Celníci zabavili řidiči kamionu registrační značky. Společnost dlužila na pokutách 360 tisíc
Foto: Celní správa ČR
Teplice

Ústecko - Až odebrání registračních značek z kamionu donutilo zahraničního provozovatele k uhrazení nedoplatku ve výši bezmála 360 tisíc korun.

V uplynulých dnech prováděla hlídka celníků na dálnici D8 nedaleko Petrovic kontrolu zaměřenou na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu a na přepravu vybraných výrobků. Kolem 11. hodiny si hlídka mobilního dohledu vytipovala ke kontrole polský kamion. Velkokapacitní rentgen ve vozidle žádné nelegální zboží neodhalil. Celníkům však při prověřování řidiče a vozidla centrální evidence přeplatků a nedoplatků ukázala nedoplatek za dopravní přestupky u provozovatele vozidla, a to ve výši 359.800 korun.

Hlídka proto řidiči znemožnila pokračování v jízdě odebráním registračních značek z vozidla, a to až do doby zaplacení zmíněného dluhu. O pět dnů později se na Celní úřad pro Ústecký kraj dostavil zástupce leasingové společnosti s informací, že nedoplatek už uhradil převodem z účtu a žádá o vydání registračních značek. Celníci informaci, že byl nedoplatek již uhrazen prověřili a registrační značky vrátili.

Lze tedy konstatovat, že nové oprávnění celní správy, které vešlo v platnost dnem 1. ledna 2022, výrazně napomáhá ve výběru nezaplacených pokut.

Od začátku roku přistoupiuly hlídky Celního úřadu pro Ústecký kraj k odebrání registračních značek v sedmi případech a vybraly nedoplatky ve výši téměř 830 tisíc korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru