V poslednom čase sa čoraz častejšie objavujú správy o možnom návrate Lea Messiho do Barcelony. Viceprezident FC Barcelona Rafa Yuste otvorene priznal, že by rád videl Argentínčana späť a že Barcelona je s ním v kontakte.

Yuste dostal tri otázky, či by Messiho požiadal o návrat, či by bol rád, keby sa vrátil, a či sú v tejto súvislosti nejaké kontakty: "Na všetky musím odpovedať "áno". Leo a jeho rodina vedia o náklonnosti, ktorú k nim prechovávam, a my ju prechovávame. Pred dvoma rokmi som sa zúčastnil na rokovaniach, ktoré neviedli k dobrému riešeniu. Mám z toho nepríjemný pocit, a ak hovoríme o La Masii, hovoríme aj o Leovi. Chcel by som, aby sa vrátil, a myslím si, že aj fanúšikovia, pretože krásne príbehy v živote musia mať šťastný koniec. A my sme do Messiho zamilovaní a myslím si, že Messi je zamilovaný do Barcelony a tohto mesta. Máme k nim vzťah."

"Mateu a Jordi musia do dvoch mesiacov predložiť Javierovi Tebasovi plán ziskovosti a príjmov. A ak budú všetky tieto podmienky splnené, budeme o tejto možnosti rokovať. Prezident sa stretol s Leovým otcom, máme dobré vzťahy. Samozrejme, neexistuje žiadny plán ofenzívy, pretože nechcem, aby to PSG tak bral. Ak to takto dopadne, je to preto, že osud vám káže vrátiť sa tam, kam sa musíte vrátiť. Ak by sa nám podarilo splniť všetky podmienky a priviesť Lea do Barcelony, bolo by to dokonalé zakončenie krásneho príbehu."

Yusteho sa pýtali aj na Fatiho situáciu a nedávne slová jeho otca: "Hovoril som s Ansu. Uvidíme, mám dve deti a ako otec sa niekedy necháte uniesť emóciami [v súvislosti s výrokmi Boriho Fatiho; pozn. red.]. Otec myslel na svojho syna a na nič iné. Ansu je úplne stotožnený s projektom, má šialenú túžbu uspieť tu a trénuje naplno, aby získal minúty, o ktorých potom rozhoduje tréner. Nikdy nebudem nič stopercentne garantovať, pretože to nezáleží na mne. Tu sú tréner a futbalový riaditeľ, ktorí zabezpečujú svoju víziu. Dnes môžem povedať len toľko, že Xavi s týmto chlapcom počíta."

Viceprezident sa nevyhol ani otázkam o možnom vylúčení z Ligy Majstrov: "Som presvedčený, že UEFA nás z týchto súťaží nevylúči."

Ďalšou témou na diskusiu bola mediálna kampaň, ktorej sa Gavi nedávno stal obeťou: "Už neviem, na ktorú kampaň sa mám odvolávať. Gavi je človek, ktorý mi je blízky, a všetci sú spokojní s tým, ako pracuje a ako súťaží počas zápasov. Je kľúčovým prvkom, pomáha nám svojím nasadením. Ak existuje nejaká kampaň, nech ju zastavia tí, ktorí ju vedú. Gavi je veľmi koncentrovaný," dodal viceprezident FC Barcelona.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2023-03-31 13:48:03
Môže hrať aj zadarmo ale aj nemusí to zalezi len na nom
2023-03-31 16:19:19
Super sposob na to, aby PSG zvysil ponuku. Ked si budu v Parizi naozaj myslel, ze Leo zvazuje odchod. A jednym supom vratit Laportovi a spol. pozicane. Dufam, ze ich bude natahovat do poslednej sekundy.