OBRAZEM: Začala demolice Tržního náměstí. Jak bude vypadat po rekonstrukci?
Foto: Město Teplice
Teplice

Teplice - Na Tržním náměstí začala demolice objektů, které sloužily jako zázemí pro trhovce. Stržením dosloužilých budov začaly celkové úpravy náměstí. Budou pokračovat celkovou rekonstrukcí vodovodu a kanalizace. Zakončeny budou úpravou povrchů, veřejného osvětlení i chodníků.

V hierarchii teplických náměstí jde vlastně o čtvrtý nejvýznamnější prostor. Podle autora návrhu nové podoby celého prostranství, architekta Jana Hanzlíka, je Tržní náměstí dlouhou dobu opomíjeným veřejným prostorem, který je situovaný přímo v centru, na zásadní spojnici dvou ohnisek městského života – Benešovým náměstím a nádražím. Cílem statutárního města Teplice je navrátit místu městský charakter, jaký si zaslouží, aby bylo po právu opět zváno „náměstím“.

3103demolicekz1

3103demolicekz6

Foto: Město Teplice

Prostor by měl po úpravách „vypadat“ jako náměstí a plnit funkci náměstí a počítá se s využitím ploch pro provozování trhů. Nebudou tam ale vystavěné objekty, trhy by měly být v „mobilních“ prodejnách nebo stáncích nebo budou mít prodejci množnost prodávat přímo ze zaparkovaných vozidel. V projektu revitalizace se počítá i nadále s využitím plochy v zadní části náměstí – směrem k ulici Na Hrázi – pro parkování.

3103demolicekz4

3103demolicekz5

3103demolicekz3

Foto: Město Teplice

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru