Manchester City doma sestřelil Liverpool čtyřmi góly, Arsenal vyhrál nad Leedsem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Manchester City doma sestřelil Liverpool čtyřmi góly, Arsenal vyhrál nad Leedsem
Aktualizováno
Manchester City si hravě poradil s Liverpoolem.
Manchester City si hravě poradil s Liverpoolem.AFP
Manchester City zvládl šlágr 29. kola Premier League, když doma porazil Liverpool 4:1. Skóre zápasu sice otevřel Mohamed Salah (30), nicméně domácí v druhém poločase zužitkovali velkou převahu, kdy se prosadili hned třikrát, přičemž vítěznou trefu zaznamenal Kevin De Bruyne (31). O dvě hodiny později slavil výhru ve stejném poměru i Arsenal, jenž si poradil s Leedsem. Dvě branky si připsal Gabriel Jesus (25).

Manchester City – Liverpool 4:1

V úvodu klání dominovali domácí. První větší šanci přinesla 14. minuta, kdy se exekuce přímého kopu chopil Riyad Mahrez, jenž svou střelu zakroutil těsně vedle levé tyče. Podobně jako v minulém ligovém měření však svěřencům Jürgena Kloppa stačila náhlá přímočará akce, aby se překvapivě dostali do vedení.

Diogo Jota, který jen těsně unikl ofsajdové pasti, zakončil svůj úprk zpětným přiťuknutím balonu za sebe. Toho využil Salah a ranou z první překonal brankáře. Ve 22. minutě mohl rychle srovnat Mahrez, jenže tentokrát z halfvoleje mířil těsně nad. Dlouho ho to ale mrzet nemuselo. Ve 28. minutě Alžířan rozjel akci, na jejímž konci byl Álvarez, který doklepl míč do odkryté sítě. Do šaten se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Manchester byl v utkání lepším týmem.
Manchester byl v utkání lepším týmem.Opta by Stats Perform

Hned na začátku druhého dějství navíc Citizens dokonali obrat ve skóre. Tentokrát se Mahrez postaral o finální přihrávku, když na hrotu útoku našel osamoceného De Bruyneho, kterému rovněž stačilo jen trefit prázdnou bránu. V 54. minutě to bylo již 3:1. Trpělivou kombinaci domácích ve vápně zakončoval opět Álvarez. Jeho pokus sice dokázal zastavit Trent Alexander-Arnold, na bezprostřední dorážku Ilkaye Gündogana už ale byla obrana Liverpoolu krátká.

Hosté si ani v následné pasáži utkání nevěděli rady s trpělivou hrou soupeře, a v 74. minutě tak Etihad Stadium propukl v jásot počtvrté. Přízemní centr De Bruyneho ve skluzu nasměroval do dolního rohu Jack Grealish a naprosto pohřbil jakékoliv naděje Reds na bodový zisk.

Arsenal – Leeds 4:1

Fotbalisté londýnského Arsenalu zvítězili nad Leedsem 4:1. Očekávaný úspěch se však nerodil snadno, když se v úvodní půlhodině musel několika úspěšnými zákroky blýsknout domácí brankář Aaron Ramsdale. Ve 35. minutě však proměnil penaltu při svém prvním ligovém startu v základní sestavě po vleklém zranění Gabriel Jesus a Kanonýři se ujali otěží zápasu. Brazilec pak po změně stran přidal ještě jeden zásah a výrazně přispěl k důležité výhře, která Londýňanům vrátila v čele tabulky osmibodový náskok.

Arsenal <mark>na</mark> domácím hřišti dominoval.
Arsenal <mark>na</mark> domácím hřišti dominoval.Opta by Stats Perform

Bournemouth – Fulham 2:1

Fotbalisté Fulhamu bez vykartovaného Aleksandara Mitroviče nedokázali na půdě Bournemouthu udržet vedení a nakonec padli 1:2. Za domácí kontroval po vedoucím gólu hostů krásnou střelou do horního rohu branky Marcus Tavernier. Rozhodující zásah si následně připsal Dominic Solanke. The Cherries se tak odrazili ze sestupových příček, na něž mají aktuálně náskok jednoho bodu.

Brighton – Brentford 3:3

Brighton vybojoval v divokém zápase na vlastním hřišti bod s Brentfordem za remízu 3:3. Gólové představení odstartoval v 10. minutě hostující kapitán Pontus Jansson, jenž po táhlém zranění skvěle oslavil návrat do základní sestavy. Hráči poté během 18 minut nasázeli další tři branky. Jednu z nich zaznamenal i Kaoru Mitoma, který se stal se sedmi trefami nejlepším japonským střelcem v jedné sezoně Premier League. Včely šly krátce po začátku druhé půle potřetí do vedení, jenže ani to neudržely, když v 90. minutě srovnal z penalty argentinský mistr světa Alexis Mac Allister.

Brighton měl navrch hlavně ve druhém poločase.
Brighton měl navrch hlavně ve druhém poločase.Opta by Stats Perform

Crystal Palace – Leicester 2:1

Hráči Crystal Palace na vlastní půdě porazili Leicester 2:1. V duelu dvou formou neoplývajících týmů šly jako první do vedení v 56. minutě Lišky zásluhou střídajícího Ricarda Pereiry. Domácí však tři minuty nato vyrovnali, když si kvůli nešťastnému odrazu připsal vlastní gól brankář Daniel Iversen. Orlům, kteří si za celý zápas připsali neuvěřitelných 31 střeleckých pokusů, nakonec zajistil tři body v páté minutě nastavení Jean-Philippe Mateta. Francouzský útočník tak udělal radost Royi Hodgsonovi, jenž se mohl při návratu na lavičku Eagles hned radovat z vítězství.

Crystal Palace mělo více gólových šancí.
Crystal Palace mělo více gólových šancí.Opta by Stats Perform

Nottingham – Wolves 1:1

Nottingham remizoval na domácím stadionu s Wolves 1:1. Klání gólově otevřel těsně před poločasem Brennan Johnson, díky němuž byli Forest ve vedení i přes drtivou soupeřovu převahu v držení míče až do samého závěru. The Wanderers však v 83. minutě dokázali prolomit nulu v kolonce vstřelených branek, když přetavil velký tlak ve vyrovnávací trefu jen 165 centimetrů vysoký šikula Daniel Podence.

Chelsea – Aston Villa 0:2

Fotbalisté Aston Villy zvítězili na půdě Chelsea 2:0. Krátce po odehrané čtvrthodině rozhodl Ollie Watkins, jenž vsítil už desátý ligový gól. Stal se tak teprve třetím hráčem, který v každém z posledních tří ročníků anglické nejvyšší soutěže vstřelil dvojciferný počet branek – těmi dalšími jsou Harry Kane a Salah. Tým z Birminghamu tak naplno bodoval na Stamford Bridge poprvé od roku 2011, favorizované Londýňany navíc přeskočil v tabulce.

Tabulka Premier League.
Tabulka Premier League.Livesport