Pastrňák se pod jubilejní výhru Bostonu podepsal asistencí, v dresu poražených bodoval Vrána

Český hokejový útočník David Pastrňák jednou asistencí pomohl Bostonu k výhře 4:3 po samostatných nájezdech nad St. Louis. Rodák z Havířova se do statistik zapsal popáté v řadě a v sezoně zaznamenal již 103 bodů. Jeden gól poražených připravil Jakub Vrána, jenž v 15 zápasech v dresu Blues nasbíral dvanáct bodů. Asistencí na sebe v nedělním programu upozornili také Filip Chytil a Dominik Kubalík.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák (88)

David Pastrňák (88) | Zdroj: Reuters

Boston jako čtvrtý tým v historii vyhrál šedesátý duel v ročníku a nadále atakuje absolutní rekord NHL. Na Detroit (1995/1996) a Tampu Bay (2018/2019) hokejistům Bruins schází pouhé dvě vítězství.

Jako Jágr. Pastrňák nastřílel hattrick a jako druhý Čech v historii překonal hranici 100 bodů

Číst článek

Jubilejní výhru Bruins vybojovali na ledě St. Louis, kde brali dva body za vítězství 4:3 po samostatných nájezdech.

Boston do zápasu vstoupil podpořen překonáním klubového maxima v počtu získaných bodů a v první polovině odskočil Blues na rozdíl tří branek. Na vytvoření náskoku se podílel i Pastrňák, jenž ve 29. minutě v přesilové hře vyzval ke skórování Tylera Bertuzziho.

Hokejisté St. Louis v závěru druhé třetiny snížili na 1:3 a ve třetí třetině dvěma góly srovnali. Vyrovnávací branku Jordana Kyroua 25 sekund před koncem základní hrací doby připravil svou třetí asistencí v novém působišti Vrána.

V prodloužení gól nepadl a v samostatných nájezdech se prosadil pouze bostonský Charlie Coyle, jenž rozhodl o desáté výhře Bruins z posledních 11 zápasů.

Po dvou ztrátách uspěli hokejisté NY Rangers. Ve Washingtonu vyhráli 5:2 a jako šestý tým v sezoně se přehoupli přes stobodovou hranici. Svou 22. asistencí v ročníku k výhře newyorského celku pomohl Filip Chytil. O pár hodin později se přes 100 bodů v sezoně dostali také hokejisté Los Angeles, kteří vyhráli 4:1 ve Vancouveru. Dvěma góly jejich vítězství řídil Alex Iafallo.

Z výhry 5:2 se radovali hokejisté Detroitu. Red Wings i díky asistenci Dominika Kubalíka uspěli na ledě Toronta a stále živí alespoň teoretickou šanci na postup do vyřazovacích bojů. Na Pittsburgh, který drží poslední postupové místo, ale šest zápasů před koncem základní části ztrácí devět bodů.

Výsledky NHL:

Washington - NY Rangers 2:5, St. Louis - Boston 3:4 po sam. nájezdech, Pittsburgh - Philadelphia 4:2, Carolina - NY Islanders 2:1, Vancouver - Los Angeles 1:4, Toronto - Detroit 2:5, Winnipeg - New Jersey 6:1, Calgary - Anaheim 5:4, Columbus - Ottawa 4:3 v prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme