktorá bola priamo v Iraku, sama je postihnutá ožiarením, stráca zrak. Angažuje sa v hnutí lekárov, je za vyšetrovanie tých špinavých striel s hlavicami s ochudobneným uránom, pretože nie sú oficiálne vedené ako jadrové. Následky ich používania sleduje už niekoľko rokov a vie, že aj v USA sa teraz rodia poškodené deti veteránom vojen na Blízkom východe. Na amerických súdoch sa teraz kopia žaloby veteránov tých vojen, kvôli následkom.

Autor: Marta Slezáková

Zanechajte nám komentár

Predchadzajúci článok

NÁZOR

🔴 SACHS ZASKOČIL VŠETKÝCH: Otvorene o konflikte, Scholzovi v Kremli a vojnových jastraboch

Americký ekonóm Jeffrey Sachs priniesol pred niekoľkými dňami pre slovinskú televíziu ďalší pohľad na unipolárnu dominanciu a prístup nášho zaoceánskeho ...

Nasledujúci článok

NÁZOR

Čaputová cenzúrový inkvizítor Torquemada

Štefan Harabin: Čaputová výrokom: „Je naivné si myslieť, že demokracia sa dá ochrániť inak. Musíme dokonca zapojiť aj naše trestné ...
Spravodajstvo

Medveď vyčíňal v Liptovskom Mikuláši a zranil päť ľudí

Medveď v Liptovskom Mikuláši zranil viac ľudí, vrátane desaťročného dievčatka. Mesto vyhlásilo mimoriadnu situáciu Celkový počet zranených po vyčíňaní medveďa ...
Aktualizované 27.3. 23:51
Spravodajstvo

Harabin mal pravdu o porušení prezumpcie neviny, Kýblovi zrušili doživotie

Štefan Harabín Milí priaznivci, právo, zákonnosť a ústavnosť som dodržiaval vždy, či pri vrahoch, či v procese prezidentských volieb. Absencia ...
Aktualizované 25.3. 23:58
Spravodajstvo

Chcete, aby bol prezidentom Papuánec Korčok?

Milí Slováci a Slovenky, zabudli sme už na to, kto sa podieľal na organizácii a podpise zradcovskej obrannej dohody s ...
Spravodajstvo

List proti nenávisti

Zo zámeru robiť „nezávislé“ vzdelávania učiteľov základných škôl sa rozpútala neuveriteľná nenávisť a zloba Proti predsedovi OZ Slovenská národná rada ...
Spravodajstvo

DISKVALIFIKÁCIA PETRA PELLEGRINIHO Z VOĽBY O PREZIDENTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY

PETER PELLEGRINI ZNEUŽIL PRÁVOMOC VEREJNÉHO ČINITEĽA A ZATAJIL NÁRODNEJ RADE SVOJ OSOBNÝ ZÁUJEM NA VECI VOĽBY PREZIDENTA SLOVENSKEJ RPEUBLIKY, A ...
Spravodajstvo

SLOVENSKO – KARIKATÚRA NA PRÁVNY ŠTÁT … SÚBOJ DVOCH PROTIÚSTAVNÝCH KANDIDÁTOV O STOLIČKU NA HRADE

PROTIÚSTAVNÍ KANDIDÁTI ZVÁDZAJÚ BOJ O TO, KTORÝ Z NICH JE VAČŠÍ „KRÁĽ“. V sobotu 23.3.2024 prebehlo prvé kolo voľby prezidenta. ...
Spravodajstvo

ÚSTAVNÝ SÚD je iba POLITICKÝ orgán, zrušme ho!

Podľa prezidentského kandidáta je pre vyššiu dôveryhodnosť súdnictva a justície potrebné urobiť radikálny rez. Nový spôsob voľby generálneho prokurátora a ...
Spravodajstvo

KDH cez Korčoka presadzuje manželstvá rovnakého pohlavia?

Významní predstavitelia Katolíckej cirkvi, ako je napríklad vladyka Chautur a kňaz Mordel ostro kritizovali postoj Kresťansko-demokratického hnutia, čo sa týka podpory ...
Spravodajstvo

TIBOR ELIOT ROSTAS – KANDIDÁT NA POSLANCA DO PARLAMENTU EURÓPSKEJ ÚNIE

ZMENA K DOBRÉMU MÔŽE PRÍSŤ IBA S DOBRÝM ZÁMEROM A DOBRÝM POSTUPOM Európska únia je projekt, ktorý JEDNÉHO DŇA spadne, ...
Spravodajstvo

Obete systému - JUDr. Štefan Harabin a František Tanko

Podali sme trestné oznámenie na Matoviča OZ Únia Rómov, ktoré zastupuje predseda František Tanko, podalo na Igora Matoviča trestné oznámenie ...