Papež opustil po hospitalizaci nemocnici, pozdravil se s věřícími

foto Papež František mává ze svého auta poté, co opustil nemocnici Gemelli v Římě 1. dubna 2023.

Vatikán - Papež František dnes dopoledne opustil římskou nemocnici Gemelli, ve které se od středy léčil se zánětem průdušek. Před zdravotnickým zařízením se 86letá hlava katolické církve krátce pozdravila s příznivci a novináři, kteří zde na ni čekali, uvedla agentura AFP.

Na otázku, jak se cítí, odpověděl papež "ještě jsem naživu", píše AFP. Papež se krátce pomodlil s párem, který v noci na dnešek přišel o dítě, uvedla na twitteru vatikánská reportérka Cindy Woodenová. Z nemocnice Františka odvezl malý bílý vůz značky Fiat, zamířil do Vatikánu.

Papež František dává autogram poté, co opustil nemocnici Gemelli v Římě 1. dubna 2023. Papeže do nemocnice převezli ve středu, protože si stěžoval na problémy s dýcháním. Ve čtvrtek Vatikán uvedl, že se zdravotní stav Františka zlepšil a že papež začal pracovat. V pátek navštívil pacienty na dětském onkologickém oddělení v nemocnici, kde byl sám hospitalizován. Dětem přinesl růžence, čokoládová vejce, která italské děti tradičně dostávají k Velikonocům, a výtisky dětské knihy o Ježíšově narození. Během půlhodinové návštěvy stihl i pokřtít jednoho chlapce, napsala agentura Vatican News.

Vatikánský mluvčí Matteo Bruni již dříve uvedl, že se v neděli očekává papežova účast na Svatopetrském náměstí na mši ke Květné neděli, kterou začínají velikonoční obřady.

V uplynulých letech papež podstoupil operaci střeva a měl i problémy s kolenem. Kvůli tomu v poslední době používá invalidní vozík. František už dříve uvedl, že by na svatopetrský trůn rezignoval, pokud by mu zdravotní stav znemožňoval vykonávat mandát.

Reklama

Čtěte také:

Reklama

Právě zveřejněno

Všechny zprávy

Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 29.03.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je pátek 29. března 2024

Očekáváme v 09:00 12°C

Celá předpověď