Main Content

PRED SEMIFINÁLE: Napíšu Michalovce ďalšie pokračovanie svojej rozprávky?

piatok, 31. marec 2023 11:48 | Autor: Róbert Kalnický

Košice - Michalovce
Košice - Michalovce | zdroj: TASR

Semifinále Kaufland play-off Tipos Extraligy odštartuje už dnes. Ako prvá odštartuje séria medzi Košicami a Michalovcami. Podobne ako všetky štvrťfinálové merania síl, aj túto časť sezóny si rozoberieme v našich analýzach.

Brankári:

Fantastickú sezónu má za sebou Jaroslav Janus, ktorý v základnej časti patril k najlepším gólmanom v celej súťaži. Štvrťfinálová séria mu nevyšla podľa predstáv a po zápase číslo tri ho v bránkovisku nahradil Dominik Riečický. Silný tandem však potvrdil veľkú kvalitu. Na opačnej strane máme Stanislava Škorvánka a Andreja Košarišťana. Najmä prvý menovaný má zásluhu na tom, kde dnes Michalovčania sú. V súboji bránkovísk sa však pre tentokrát prikláňame na stranu Oceliarov.

Obrana:

Defenzívnu činnosť v prvých sériách play-off lepšie ovládali Michalovčania. Navyše, vedenie Líšok sa výborne trafilo do obrancu Zacha Osburna, ktorý sa stal obrovskou osobnosťou tímu Zemplínčanov. Nesmieme taktiež opomenúť ani Ivana Glazkova či Christiána Michalčina, ktorí sa proti Slovan rozstrieľali. Aj na opačnej strane však vidíme nesmierne veľkú kvalitu. Jordon Southorn s jeho bohatými skúsenosťami či Alex Breton a Jens Olsson sú dôvodom, prečo sa aj v tomto hľadisku prikláňame na stránu Oceliarov.

Útok:

V ofenzívnej fáze tentokrát jednoznačne favorizujeme Košičanov. Mená ako Pollock, Jääskeläinen, Fejes, Chovan, Paršin či Bartánus sú jednoducho na pomery našej najvyššej súťaže extratriedou. Aj Líšky majú v kádri veľké osobnosti. Výborné výkony podávajú Vadim Pereskokov, Roman Žitný, Patriks Zabusovs či Vitalijs Pavlovs. 

Predikcia Sport7.sk:

Michalovčania si veria a sú v laufe. Pri všetkej úcte k výkonom HK Nitra si dovolíme tvrdiť, že Košičania v play-off ešte neboli poriadne preverení. V prípade, že defenzíva Líšok bude fungovať ako v domácich zápasoch proti Slovanu, Košičania budú mať problémy. Veľkým faktorom bude aj brankár Stanislav Škorvánek, ktorý vo štvrťfinále nasadil latku výkonov poriadne vysoko. Oceliari však v tejto sérii budú favoritom. Náš tip na konečný výsledok série je 4:2 pre HC Košice.