Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Foto Aha – Michal Izrael Volf, Filip Hrbek

Vláda začíná pohřbívat umrzlé přes zimu. Umístí je vedle těch, kteří zemřeli po očkování proti covidu

Jaro je tu a s ním přichází pro vládu i nemilá povinnost svozit těla všech těch tisíců nebohých lidí, kteří přes zimu kvůli zastavení plynu z Ruska umrzli. To, o čem se minulý rok v létě a začátkem podzimu opatrně mluvilo, se nyní stalo krutou realitou.

Kvůli zastavení dodávek plynu z Ruska a posléze mohutnému zdražení energií už začátkem léta mnoho stínových odborníků na energetiku proklamovalo, že bez ruského plynu všichni přes zimu umrzneme.

„Nejsme schopni se bez ruského plynu obejít. Až sto deset procent domácností a podniků je na ruském plynu závislých. Tito lidé zimu nepřežijí. Jediná možnost je zrušit sankce na Rusko, omluvit se za ně a modlit se, aby Rusko dodávky obnovilo,“ prognózoval už v červnu Vladislav Majer, redaktor serveru Gagarin a odborník na energetiku.

Jeho slova nebyla ojedinělá. Další znalci v oblasti energetiky, kterým byl protiústavně odepřen prostor v mainstreamových médiích, tvrdili, že v zimě všichni zmrzneme.

„Válka musí skončit. Tím, že posíláme na Ukrajinu zbraně a peníze, tuto válku prodlužujeme. Umírají kvůli tomu miliony lidí. Musíme zastavit dodávku zbraní a domluvit s Putinem ukončení konfliktu. Je to důležité mimo jiné proto, aby bylo v zimě čím topit, jinak bude zle,“ vyjádřil se k tématu Antonín Foukal z Vysoké školy života z katedry energetiky a hokejových trenérů.

Jelikož všichni tito odborníci nebyli vyslyšeni, čeká Českou republiku bohužel smutné jaro. Jaro plné umrznutých občanů, jejichž těla je nyní potřeba vyzvednout z jejich domovů a odvést na hřbitovy. Vláda pro tuto situaci dokonce v tichosti vytvořila skupinu takzvaných „vyprošťovačů“.

„Naším úkolem je obcházet byty a domy, kde hledáme umrznuté lidi, které potom svážíme na hřbitov. Je to práce náročná nejen fyzicky, ale hlavně psychicky. Zrovna dneska naše skupina navštívila deset domácností a nebylo to nic hezkého. V jednom bytě jsme nalezli na kost zmrzlou čtyřčlennou rodinu. Ti chudáci byli přimrzlí k topení, které logicky netopilo. Museli jsme jejich těla od topení ukopnout,“ setřel slzu z vlhkého oka Otakar Vávra, zástupce velitele vyprošťovačů v Pardubickém kraji.

„Mnohdy se v těch bytech k tělům přes všudypřítomný led ani nedostaneme. Musíme se k nim prosekat. Je to opravdu těžká práce, ale někdo to dělat musí. Ne vždy však naše zásahy končí fatálně. Docela často nalezneme lidi, kteří jsou naživu a mají jen omrzliny. To je pak ten den vždy o něco hezčí.

„Jindy to jsou ale opravdu smutné příběhy. Nejsou to jen celé rodiny, ale i domácí mazlíčci. Zrovna včera jsme nalezli vedle umrznutého důchodce i jeho umrznutého jezevčíka, který se zlomil v půli. Kolega zase nemůže zapomenout na andulku, která v jednom bytě v ložnici zamrzla v letu,“ dodal Otakar Vávra.

Všechna těla umrznutých osob jsou nyní hromadně svážena na veliké hřbitovy, které vláda vybudovala pro ty statisíce nebožáků, kteří zemřeli do roka a do dne od první dávky očkování proti covidu.

Podle odborníků se musí tyto hřbitovy výrazně zvětšit. Nejen pro umrznuté lidi, ale i pro těla padlých mobilizovaných občanů, které prezident Pavel od své inaugurace posílá na Ukrajinu na frontu.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Smutnou skutečností ale například je demonstrace odborářů před Úřadem vlády.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>