Orientační nabídka


Znak města Mladá Boleslav (odkaz na titulní stránku) 

Statutární město Mladá Boleslav - Oficiální stránky


 

Město dostane dotaci na zajištění kybernetické bezpečnosti

Mladá Boleslav obdržela v březnu 2023 od Ministerstva pro místní rozvoj rozhodnutí o poskytnutí dotace na projekt:Zajištění kybernetické bezpečnosti aktiv (informačních systémů) statutárního města Mladá Boleslav. Projekt je spolufinancovaný z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), kde výše dotace dosahuje až 85 % (70 % EU + 15 % státní rozpočet), tj. 42 473 650 Kč. Celkové náklady projektu jsou ve výši téměř 51 mil. Kč.
Magistrát města Mladá Boleslav.
Magistrát města Mladá Boleslav.
 

 
 
logo MMR EU

Hlavním cílem projektu, jehož realizace se předpokládá až do konce roku 2024, je zajištění bezpečné infrastrukturní vrstvy pomocí vhodných softwarových nástrojů doplněných o nezbytné technologie (hardware). Ty reagují na dynamicky se vyvíjející svět kybernetických hrozeb a prostřednictvím relevantních opatření naplní požadavky definované zákonem 181/2014 Sb., o kybernetické bezpečnosti, vše s ohledem na modernizaci a postupnou elektronizaci interních procesů města.

V rámci projektu budou pořízeny nástroje pro ochranu integrity komunikačních sítí; nástroje pro detekci kybernetických bezpečnostních událostí a pro ochranu před škodlivým kódem či nástroje pro ověřování identity uživatelů vč. řízení přístupových oprávnění. Nedílnou součástí bude i zajištění fyzické bezpečnosti příslušných prostor magistrátu.


 
Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 30.3.2023 / 30.3.2023

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
Počet návštěv: 947
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém