Nokia Pure je moderní designový jazyk pro digitální produkty. Jak se vám líbí?

3
Nokia Pure je moderní designový jazyk pro digitální produkty. Jak se vám líbí?
Fotografie: Nokia
  • Rozhraní Nokia Pure má dle značky působit „svěže“
  • Za novým UI stojí přímo značka Nokia, nikoliv společnost HMD Global, která je držitelem licence k telefonům

Vizuální proměna značky Nokia nekončí pouhou změnou loga představenou na MWC 2023, nyní byl totiž oznámen i příchod nového stylu uživatelského rozhraní s označením Nokia Pure.

Nový designový jazyk podle Nokie vznikl s úmyslem vytvářet digitální produkty, které budou vypadat moderně i v následujících letech, zároveň má působit „svěže“. Nokia Pure využívá speciálně nadesignované ikonky i další komponenty, které mají být v případě potřeby schopny snadno upoutat uživatelovu pozornost.

Ačkoliv smartphony Nokia využívají víceméně čistý Android, rozhraní Nokia Pure by jejich vzhled výrazně proměnilo, dodejme však, že se nové UI týká značky Nokia jako takové, nikoliv HMD Global, jež stojí za současným provedením telefonů. Prozatím ani není z informací dostupných na nokiapure.com (na kterou jako první upozornil phandroid.com) jasné, ve kterém digitálním produktu (tedy aplikaci) spatříme rozhraní Nokia Pure jako první.

Diskuze ke článku
Jab
Jab
Velmi povedené. Ale bez pořádné Nokie, v které by to běželo, se to neujme. Ať už si značku od HMD převezmou zpět. Dříve než ti začnou vyrábět dřevěné telefony se šlapacím pohonem a CRT displejem.
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Takže launcher. Ten tmavý režim vypadá jak android 4.X. Jeeej.
Honza Petřík
Honza Petřík
Nemělo se to nové logo náhodou vyhnout telefonům? Nokia se vážně zbláznila. Android one byla jediná výhoda, kterou měli, stejně ty aktualizace nezvládali včas, a teď přes to jebnou svojí variantu miui. Když tolik chtěj spáchat sebevraždu, proč jim v tom vlastně bránit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze