EnduroGP - Czech Enduro Team je připravený na první závod MS

Trojice jezdců české stáje Czech Enduro Team, Jaroslav Kalný, Zdeněk Pitel a Radek Bezděk se ve čtvrtek v San Remu seznamovali s rychlostními testy – Extrem, Enduro, Cross a SuperTest. Závodní víkend v San Remu je úvodním podnikem světového šampionátu závodů enduro - FIM EnduroGP World Championship 2023.

Kapitoly článku

Czech Enduro Team dorazil do prosluněného San Rema, kde se teploty pohybují okolo 20°Celsia, ve středu v předvečer. Tento závod se může pochlubit jedinečnou atmosférou, a především úchvatným místem pro Paddock. Ten je umístěn podél písečné pláže Vittoria Beach, kde se neustále pohybují stovky lidí a tím se enduro stává středobodem tohoto týdne v této oblasti. Prostě Vás baví tady být a třeba jen chvíli pozorovat život Italů, kteří tu korzují, projíždějí kolem na roztodivných skútrech a v drobných autech typu Fiat Panda, Fiat 500 nebo v minivozítkách SMART. Potkáváte desítky usměvavých policistů, kteří se tu mimo jiné prezentují u svého speciálního autobusu a naproti němu stojícím Lamborghiny. Prostě jedinečná atmosféra a to závody ještě nezačaly.

Ty odstartují v pátek odpoledne Super testem – prologem, který se odehraje v srdci San Rema na pláži v blízkosti velkého přístavu luxusních jachet. Sobota a neděle pak bude ve znamení Cross testu, který se jede na písečné pláži kolem Paddocku. „Samozřejmě bude zajímavý tím, že se jede v jemném písku, což je samo osobě dost těžké. Na druhou stranu tu asi bude velká spousta návštěvníků, což bude fajn,“ hodnotí CrossTest Zdeněk Pitel. Ten bude bojovat o co nejlepší umístění v kategorii Junior 2 a na svém motocyklu poveze startovní číslo 169. Z nulové nadmořské výšky moře se pak budou jezdci přesouvat do nadmořské výšky až přes 500 m n. m. Kde jsou ve skalnatém terénu připraveny EnduroTest a ExtremTest.

„EnduroTest je hodně dlouhý. Má přes sedm kilometrů, což může znamenat nějakých třináct minut v plném nasazení. Navíc je tam spousta volných kamenů, skalek, takže to nic jednoduchého nebude,“ ohodnotil EnduroTest těsně po seznámení Jaroslav Kalný, který bude bojovat v kategorii Junior 2 se startovním číslem 100.

Na stejném hřebenu kopce, z něhož se fanoušci budou moci kochat nejen výkony nejlepších enduro jezdců na světě, ale také úžasnými výhledy na moře, pořadatelé připravili ExtremTest tvořený výhradně přírodními překážkami. „ExtremTest je proznačený po velmi úzkých stezkách, plných kamenů. Vůbec si neumím představit, co to udělá při druhém nebo třetím průjezdu více než 160 jezdců, navíc pokud by do toho zapršelo. Jednoznačně to bude hodně náročná soutěž, což se ale na mistrovství světa dá očekávat,“ říká Radek Bezděk, který odstartuje se startovním číslem 770 v kategorii OPEN Senior.

V San Remu se na start mimo jezdců Czech Enduro Teamu postaví také Jiří Hádek z Jarsen Teamu, který bude bojovat v kategorii OPEN2 se startovním číslem 512. Ve stejné kategorii se na start postaví také Češi Robert Friedrich (503) a Oldřich Sedlák (572). Kryštof Kouble v kategorii E2 se startovním číslem 123. V kategorii Junior 2 se proti Jaroslavu Kalnému a Zdeňkovi Pitelovi postaví také Češi Matyáš Chlum (43) a Matěj Škůta (152). Do kategorie OPEN4 se přihlásili Jakub Hroneš (601) a Daniel Polák (652). Dohromady je přihlášeno 164 jezdců a z toho 15 děvčat.

V pátek všechny jezdce čekají přejímky a od 16 hodin pak SuperTest.

Informace o redaktorovi

Jan Dvořák - (Odebírat články autora)
Marek Vincík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 20 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
zabl přispěl 20 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist