Video placeholde

Jindřich Rajchl, obchodník s čímkoli: Kdo je člověk, který chce blokovat vládní budovy?

Někdejší fotbalový funkcionář, majitel nahrávacího studia, podnikatel v oboru zdravotnictví, investor, bývalý člen pravicové Trikolóry, to vše je Jindřich Rajchl. Muž, který chce v polovině dubna blokovat vládní budovy. V nejnovějším díle pořadu noviNářek jsme se rozhodli podívat se na Jindru trochu zblízka. A vy byste měli taky.

Nikdy bychom netušili, že někdy napíšeme tuhle větu, ale: Jaromír Soukup měl pravdu, když řekl, že “je jenom logické, když se malá neparlamentní strana chce zviditelnit pomocí demonstrací”. Řekl to v rozhovoru s Jindřichem Rajchlem, lídrem poměrně nové antiestablišmentové partaje PRO. Právě Rajchl a jeho PRO byli architektem demošky, která se konala 11. března na Václavském náměstí. Té demonstrace, která eskalovala ve rvačku mezi demonstranty a policií poté, co se dav pokusil “dobýt” Národní muzeum. 

Rajchl plánuje další demonstraci na 16. dubna. A ta má přejít rovnou v blokování vládních budov, dokonce hrozí generální stávkou, pokud vláda nesplní jeho velice záměrně nesplnitelné podmínky. Řekli jsme si tedy, že bychom se měli podívat detailněji na to, kdo to je Jindřich Rajchl, co dělal v minulosti, jaké jsou jeho politické vzory a podobně. Ukázalo se, že je to mnohem zajímavější téma, než byste si možná mysleli.