Sérii vloupání do chatek má na svědomí jeden pachatel. V některých kradl a hodoval, jinde jen přespával
Foto: Policie ČR
Teplice

Novosedlice - Sérii krádeží vloupáním do zahradních chatek v katastru obce Novosedlice se podařilo objasnit dubským policistům. Od konce února do poloviny března bylo nahlášeno několik vloupání do chatek v okruhu několika málo kilometrů. Způsob provedení byl podobný, pachatel vždy přelezl oplocení, násilně poškodil dveře či okna a vnikl dovnitř.

V některých chatkách jen přebýval a majitelům žádné věci nezmizely, ale v jiných si vzal, co mu přišlo pod ruku. Většinou se jednalo o elektroniku a vybavení zahrádkářů. V chatce také spořádal zásoby jídla a pití, mimo jiné sušenky, tvrdý alkohol a kávu. V jedné chatě zapojil průtokový ohřívač vody, který se poškodil a od něj došlo ke zničení rychlovarné konvice a pracovní desky.

3103zlodejkz2

Foto: Policie ČR

"Osudné se mu stalo přespání v jedné z chatek, kde ho v dopoledních hodinách přistihl majitel. Ten přivolal městské strážníky a ti muže předali policistům z obvodního oddělení v Dubí, kterým se podařilo zloději prokázat 9 vloupání do objektů se škodou téměř 50 tisíc korun. Policejní komisař sdělil 35letému muži obvinění z přečinů krádeže a poškození cizí věci. Místo přespávání v chatkách, tak může v budoucnu přespávat až dva roky ve vězeňské cele," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

3103zlodejkz3

Foto: Policie ČR

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru