Ústecký kraj - Je tu první dubnový víkend. Přinášíme tipy na několik akcí. Chcete také zařadit akci do našeho příštího výběru? Napište nám na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Teplicko:
Aprílové Velikonoce v Elektrárně Ledvice
1.4.2023 9:00 - 15:00, Informační centrum Elektrárny Ledvice
„Hody, hody doprovody, dejte vejce malovaný…“ bude znít v sobotu 1. dubna v Informačním centru klasické energetiky Skupiny ČEZ v Elektrárně. Nepůjde přitom o apríl, nýbrž o zajímavou prohlídku (a pro předem objednané i s možností výstupu na nejvyšší oficiální rozhlednu v České republice), která bude tentokráte spojena s oslavou blížících se svátků jara, tedy Velikonoc. Informační centrum klasické energetiky v Elektrárně Ledvice tak bude v sobotu od 9 do 15 hodin patřit hlavně dětem, čekají je různé soutěže a velikonoční dílnička. Registrace na akci není nutná. Výjimka platí pouze pro vstup na rozhlednu na severní podpůrné věži kotelny výrobního bloku 6, odkud je možné si ve výšce 140 metrů prohlédnout okolí elektrárny z ptačí perspektivy. Vstup na rozhlednu je povolený pro děti starší 6 let v doprovodu dospělého. Všechny informace k rezervacím míst na rozhlednu jsou pro zájemce dostupné na webu www.cez.cz/ledvice. Vstup je zdarma.

Velikonoční tvořivé dny v botanické
1.–2.4.2023 10:00 - 16:00, Botanická zahrada Teplice
Botanická zahrada Teplice srdečně zve na velikonoční Tvořivé dny! Den ode dne je stále tepleji, na keřích pučí první pupeny a rozkvétají sněženky, radostné zvěstovatelky blížícího se jara. Přijďte si i letos projít kvetoucí zahradu, ozdobit osení, petrklíče či vajíčka a nechat si pomalovat obličej!

Mostecko:
Krasokolečkování
2.4. 2023, 10:00 - 15:25, Areál netradičních sportů Most

Přijďte podpořit mladé sportovce na 2. ročník celorepublikového závodu v kolečkovém krasobruslení. Svůj talent předvedou začínající i pokoročilí sportovci, a to od těch nejmladších až po starší. Těšit se můžete na krásnou podívanou a neuvěřitelnou sportovní atmosféru. Vstupné: zdarma

Ústecko:
Velikonoce v Zubrnicích
1.-2.4.2023 9:00 - 17:00, Zubrnice
Oslavy jarního slunovratu a probuzení přírody propojené s velikonočními zvyky včetně vynášení Morany. Doprovodný program v podání folklorních souborů, divadel. Soutěžení, hry a kvízy pro nejmenší, stánkový prodej řemeslných výrobků a regionálních potravin. Ozdobte si svou kraslici nebo perníček, upleťte pomlázku, ochutnejte dobroty připravené NA i V kachlových kamnech. Svezte se na koni nebo obdivujte zvířátka z Adélčina dvorečku. Využijte posíleného vlakového spojení  Turistické linky T3 v úseku Ústí n. L.-Střekov - Zubrnice dle jízdního řádu dostupného na: www.zubrnickazeleznice.cz. Ve vlacích platí tarif DÚK.

Chlumecké velikonoce
1.4.2023 12:00, náměstí v Chlumci u kostela sv. Havla
Chlumec - Město Chlumec zve v sobotu 1. dubna na náměstí v Chlumci u kostela sv. Havla na "Chlumecké velikonoce". Zahájení stánkového prodeje ve 12 hodin. Zahájení akce ve 13 hodin vystoupením dobových tanců. Těšit se můžete na dobová řemesla, velikonoční stánky, spousty dobrot k jídlu i pití, velikonoční divadlo a velikonoční animační program pro děti, také na velikonoční dílnu a báječnou jarní atmosféru. V kostele sv. Havla pak na populární vystoupení Chlumeckého dětského a pěveckého sboru, vynikající ZUŠ Chabařovice a hosta Davida Deyla. Vstupné volné.

Děčínsko:
Mezinárodní den ptactva v Zoo Děčín
1.4.2023 14:00 – 16:30, relaxační louka Zoo Děčín
V pořadí již 74. návštěvnickou sezónu zahájí již tuto sobotu 1. dubna děčínská zoologická zahrada. Návštěvníky pozve na tematické odpoledne, kde budou hrát hlavní roli opeřenci. Na první dubnový den totiž připadá i Mezinárodní den ptactva. Součástí programu budou například ukázky odchytu a kroužkování ptáků, pozorování ptačích přírodnin pod mikroskopem, ukázky vajec a peří nebo prezentace sokolníků. K dispozici budou návštěvníkům nejen lektoři ZooŠkoly, ale také pracovníci Národního parku České Švýcarsko nebo sokolníci ze Střední lesnické školy ve Šluknově. Během odpoledne bude možné v zoo i soutěžit. Na pokladně zoo pak budou ke koupi ještě další dva motivy ptačích butonů. Bude tak možné dohromady získat speciální kolekci vydanou u příležitosti Mezinárodního dne ptactva.

Litoměřicko:
Ples vína
1.4.2023 20:00 - 02:00, Centrum kultury LOVOš
Centrum kultury LOVOš zve na Ples vína 2023. LOVO Divadlo: Orchestr Petra Baranijaka, hudební host 4TETy, folklorní tance soubor Moták, tombola. Večerem provází Petra Hájková a Josef Fečo. LOVO Café: Občerstvení, místní vinaři, Cimbálová muzika Jožky Imricha

Lounsko a Žatecko:
Velikonoční jarmark Na pile
1.4.2023, 10:00, Panenský Týnec
Máte rádi Velikonoce? Pak si určitě nenechte ujít Velikonoční jarmark v Panenském Týnci. Prodejci budou nabízet dekorativní keramiku, ozdobné svíčky, velikonoční věnce a mnoho dalšího. Součástí jarmarku bude i dětská dílnička. Vstupné neuvedeno

Vítání jara se zajíčkem Kiwanisem
2.4.2023, 14:00, Louny
V lounském amfiteártu můžou všichni zájemci přivítat jaro. Návštěvníky čeká zábavný program a diskotéka se zajíčkem Kiwanisem, soutěže a výtvarné dílny s výrobou velikonoční dekorace, pletení velikonoční pomlázky, vystoupení ZUŠ Louny, občerstvení s velikonočními dobrotami a opékáním buřtů (možnost zakoupit na místě), malování na obličej, skákací hrad. Na závěr programu všichni vynesou paní zimu a pošlou jí po vodě společně s květinami přání.
Vstupné neuvedeno

Karlovy Vary:
Soutěž o velikonočního beránka a přednáška
1.4.2023, 14:00, Karlovy Vary
Ještě nemáte plány na víkend? Pak využijte nabídky Muzea Karlovy Vary, které pořádá v závěru týdne hned dvě akce. V karlovarském muzeu na Nové louce proběhne od 14 hodin Soutěž o nejlepšího velikonočního beránka, v rámci níž se můžete pochlubit se svými sladkými výtvory. Do Královské mincovny v Jáchymově jste pak zváni od 17 hodin na přednášku Mokřady a lidi. Ta úzce souvisí s připravovanou CHKO Krušné hory.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru