Sinner je na vlně. V Miami smetl i Ruusuvuoriho a zahraje si o finále

30. 3. 2023, 08:40
Aktuality 1
ATP MIAMI - Jannik Sinner v deštěm přerušeném čtvrtfinále turnaje Masters v Miami smetl Fina Emila Ruusuvuoriho a po hladké výhře 6-3 6-1 postoupil mezi čtyřku nejlepších. O zopakování předloňského finále si italský mladík zahraje s vítězem souboje Carlose Alcaraze s Taylorem Fritzem, jejichž duel byl kvůli dešti odložen na čtvrtek.
Profily hráčů
Jannik Sinner (© AFP)

Jannik Sinner si v únoru zahrál dvě finále během dvou týdnů na halových turnajích v Evropě. Na menším podniku ATP 250 v Montpellier získal 8. titul, na 'pětistovce' v Rotterdamu neudržel vedení proti Daniilu Medveděvovi.

Pak kvůli nemoci nestartoval v Marseille, o velmi dobrou formu z úvodu sezony ale nepřišel. V Indian Wells se jako první Ital v historii dostal do semifinále a nyní je mezi čtyřkou nejlepších i na druhém letošním turnaji Masters 1000.

21letý Ital na Floridě předvádí suverénní výkony a ve čtyřech duelech neztratil ani set. Po Laslu Djerem, Grigoru Dimitrovovi a Andreji Rubljovovi smetl i Emila Ruusuvuoriho, kterého v deštěm na několik hodin přerušeném duelu přehrál snadno 6-3 6-1.

"Ta pauza mi radost neudělala, ale po návratu na kurt jsem udržel úroveň své hry. Jsem spokojený s tím, jak teď hraju, cítím se opravdu skvěle," pochvaluje si italský mladík, který na Floridě hraje potřetí a vždy byl minimálně ve čtvrtfinále.

11. hráč světa Sinner vylepšil svou skvělou letošní bilanci na 20-4 a potřetí v kariéře postoupil do semifinále turnaje Masters 1000. V Miami se mu to povedlo podruhé, předloni došel až do svého dosud největšího finále.

Letos si o něj zahraje stejně jako před dvěma týdny v Kalifornii se světovou jedničkou Carlosem Alcarazem, nebo s domácím Taylorem Fritzem. Španělsko-americké čtvrtfinále bylo kvůli dešti odloženo na čtvrtek.

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 8.800.000 dolarů
čtvrteční výsledky (29. 03. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Sinner (10-It.) - Ruusuvuori (Fin.) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Výborně. Janika si coby italského Berďu číslo dvě dávám do vyvolených. Je to sympoš a hraje pěkně. Takže zase mám komu fandit. Via avanti!!! smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist