Javier Miguel z madridského denníka AS prináša pozitívne správy týkajúce sa Frenkieho de Jonga. Šance Holanďana na účasť v stretnutí s Realom Madrid sa totiž zvyšujú, hoci stále nie sú veľké.

De Jong utrpel zranenie 19. marca a vyšetrenia potvrdili, že ide o menšie natrhnutie dvojhlavého svalu na pravom stehne. Podľa Miguela by takéto zranenie za normálnych okolností znamenalo trojtýždňovú absenciu, čo by vylúčilo účasť 25-ročného hráča v El Clásicu, ale záložník už viackrát musel dokázať svoju schopnosť bleskovo sa zotaviť. Teraz novinár AS vysvetľuje, že nádej na De Jongovu účasť sa zvýšila z 10% po pôvodných vyšetreniach na 25% v súčasnosti. Holanďanove šance sú teda stále malé, ale rastú a klub sa na situáciu stredopoliara začína pozerať s určitým optimizmom. Do zápasu zostáva ešte 6 dní, takže sa môže stať veľa. Začiatkom budúceho týždňa by sa mal De Jong zapojiť do tréningov tímu a potom, v závislosti od toho, ako sa bude cítiť, bude jasné, či bude mať nárok na povolanie na  zápas proti Realu.

Pre Barcelonu by bola prítomnosť 25-ročného Holanďana veľmi dôležitá, keďže v kľúčovom súboji s Realom budú určite chýbať Ousmane Dembélé, Pedri a Andreas Christensen. Pripravený hrať by mal byť Ronald Araujo. Podľa Miguela bude Uruguajčan v dueli proti Elche pravdepodobne iba náhradníkom, aby neriskoval pred Clásicom, kde je jeho úloha zásadná, najmä čo sa týka bránenia Viníciusa.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-03-31 08:37:41
Ak sa nedá dokopy tak:
Mats - Araujo, Koundé, Eric/Alonso, Baldé - Busquets - Kessie, Gavi - Ferran, Lewa, Raphinha...vynechal som niekoho kto by mal hrať?