Kvitová se poprvé v kariéře probojovala v Miami do finále, v boji o titul vyzve na turnaji Rybakinovou

Tenistka Petra Kvitová postoupila na turnaji v Miami poprvé v kariéře do finále. Při svém třináctém startu na Floridě zdolala v semifinále Rumunku Soranu Cirsteaovou 7:5, 6:4 a o titul si zahraje s úřadující wimbledonskou šampionkou Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu, která po triumfu na předchozím turnaji v Indian Wells usiluje o takzvaný Sunshine Double.

Miami Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová, jež si už účastí v semifinále vylepšila maximum na zdejším turnaji, opět dokázala výborně zvládnout kritické momenty.

Siniaková si několik týdnů odpočine od tenisu, nejlepší deblistku světa trápí zraněné zápěstí

Číst článek

V úvodním setu sice přišla jako první o podání a prohrávala už 2:5, ziskem pěti gamů za sebou ale dokázala skóre otočit. V deváté hře odvrátila při podání soupeřky dva setboly a sadu dotáhla za 58 minut k vítězství.

Do druhého setu vstoupila třiatřicetiletá Kvitová dalším brejkem. Celkem turnajová patnáctka získala sedm gamů v řadě, ujala se vedení 2:0 a náskok už udržela. O měsíc mladší soupeřku, která na turnaji v předchozích kolech vyřadila Češky Karolínu Muchovou a Markétu Vondroušovou, porazila v jedenáctém vzájemném duelu posedmé.

S úřadující wimbledonskou vítězkou Rybakinovou, která aktuálně drží sérii 13 výher v řadě, se Kvitová utká potřetí. Dosavadní bilanci mají obě hráčky vyrovnanou 1:1, poslední zápas na letošním turnaji v Adelaide vyhrála česká reprezentantka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme